Ha olyan halat keresel ezen a listán, amely a legkevesebb kalóriát tartalmazza, akkor a tőkehal lesz az első helyen. Egy tőkehalfilé mindössze 189 kalóriát tartalmaz, de 41 gramm fehérjét. A fehér halak általában kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint más olajos halak. A tőkehal a legjobb fehér típusú hal, amit ehetsz.
Általában a nagyobb fajták (bármilyen halból) többet tartalmaznak, és ha tonhalról van szó, ez azt jelenti, hogy óvatosan kell bánni a sárgaúszójú tonhallal, az ahi tonhallal és az albacore tonhallal. "Ehelyett válasszon inkább kisebb fajokat, például a skipjacket, amely a konzervdobozban lévő darabos könnyű tonhal" - mondja. 3. PACIFIC COD A tőkehal remek hal az újoncok számára, mondja Derocha.
A hal természetes módon magas fehérjetartalmú, és a magas fehérjetartalmú étrendről kiderült, hogy növeli a testsúlyt és javítja a testösszetételt (6). Milyen halat érdemes enni? A tőkehal a legjobb fehér hal, amit ehetsz. A vadon élő csendes-óceáni tőkehal nagyszerű hal, mivel telítő hatású. A tőkehal csökkentheti az éhségérzetet, így végül kevesebbet eszik. A European Journal of Clinical Nutrition tanulmánya szerint az emberek 11%-kal kevesebbet ettek vacsorára, ha tőkehalat ettek ebédre a marhahússal szemben ( 19 ). Melyek a legjobb ételek a fogyáshoz? Az Omega 3 zsírsavakban gazdag halak, például a lazac és a szardínia fogyasztása segít a hangulat szabályozásában és az étvágy csökkentésében. Amikor sokan a fogyásra gondolnak, azonnal arra gondolnak, hogy a siker érdekében zsírt kell égetniük és fogyniuk kell. De van egy másik módszer is, ami segíthet a fogyásban: az izomépítés. Miért érdemes halat enni a terhesség alatt? A halak vasat és cinket biztosítanak a gyermekek immunrendszerének támogatására. A halak más tápanyagok, például fehérje, B12-vitamin, D-vitamin és szelén forrása is. A halfogyasztás más egészségügyi előnyökkel is járhat. A terhesség alatti halfogyasztás azért ajánlott, mert mérsékelt tudományos bizonyítékok szerint segítheti a baba kognitív fejlődését. Mindenféle tápanyagban gazdag, amely többféleképpen is jótékony hatással van a szervezetedre, beleértve a fogyást is.A halak az egészséges táplálkozás részét képezik, és a terhesség, a szoptatás és/vagy a korai gyermekkor alatt kulcsfontosságú tápanyagokat biztosítanak a gyermek agyának fejlődéséhez: A kolin támogatja a baba gerincvelőjének fejlődését is. A halak vasat és cinket biztosítanak a gyermekek immunrendszerének támogatása érdekében.
A disznóhal Florida állam legikonikusabb halai közé tartozik, és az egyik legkeresettebb a világon. 1) Kékúszójú tonhal: Volt néhány év az életemben (nemrég), amikor határozottan elleneztem a kékúszójú tonhal fogyasztását.
A legtöbb amerikainak hetente kétszer kellene halat ennie; terhes vagy szoptató embereknek hetente három adag halat kellene fogyasztaniuk. Elismerem, hogy a halolaj és a krillolaj technikailag nem számít a köznapi értelemben vett fogyasztható halaknak, de valóban megérdemlik a helyet a fogyás érdekében fogyasztandó legjobb halak listáján.A lazacnak magas a fehérjetartalma is, 200 grammja körülbelül 44 g fehérjét tartalmaz.
Magas fehérjetartalmával és aminosavprofiljával a vadon élő csendes-óceáni tőkehal egy másik kedvenc halam a fogyás fokozására.
A zsíros halak jót tesznek a fogyásnak? Akár hiszi, akár nem, a kutatások szerint a fogyás és az egészség javulása szempontjából a zsíros halak a legjobbak. De nem akármilyen zsíros hal. Bizonyos halfajták egy omega-3 nevű esszenciális zsírsavat tartalmaznak. Ez a többszörösen telítetlen zsír fontos egészségügyi előnyökkel látja el szervezetét.
Az American Heart Association ajánlása szerint " hetente 2 adag halat (különösen zsíros halat) kell fogyasztani.
A legtöbb hal magas fehérjetartalmú, de kevesebb kalóriát tartalmaz, mint más fehérjeforrások, például a baromfi vagy a marhahús, mondja Kristen Smith, MS, regisztrált dietetikus és a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szóvivője.
A halak magas omega-3 zsírsavtartalmúak, egészséges zsírok, amelyek segítik a fogyást.Itt vannak... A legegészségesebb hal az alaszkai vadlazac. Ez a legjobb választásom a halak közül, ha a hasi zsírtól szeretnél megszabadulni és egészségesebbé válni. Jelentősen magas az omega-3 zsírsavtartalma, amelyről számos tudományos tanulmány bizonyította, hogy csökkenti a gyulladást a szervezetedben ( 14 ).
A hal jót tesz a szívednek? Egy, az Egyesült Államokban több mint 40 000 férfin végzett vizsgálat szerint azoknál, akik rendszeresen fogyasztottak hetente egy vagy több adag halat, 15%-kal alacsonyabb volt a szívbetegség kockázata ( 7 ). A kutatók úgy vélik, hogy a zsírosabb típusú halak magas omega-3 zsírsavtartalmuk miatt még kedvezőbbek a szív egészségére nézve. szívroham és agyvérzés. 3.
Ha pedig olyan zsíros halat választasz, mint a lazac, a pisztráng vagy a tonhal, amely omega-3 zsírsavakat tartalmaz, kettős előnyre teszel szert!
A hal nagyon egészséges, mivel magas a vitaminok, tápanyagok és omega-3 zsírsavak koncentrációja.