Az egyszerű igazság az, hogy a nagy vagy kiegyensúlyozatlan adagok könnyen alááshatják a fogyásra irányuló erőfeszítéseket. Könnyen előfordulhat, hogy több kerül a tányérunkra, mint amennyit eszünk. Az adagszabályozás segíthet a tápanyagdús étkezési minta kialakításában. Azzal, hogy odafigyelsz arra, hogyan érzed magad az ételek hatására, megtanulhatod, hogyan igazítsd ennek megfelelően az adott ételek adagméretét.
Mi az a Portion Control és miért fontos? Az adagszabályozás koncepciója egyszerűnek tűnhet, de számos tényezőt kell ismernie ahhoz, hogy megfelelően tudja kezelni a táplálékbevitelt. Óvakodjon az élelmiszercímkéken feltüntetett adagoktól. Az adagok mérete fontos a súlykontroll szempontjából. Az adagméretek bizonyos élelmiszerek esetében nagyobb jelentőséggel bírnak. A megfelelő adagok fogyasztása segíti a bélmikrobiomot. 1.
Mennyi ételt kell ennem, ha fogyni akarok? Nincs helyes vagy helytelen mennyiségű konkrét élelmiszer, amit fogyni kell, ha fogyni akarsz. A megfelelő ételadagok azok az adagok, amelyek lehetővé teszik, hogy energiával és tápanyagokkal töltse fel a szervezetét, és elégedettnek érezze magát.
Az adagszabályozás azt jelenti, hogy tudatában vagy az elfogyasztott étel tényleges mennyiségének, és azt a tápérték és az étkezési terved céljai alapján állítod be.
A színkódolt adagkonténerek nagyszerű módja a fogyásnak és annak, hogy megtanuljuk, mennyit kell enni! Ahelyett, hogy korlátoznád magad, ezek a konténerek lehetővé teszik, hogy mindent megehess, amíg belefér a konténerbe! Felvázoljuk, hogyan használd a konténereket a fogyáshoz.
Az adag mérete ugyanaz, mint az adag mérete? Ezeket a kifejezéseket gyakran felváltva használják, de a National Institutes of Health (NIH) szerint valójában nem ugyanaz a dolog. A különbség egyszerű: Az adagméret az a mennyiség, amit megeszünk, legyen az nagy vagy kicsi, az adagméret pedig az az ételmennyiség, amit meg kellene ennünk.Tényleg működnek a színkódolt adagtartók? A fogyás érdekében sokszor csak azt kell csökkenteni, hogy mennyit eszünk. Kultúránkban az adagok általában óriásiak, a feldolgozott élelmiszerek pedig nagy kalóriát tartalmaznak. Szeretjük a színkódolt adagtartókat, mert olyan egyszerű és tényleg működik!
Amikor elkezdi használni az adagolóedényeket, szeretné megkönnyíteni a dolgát - és ez azt jelenti, hogy nem kell minden étkezésnél elmosogatnia az edényeket. Egy 28 darabos készlet lehetővé teszi, hogy legalább egy teljes napra elegendő ételt porciózzon ki, attól függően, hogy naponta milyen gyakran eszik, ahelyett, hogy minden egyes étkezéshez mind a hét edényt el kellene mosnia.
A lehetőségek széles skálája áll rendelkezésre, az egyszerű üvegedényektől kezdve a több darabból álló, az egyes élelmiszercsoportokhoz színkódolt készletekig. Az adagkontrollos tárolók nemcsak abban segítenek, hogy kevesebbet egyél, hanem abban is, hogy előre megtervezd az étkezéseidet, így biztos lehetsz benne, hogy egészséges ételekkel töltöd fel magad, nem pedig azzal, ami a legkényelmesebb.
Milyen adagszabályozási tippek vannak? A szabályok egyszerűek az adagszabályozó tányéron alapuló étrend bevezetéséhez. Naponta három étkezést fogyasszon, egy uzsonnával vagy desszerttel. (itt olvashatod, hogy a napi 3 étkezés miért könnyíti meg a fogyást !) Minden élelmiszercsoportból kerüljön egy adag a tányérodra, beleértve a fehérjét, a gabonaféléket, a gyümölcsöket és a zöldségeket. Szabályozza az adagokat, hogy megtöltse a tányért, anélkül, hogy túltöltené.
Ha az adagok kicsúsznak a kezedből, akkor lehet, hogy túlméretezed az ételeidet és magadat. Nézze meg ezt az útmutatót a megfelelő adagméretekről. Ha az adagjait nem tudja kontrollálni, lehet, hogy túlméretezi az ételeit és önmagát. Nézze meg ezt az útmutatót a megfelelő adagméretekről. Ennek a tartalomnak nincs angol nyelvű változata.
Hogyan ellenőrizhetjük az adagokat otthon? Próbálja ki ezeket a tippeket az adagok otthoni szabályozásához. Vegyen egy adagot az élelmiszer címkéje szerint, és egyenesen a dobozból vagy zacskóból történő fogyasztás helyett egy tányérról egye meg. Kerülje az evést a tévé előtt, vezetés vagy séta közben, illetve egyéb tevékenységek közben.
Használja a tányérját adagolási útmutatónak Ha az ételek mérése vagy mérése nem vonzó, próbálja meg a tányérját vagy tálját adagolási útmutatónak használni. Ez segíthet meghatározni az optimális makrotápanyag-arányt egy kiegyensúlyozott étkezéshez. Ne feledje, hogy ez egy durva útmutató, mivel az emberek eltérő étrendi igényekkel rendelkeznek.
A kisebb adagok fogyasztása segíthet a fogyásban? Fokozott jóllakottság és testsúlykontroll A kisebb adagok fogyasztása megfékezheti a sóvárgást és segíthet csökkenteni a teljes kalóriabevitelt. A jóllakottság érzése, vagyis a teltségérzet befolyásolhatja, hogy mennyit és milyen gyakran eszik. A Brit Táplálkozási Alapítvány azt javasolja, hogy étkezés után lassabban és kisebb adagokkal étkezzünk, hogy jobban jóllakottnak érezzük magunkat.
Egyszerűen fogalmazva, az adagok mérete az, ami a címkén szerepel, míg az adagok mérete az, ami a tányéron van. A legtöbb csomagolt élelmiszeren a tápértékadatok címkéjén találja meg az adott élelmiszerre vonatkozó adagméretet. Néhányan tévesen úgy értelmezik az adagméretet, mint az elfogyasztandó mennyiséget, de ez nem így van.
Ha fogyni akarsz, Dove szerint kalóriadeficitet kell létrehoznod. Ezért figyelnie kell, hogy mennyit eszik - és az adagkontrollos edények kiveszik a találgatást a dologból. Ne feledje, hogy az adagok mérete különbözik az adagok méretétől.
Az adagszabályozás azt jelenti, hogy tudatában vagy az elfogyasztott étel tényleges mennyiségének, és azt a tápérték és az étkezési terved céljai alapján állítod be. Az egyszerű igazság az, hogy a nagy vagy kiegyensúlyozatlan adagméretek könnyen alááshatják a fogyásra irányuló erőfeszítéseket. Könnyen előfordulhat, hogy a végén több kerül a tányérodra, mint amennyit felfogtál.
Egy egyszerű módja annak, hogy ellenőrizze a tányérjára kerülő ételadagokat: Használjon kisebb tányért.A módszer nagyjából a következő: Zöldségek: Fehérjében gazdag ételek: Zöldségek: A tányér felét kell elfoglalnia: Hús, baromfi, tojás, hal, hüvelyesek, bab, tofu esetében a tányér negyedét tálalja.
Ez tulajdonképpen nem is rossz tanács - feltéve, hogy tudja, mit jelent. Íme egy tipp: a diétás súgója valószínűleg az adagszabályozásról beszél, az étkezés gyakorlati megközelítéséről, amely az ételek adagméretére helyezi a hangsúlyt (ami különbözik az adagok méretétől - erről később).