A növényi alapú étrend segít javítani a vér vastagságát, így több oxigén jut el az izmokhoz és javítja a sportteljesítményt, olvasható a Nutrients című szaklap 2019. januári számában. Emellett javítják az artériák rugalmasságát és átmérőjét, ami jobb véráramláshoz vezet, míg egyetlen magas zsírtartalmú étkezés több órán keresztül ronthatja az artériák működését.
A legjobb növényi alapú receptjeink Ha szeretne több gyümölcsöt, zöldséget, babot, magvakat és dióféléket beilleszteni az étrendjébe, akkor ezeket a recepteket imádni fogja.
A növényi alapú étrendben az élelmiszerek széles skáláját élvezhetjük. Gyümölcsök - Például: alma, bogyós gyümölcsök, kivi, mangó, avokádó, banán, jackfruit stb. Zöldségek - Például: hagyma, brokkoli, cékla, burgonya, gomba, sárgarépa stb. Teljes kiőrlésű gabonafélék - Például: Quinoa, köles, hajdina, búza, rizs, kukorica stb.
Melyek a legjobb növényi fehérjeforrások? Mindössze tejmentes joghurtra, uborkára, fokhagymára, citromlére, olívaolajra, sóra és kaporra van szükséged, és alig több mint 15 perc alatt elkészítheted ezt az ellenállhatatlan receptet. Hogy segítsünk jó növényi fehérjeforrásokat találni, íme néhány hasznos ötlet*: Gabonafélék, például quinoa, barna rizs és vadrizs. Hüvelyesek és hüvelyesek, például csicseriborsó, bab és lencse.A főként növényekből álló, koleszterincsökkentő, oldható rostokban gazdag étrend fogyasztása "segíthet csökkenteni a plakkok felhalmozódását a véráramban", ami csökkentheti a szívbetegség kialakulásának, illetve a szívroham vagy a stroke kockázatát.
Az egészséges növényi alapú étkezésnek megfelelő mennyiségű zöldségből, gyümölcsből, teljes kiőrlésű gabonából, egészséges fehérjéből és egészséges olajokból kell állnia.
Ha szeretnéd kipróbálni ezt az egészséges étrendet, itt találsz egy étkezési tervet a kezdéshez, valamint további információkat arról, hogy milyen előnyöket érhetsz el a növényi alapú étrend betartásával.
Az olyan élelmiszereket, mint a tejtermékek, tojás, baromfi, hús és tenger gyümölcsei inkább a növényi alapú ételek kiegészítőjeként, nem pedig főszereplőként kell használni.A GOLO élelmiszercsoportok közé tartoznak a sovány fehérjék, a tenger gyümölcsei, az egészséges zsírok, a zöldségek és az egészséges szénhidrátok, például a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonafélék, mondja Dr. Zöldbab tészta kesudió pestóval Az egyik rajongó úgy jellemzi ezt a fényes pestós tésztát, mint "a legfinomabb pestós receptet", amit valaha ettek.
Bartolotto elmagyarázza, hogy a növényi alapú táplálkozásnak nincs sok hátránya, ha változatosan, bab, lencse, zöldségek, gyümölcsök, diófélék, magvak és teljes kiőrlésű gabonafélék kombinációjával táplálkozunk. Segíthet a növényi alapú étrend a cukorbetegség megelőzésében? Íme egy közelebbi pillantás a lehetséges növényi alapú étrend előnyeire. A JAMA Internal Medicine című szaklapban 2018 júliusában megjelent áttekintésben a kutatók megállapították, hogy a növényi alapú étrend követése (amely olyan élelmiszereket tartalmaz, mint a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, diófélék és teljes kiőrlésű gabonafélék) összefüggésbe hozható a 2-es típusú cukorbetegség alacsonyabb kockázatával.Koncentráljon a teljes értékű, minimálisan feldolgozott élelmiszerekre. Az emberek sokféle kifejezést használnak a növényi alapú étrend leírására, például vegetáriánus, lakto-ovo-vegetáriánus, peszkatáriánus és flexitáriánus, hogy csak néhányat említsünk. A legszigorúbb a veganizmus, amely kizár minden állati terméket, beleértve a húst, a tojást és a tejtermékeket.
Lehet-e húst enni növényi alapú étrend mellett? Ez a növényi alapú étrend konkrét típusától függ, de néhány olyan élelmiszer, amelyet érdemes elkerülni: hús, baromfi és állati eredetű termékek, beleértve a sajtot, tejet, tojást és mézet. A növényi alapú étrend megfelelő számomra? Az biztos, hogy lehet.
A növényi alapú étrend főként növényi élelmiszerekre összpontosít, beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonaféléket, dióféléket, magvakat és hüvelyeseket.
Íme néhány a legjobb növényi alapú étkezési tervezők közül, amelyek segítenek leegyszerűsíteni az élelmiszervásárlást, az új receptek kiválasztását és az ételek elkészítését.
Ezek a növényi alapú vacsorareceptek finom vegetáriánus és vegán ételek keverékét tartalmazzák. A növényi alapú étrend nagyszerű módja annak, hogy csökkentse az állati fehérjefogyasztást, és növelje a zöldségek mennyiségét a napjában. Arról nem is beszélve, hogy merev korlátozások nélkül segít a környezetet kímélő módon étkezni.
A legtöbb ember számára a teljes kiőrlésű gabonafélék az egészséges, növényi alapú étrend részét képezhetik.
Az olyan növényi alapú diétás receptek, mint a pácolt tofu saláta, a fekete babos quinoa tál és a bogyós-mandulás smoothie tál rengeteg egészséges gyümölccsel és zöldséggel, valamint inspirációval töltik fel Önt, hogy elinduljon egy újfajta táplálkozás útján. Ez a fekete babos és quinoás tál a taco saláta sok szokásos ismertetőjegyével rendelkezik, mínusz a sült tál.