Ha egy 9 hüvelykes tányért választasz (a tányérdiéta által ajánlottat) a 12 hüvelykes helyett, 44%-kal csökken a felület, és segít csökkenteni a kalóriabevitelt a fogyás támogatása érdekében. A tányérdiéta a növényekkel kezdődik. Étkezésed felépítéséhez először a tányér felét töltsd meg nem keményítőtartalmú gyümölcsökkel és zöldségekkel.
A tányér módszer megfelelő Önnek? (A Tányér módszer feltételezi, hogy egy 9 hüvelykes tányért használ. A különböző tányérméretek kissé módosított adagméreteket eredményezhetnek). Ha úgy gondolja, hogy a tányérmódszer megfelelő lehet az Ön számára, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma valójában összeállított egy MyPlate alkalmazást, amely segít az egészséges étkezési szokások kialakításában, célonként. Hogyan osszunk el egy 9 hüvelykes tányért? Rajzolj egy képzeletbeli vonalat egy 9 hüvelykes tányér közepén. Az egyik oldalon húzz egy másik vonalat, hogy ezt a részt kettéossza. A tányérodnak 3 része lesz. Töltse meg a tányér legnagyobb részét nem keményítőtartalmú zöldségekkel. Ilyen például a brokkoli, a spenót, az uborka, a paprika, a karfiol és a paradicsom.A 13 hüvelykes tányérokat általában nem használják otthoni étkezésekhez, bár sok étterem használja ezt a tányérméretet, hogy hatalmas adagokkal kedveskedjen a vendégeknek. Alkalmi étkezésekhez megfelelő, de otthoni használatra nem ajánlott tányérméret.
Mit kell enni a tányérdiétán? Válassza az olyan sovány forrásokat, mint a hal, csirke, pulyka, tojás, tofu és bab. A zsíroknak talán nincs kijelölt helyük a tányérdiétában, de nagyon fontos szerepet játszanak, mivel a zsír segít felszívni a fehérjékben és a növényi eredetű ételekben található összes egészséges zsírban oldódó vitamint, és jóllakottan tart. Hogyan töltsünk meg egy tányért hússal? 2. Töltse meg a tányér 1/4 részét sovány hússal (3 uncia főtt) vagy növényi fehérjével. * Válasszon az alábbi állati fehérjék közül: csirke, tojás, hal, sovány marhahús, sovány sertéshús, kagyló és pulyka.A tányér felosztása. Az American Diabetes Association azt javasolja, hogy a főétkezéseknél a tányért a következőképpen ossza negyedekre: A nem keményítőtartalmú zöldségek közé tartoznak azok a zöldségek, amelyek kevésbé befolyásolják a vércukorszintet, mint például a brokkoli, a gomba, a fehérrépa és a legtöbb salátás zöldség.
A tányérmódszer a testsúlyszabályozáshoz. A tányérmódszer a tányér felosztásának technikája, amely lehetővé teszi a különböző élelmiszerek megfelelő adagméretének kimérését. A tányérmódszer segítheti a testsúlykontrollt, és a cukorbetegek számára is hasznos lehet a szénhidrátbevitel szabályozásában.
A tányér módszer lehetővé teszi a megfelelő adagok szemrevételezését anélkül, hogy mérőpoharat kellene elővennie vagy kalóriákat kellene számolnia, ami egyszerűvé és könnyűvé teszi a kiegyensúlyozott, egészséges ételek elkészítését.Jó a tányérdiéta a fogyáshoz? Mivel az emberek hajlamosak megtölteni a tányérjukat és megenni, ami rajta van, a nagyobb tányérok több kalóriát jelentenek, ami súlygyarapodáshoz vezethet. Ha egy 9 hüvelykes tányért választasz (a tányérdiéta által ajánlottat) a 12 hüvelykes helyett, 44%-kal csökken a tányér felülete, és segít csökkenteni a kalóriabevitelt a fogyás támogatása érdekében. A tányérdiéta a növényekkel kezdődik.
Mekkorák a tányérok? Sok, a háztulajdonosoknak szánt tányérkészlet 11-12 hüvelykes az Egyesült Államokban; ez a méret azonban túl nagy a mindennapi használathoz, és valószínűleg túlméretezett adagokat eredményez. Ha van egy ilyen méretű tányérkészlete, akkor fenntarthatja őket vacsorapartikra vagy ünnepi étkezésekre, amikor nagyobb ételeket szolgálhat fel kényeztetésként.
Mi az a diabetikus adagtányér? A cukorbetegek adagtáblája egy könnyen használható eszköz, amely segíthet az adagok méretének vizualizálásában, és abban, hogy okos, egészséges döntéseket hozzon az étkezéssel kapcsolatban. Tányérjának 1/2 részét töltse meg nem keményítőtartalmú zöldségekkel, például paradicsommal, zöldbabbal, paprikával, cukkinivel, articsókával és brokkolival. Használjon 9 hüvelykes tányért.A tányérdiéta azonban kisebb hangsúlyt fektet a fehérjére, mivel a legtöbb amerikai átlagosan több mint 100 grammot fogyaszt naponta (a napi ajánlott mennyiség körülbelül kétszeresét), és a túl sok fogyasztás visszaüthet, mivel súlygyarapodást okozhat. Egy éttermi adag steak akár 12 uncia (vagy 3/4 font) is lehet - és ezek a kalóriák gyorsan összeadódhatnak.
Az egész napos tányér módszer egy módja a tányér felosztásának, hogy segítsen az adagok méretének beállításában anélkül, hogy mérlegelné az ételeket vagy nyomon követné a kalóriákat. Hogyan lehet megenni egy 9 hüvelykes tányért? A tányér ¼-ét töltse meg sovány hússal vagy fehérjével. Töltse meg a tányér ¼-ét gabonafélékkel vagy keményítőtartalmú ételekkel. 2 3 4 5 6 7 8 8 9 Válasszon egy 9 hüvelykes tányért, és használja ezt az útmutatót, amely segít az adagok kordában tartásában. Csökkentse az adagok méretét és a kalóriabevitelt. Fogyasszon napi 3 étkezést, szükség esetén egészséges nassolnivalókkal, szemben az 1-2 étkezéssel vagy a folyamatos evéssel a nap folyamán.A tányérdiéta segíthet elérni ezt a céltartományt, ha a tányér 1/2 nem keményítőtartalmú zöldségből (amelyek tartalmaznak némi szénhidrátot, csak nem olyan koncentráltan), 1/4 teljes kiőrlésű gabonából származó szénhidrátból és 1/4 fehérjéből áll, miközben egészséges olajokat és zsírokat használ az ízesítéshez.
A tányérmódszer az egészséges élelmiszerek széles választékát hangsúlyozza, beleértve a teljes kiőrlésű gabonaféléket, a sovány húsokat és halakat, a zöldségeket és gyümölcsöket, az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és az egészséges olajokat (például olíva-, repce- és kukoricaolaj).Először is, fogj egy kilenc hüvelykes tányért. A tányér felét nem keményítőtartalmú zöldségekkel, a tányér negyedét fehérjetartalmú ételekkel, a tányér utolsó negyedét pedig szénhidráttartalmú ételekkel töltse meg. Töltsd meg egy pohár vízzel vagy más kalóriamentes itallal, és máris kész a kiegyensúlyozott tányér!
Segíthet a tányérmódszer a cukorbetegségben? A teljes körű cukorbetegséggel kapcsolatos egészségügyi terv részeként nem lehet eléggé hangsúlyozni a kiegyensúlyozott, az összes fontos élelmiszercsoportot egyenlő arányban tartalmazó étrend fontosságát. Az egyik módszer, amely segíthet az étrend megfelelő irányításában, a tányérmódszer.