A jó emésztés a fenntartható fogyás szerves része. Jót tesznek a szív, a bélrendszer és a cukorbetegség kezelésének is. Ha van egy kis ideje, akkor néhány zöldséget, például spenótot vagy zellert is turmixolhat a currylevelekkel. Egy csipetnyi menta némi pikáns frissességet kölcsönözhet a főzetnek.
Mivel az USDA nem rendelkezik szabványos adagmérettel a currylevélre vonatkozóan, nehéz pontosan tudni, hogy mennyi tápanyagot és kalóriát kapunk, ha currylevéllel főzünk.A currylevél fa egy trópusi növény, amely Indiában és Srí Lankán őshonos. Párban növő, hegyes, hosszúkás levelei vannak. Nyáron pedig csöves, fehér virágai vannak, amelyek hihetetlenül illatosak, édes, citrusos illatúak.
A currylevél gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, például A-vitaminban, C-vitaminban és vasban, amelyek elengedhetetlenek az egészséges haj és bőr megőrzéséhez. A leveleket hagyományosan hajápoló kezelésekben használják a hajhullás megelőzésére és a hajnövekedés elősegítésére. A friss curryleveleket kókuszolajjal addig főzik, amíg fekete maradványokká nem válnak.
Azok a rovarok, amelyek valószínűleg megtámadják a citrom- és narancsfákat, a currylevelű növényt is képesek megfertőzni, mivel a currylevelű növények a citrusfélék családjába tartoznak. A pikkelyes rovarok és a levéltetvek egyaránt károsítják a növényeket azáltal, hogy folyadékot szívnak a növényekből.
Fogyás Bármilyen meglepően hangzik is, a currylevél segíthet a fogyásban.
Jó a törpe currylevél a főzéshez? A törpe és miniatűr fajták jobban alkalmasak otthoni termesztésre, különösen, ha hideg éghajlaton él. Egyes törpe currylevelű növények azonban nem ideálisak konyhai felhasználásra, mivel a leveleik kevésbé lenyűgöző ízprofillal rendelkeznek.
Mi történik, ha minden nap currylevelet eszel? Tisztítja és méregteleníti a szervezetet A currylevél rendszeres rágása vagy fogyasztása megtisztítja és eltávolítja a káros méreganyagokat a szervezetből. Ezért a levelek segítenek a szervezet természetes méregtelenítésében, több kalóriát égetnek el, és elkerülhető a zsírfelhalmozódás, ami fogyást eredményezhet.
Egyes kártevők, mint például a citruslepke és a pszilidabogár, valamint a pikkelysömör megtámadják a növényeket. A levélfoltosság szintén gyakori betegsége a currylevelű növénynek. A kertészeti neemolaj használata a currylevelű növényeken segít a kártevők és a betegségek természetes úton történő kordában tartásában. A curryleveleket 12-24 hónapos korukban lehet szedni vagy betakarítani.
A curry levelek egészségügyi előnyei közé tartozik a fogyás, a különböző gyomor-bélrendszeri problémák, például a hasmenés kezelése, a cukorbetegség kezelése, a látás javítása és a stressz enyhítése. Milyen vitaminok vannak a curry levelekben? Különböző vitaminokat, például nikotinsavat és C-vitamint, A-vitamint, B-vitamint, E-vitamint, antioxidánsokat, növényi szterolokat, aminosavakat, glikozidokat és flavonoidokat is tartalmaz a currylevél. A curryleveleket többnyire a legtöbb ételhez adják. A currylevél Indiában őshonos.Világoszöld levelei hosszabbak, mint a normál fa levelei. Néhány törpe currylevelű növény azonban nem ideális konyhai felhasználásra. Ez azért van, mert kevésbé lenyűgöző ízprofillal rendelkező leveleik vannak. A Gamthi/miniature növénytípus vastag leveleket növeszt. Azonban nagyon lassan növekszik.
A curry levelek nyugtató tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek egészségesen tartják a bélrendszert, és javítják az anyagcserét, ami tovább segíti a fogyást.
Dr. Nissen azt tanácsolja, hogy a rostbevitel növelése csökkentheti a trigliceridszintet. "Ha magas a trigliceridszinted, akkor jó eséllyel nem viszed be a napi ajánlott 25-30 gramm rostot" - mondja. A magas trigliceridszintet a túlzott alkoholfogyasztás is okozhatja.