Ez azonban nem csak a vörös húsokra jellemző, hanem mindenféle fehérjére, és általában a fogyás eléréséhez általános energiacsökkentésre is szükség van. Egy túlsúlyos nőkön végzett 12 hetes vizsgálat alátámasztotta, hogy a mérsékelten megnövelt fehérjebevitelt tartalmazó étrend fogyást és jobb lipidprofilokat, (zsírok a vérben) eredményezhet.
"Nem baj, ha eszünk húst, de korlátozzuk a mennyiséget, és válasszunk egészségesebb fajtákat, hogy csökkentsük a szívbetegségek kockázatát. A túl sok vörös hús fogyasztása egészségügyi kockázatokkal jár, és nem része az egészséges étrendnek" - mondja Dr. Stephen Hu, a Scripps Clinic Carmel Valley kardiológusa. "A vörös húsokban sok a koleszterin, a telített zsírok és a nátrium.
Mi a legjobb hús a fogyáshoz? Válasszon sovány húst a fogyás érdekében. A fogyókúrához választott hús legyen sovány, vagy még jobb, ha extra sovány. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma meghatározza az összes zsír, telített zsír és koleszterin maximális mennyiségét, amelyet a hús és a baromfi tartalmazhat, hogy megfeleljen a sovány vagy extra sovány kritériumoknak.
A hús kiiktatása hatással van az egészségre? Más szóval a hús elhagyása nem biztos, hogy olyan nagy hatással van az egészségre, mint a tápanyagokban gazdag növényi élelmiszerek fogyasztásának növelése és a változatos, kiegyensúlyozott étrend. Ráadásul valószínűleg akkor sem fogsz előnyöket látni, ha sok erősen feldolgozott élelmiszert fogyasztasz, még akkor sem, ha abbahagyod a húsfogyasztást.
Masley szerint a hús elhagyása automatikusan csökkenti a telített zsírok mennyiségét az étrendben, ami viszont csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A Public Health Nutrition című folyóiratban közzétett eredmények szerint a vegetáriánusoknak és vegánoknak kevesebb a magas vérnyomásuk, mint a húsevőknek.
Mit tesz a vörös hús valójában a szervezeteddel? Nem kell vörös húst enni. A vörös hús nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, ami elősegíti az izomnövekedést, és B 12-vitamint a vörösvértestek előállításához. Egy 3 unciás adag például a napi érték (DV) 45%-át tartalmazza fehérjének és 35%-át a B12-vitaminnak. Egy adag vörös hús emellett jó forrása a cinknek, amely segíthet a szervezetnek a tesztoszteron termelésében, és a szelénnek, egy erős antioxidánsnak. Ráadásul a vörös hús gazdag vasban.Ahol a szénhidrátok mennyisége 7,89 g és 0,17 g között mozog 100 grammonként. A csúcs marhahús és vörös hús USDA Commodity, marhahúspogácsa VPP-vel, fagyasztott, főtt a legmagasabb szénhidráttartalommal, amely 100g-ban 7,89 g szénhidrátot tartalmaz. A szénhidrátok teljes ajánlott napi adagja vagy RDA 130 g.
A trimetilamin-N-oxid (TMAO) egy olyan táplálkozási melléktermék, amelyet a bélbaktériumok képeznek az emésztés során. A vegyi anyag részben a vörös húsokban bőségesen megtalálható tápanyagokból származik. A vörös húsok magas telített zsírsavtartalma már régóta ismert, hogy hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához, amely az Egyesült Államokban a vezető halálozási ok.
Bizonyára hallott már arról, hogy a húsfogyasztás korlátozása számos előnnyel jár, többek között a fogyás és a bélrendszer egészségének javulásával. A húsevés visszaszorítása valóban összefüggésbe hozható az egészségi állapot javulásával és bizonyos betegségek kockázatának csökkenésével. Úgy tűnik azonban, hogy ezek az előnyök attól függenek, hogy milyen más élelmiszereket fogyaszt, és milyen típusú húst korlátozza.
Akár az állatok megmentése, akár a környezet védelme, akár az étrended átalakítása a célod, íme, milyen változásokra számíthatsz a testedben, ha elhagyod a vörös húst az étlapról. A vörös hús kalóriadús. Hagyja ki a napi étrendjéből, és máris alacsonyabb számot láthat a mérlegen.
A vörös hús kalóriadús. Hagyja ki a napi étrendjéből, és máris alacsonyabb számokat láthat a mérlegen. "A legtöbb húsadag több, mint a tényleges fehérjeszükséglet" - mondja Sally Warren, PhD, a Metro Integrative Pharmacy hagyományos természetgyógyásza. "Egy három unciás adag marhahús körülbelül 170 kalória lehet.
A vörös hús káros az Ön számára? Ideális a növényi alapú étrend, amely sok gyümölcsöt, zöldséget, gabonafélét, hüvelyeseket és dióféléket tartalmaz, mint például a mediterrán étrend, amely halat és más fehér húsokat is tartalmaz. Azok az emberek, akik nem esznek vörös húst (vagy jelentősen korlátozzák azt), általában kevesebb kalóriát és zsírt fogyasztanak, és kisebb a szívbetegségek és a halálozás kockázata. Miért káros a vörös hús fogyasztása?
Szív- és érrendszeri egészség. Az adatok újra és újra kimutatták, hogy a vörös húsok összefüggésben vannak a magas koleszterinszinttel, ami viszont növeli a szív- és érrendszeri betegségek, például a szívroham és a stroke kockázatát. A kevesebb húsfogyasztás a gyermekek és a felnőttek körében az elhízás arányának csökkenésével is összefüggésbe hozható. Magas költségek.
Ez 176 kalóriát tartalmaz, 20 gramm minőségi állati fehérjével és 10 gramm zsírral. A vörös hús olyan fontos tápanyagokban is gazdag, mint a kreatin és a karnozin. A nem húsfogyasztóknak gyakran alacsony ezekben a tápanyagokban, ami potenciálisan befolyásolhatja az izom- és agyműködést ( 3 , 4 , 5).