Használja fel a hűtőszekrényében lévő marhahúst az alábbi ízletes vacsorák egyikével, amelyek segíthetnek a fogyásban. Mindegyik étel alacsony kalóriatartalmú és magas rosttartalmú, így könnyebb ételeket fogyaszthat, és jóllakott maradhat, mivel a rostok szuperül eltelítenek.
A marhahús jó fehérjeforrás? A marhahús kiváló minőségű fehérje, valamint különböző vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása. Mint ilyen, kiváló összetevője lehet az egészséges táplálkozásnak. Mint minden húsfajta, a marhahús is kiváló minőségű fehérjeforrás. Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, és teljes értékű fehérjének nevezik.
Egy másik ok, amiért nem kell kerülnie a magas zsírtartalmú marhahúsdarabokat, az az, hogy a telített zsír és a koleszterin talán nem is olyan káros, mint azt a kutatók egykor gondolták. Egy 2020-as áttekintés, amely a telített zsírokkal és a szívbetegségekkel kapcsolatos számos tanulmányt vizsgált, megállapította, hogy a kettő közötti kapcsolat nagyon gyengének tűnik ( 6 ).
Mégpedig e szó miatt: sovány. Összefoglalva, a sovány darált hús olyan hús, amelynek 100 g-os adagja legfeljebb 17% zsírt tartalmaz. A marhahús esetében ez általában a darabolással függ össze, azaz a karaj és a kör alakú húsok általában "soványak". Az extra sovány darált hús viszont még ennél is jobb, és 100 grammonként legfeljebb 10 százalékos zsírtartalommal rendelkezik.
A teljes értékű, feldolgozatlan élelmiszerek alacsonyabb pontszámmal rendelkeznek, így többet ehetsz, és mégis fogyhatsz. A tervekben a darált marhahús 3-5 pontot ér, zsírtartalomtól függően. Minél soványabb a marhahús, annál kevesebb a pont. Adjon hozzá némi zöldséget vagy egy finom szószt, és máris kész. Itt jönnek képbe ezek az ízletes WW darált marhahús receptek.
A sovány marhahúsdarabok kiválasztásakor több lehetősége is van. A soványabbtól a legzsírosabb felé haladva a sovány marhahúsrészek közé tartozik a szegy, a körömpörkölt és a steak, a körömpörkölt, a lábszár keresztvágás, a csirkevállas pecsenye, a szűzpecsenye és a steak, a csirkevállas steak és az alsó körömpörkölt.
A sovány húsok viszonylag alacsony zsírtartalmú húsok. A sovány húsok közé tartozik például a bőr nélküli csirke és pulyka, valamint a vörös hús, például a sertésszelet, amelyről a zsírt levágták. A sertésszelet zsírja a zsírtartalom kétharmadát teszi ki, a csirke bőre pedig a zsírtartalom 80 százalékát.
A tervekben a darált marhahús a zsírtartalomtól függően 3-5 pontot ér. Minél soványabb a marhahús, annál kevesebb a pont. Adjon hozzá némi zöldséget vagy egy finom szószt, és máris kész. Itt jönnek képbe ezek az ízletes WW darált marhahús receptek. Ez a lista olyan kiadós kedvenceket tartalmaz, mint a bolognai spagetti, és olyan szórakoztató új ötleteket, mint a Big Mac saláta.
A hamburgerhús része lehet az egészséges fogyókúrának, csak győződjön meg róla, hogy az előkészítés során sovány darált marhahúst vásárol. A marhahús, a sertéshús, a baromfi és a hal mind belefér egy egészséges fogyókúrás tervbe. A legjobb fogyókúrás húsok közé tartoznak a sovány fehérjeszeletek. A sovány húsok a legjobbak a fogyáshoz, mert fehérjében gazdagok, miközben általában alacsony a zsírtartalmuk.
Chili-toppingolt édesburgonya A hűtőben lévő csomag darált marhahúst finom étellé varázsolja. Ezek a vacsorák alacsony kalóriatartalmúak és magas rosttartalmúak, így elérheti a táplálkozási céljait, és a nap végén élvezheti a könnyű, de laktató ételeket.
Melyek a legjobb húsok a diéta során? Végül vegye figyelembe, hogy a soványabb húsok - mint a pulyka, a csirke és a hal - szintén gazdagok tápanyagokban, és kiváló fehérjeforrásként szolgálnak. A változatosság kedvéért a magas zsírtartalmú vörös húsokat is beillesztheted az étrendedbe, de ezek semmiképpen sem jelentenek követelményt a szükségleteid kielégítéséhez.Kevesebb zsírt kellene enni a húson? Ha soványabb húsdarabokat választasz, az segíthet az egészséged megőrzésében, de a hús zsírja önmagában nem egészségtelen. Csupán arról van szó, hogy egészségesebb zsírforrásokat is fogyaszthat, például avokádóban, olívaolajban, lazacban, diófélékben és magvakban. Végső soron az, hogy kevesebb zsírt kell-e fogyasztania, az Ön által preferált étrendtől függ.
A marhahús különböző mennyiségű zsírt - más néven marhafaggyút - tartalmaz. A zsír az ízesítésen kívül jelentősen növeli a hús kalóriatartalmát. A marhahúsban lévő zsír mennyisége függ a vágás mértékétől, valamint az állat korától, fajtájától, nemétől és takarmányozásától. A feldolgozott húskészítmények, mint például a kolbász és a szalámi, általában magas zsírtartalmúak.
A túlzott kalóriafogyasztás, akár zsírból, akár más makrotápanyagokból származik, egy dolgot eredményez: súlygyarapodást. A darált marhahúst 5-30%-os zsírtartalommal árulják, így Ön választhat a 70-95%-ban sovány fajták közül. Minél soványabb azonban a darab, annál alacsonyabb a vitamin- és ásványianyag-tartalom.
Jobb-e zsíros vagy sovány húst enni? Ezért a zsíros húsok tökéletes táplálékot jelentenek az alacsony szénhidráttartalmú/ketogén étrendet folytató emberek számára. Azok számára azonban, akik mérsékelt vagy magas szénhidráttartalmú ételeket fogyasztanak, jobb, ha sovány húsokat választanak. Egyszerre magas szénhidráttartalmú és magas zsírtartalmú húst enni rossz ötlet.A hús jó a fogyáshoz? Ez utóbbi az egyik ok, amiért a hús támogathatja fogyókúrás céljaidat - ez egy kiváló fehérjeforrás. Ez a makrotápanyag fontos, ha zsírt akarsz leadni, mert segít fenntartani a sovány izomtömeget, a The Journal of Nutrition című folyóiratban 2020 márciusában megjelent tanulmány szerint.
Végső soron az, hogy kevesebb zsírt kell-e fogyasztania, az Ön által preferált étrendtől függ. Az igazság az, hogy a hús jót tesz Önnek - de a steak, a csirkecomb vagy a sertésszelet, amit vacsorára választ, több mint "hús". Figyelembe kell venni az élelmiszercímkéket, a válogatott húsdarabokat, a zsírtartalmat és még sok mást.