Melegítsük elő a sütőt 375 fokra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral. Szórja a reszelt sajtot, egyenletesen, 4 körbe. Süssük addig, amíg a keto-sajtos tortillahéjak buborékosodni kezdenek (5-6 percnek kell lennie). Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni az alapján, hogy milyen formát szeretne.
Melegítse a sajtszeletet addig, amíg a szélein elkezd buborékosodni és barnulni. Azonnal olvadni kezd, de körülbelül 4-5 percig tart, amíg szép ropogós lesz. Vegye ki a sajtszeletet a serpenyőből, és helyezze a sajttortillát egy tányérra hűlni.
A tortilla egyik oldalára tegyünk sajtszeleteket. Ügyeljen arra, hogy a sajtnak legyen helye, hogy megolvadjon, és ne terjedjen szét a serpenyőben. Fordítsa a tortilla sajt nélküli oldalát a sajtos oldalra, mintha omlettet készítene. Tegye az összehajtogatott sajtos tacót a serpenyő egyik oldalára.
Keto sajtos tálakat ( taco saláta, valaki?) készíthetünk kagylók helyett, ha a pirított sajtot egy közepes méretű tálra borítjuk, hogy kihűljön. Kisebb sajttortillákat is készíthetsz, ha egyszerre csak 2-3 evőkanál sajtot olvasztasz meg. Ezután drapériázza őket egy felfordított, szabványos méretű muffinforma poharaira. Tökéletes mini taco-tortácskákhoz előételnek!
Ha hagyományos, kemény héjú taco formát szeretne készíteni, a forró sajtos tortillát azonnal egy fakanálra borítja, és hagyja, hogy a taco héja megkeményedjen. Ha a sajtos tortilla megkeményedett és kihűlt, készítsen tacót, quesadillát vagy nachót a kedvenc hozzávalóival. Hogyan használhatom fel ezeket a sajttortillákat?
Melegítsünk fel egy másik nagy serpenyőt (tapadásmentes) közepes lángon. Egyenletesen terítsük szét a sajt egy részét a serpenyő alján, és alakítsunk ki egy kb. 20-22 cm átmérőjű kört. Hagyjuk állni 2-3 percig, vagy amíg buborékos nem lesz. A marhahúsos töltelék egy adagját terítsük a sajtos tortilla közepére, és mérsékeljük a hőfokot alacsonyra.
Főzzük a marhahúst egy serpenyőben közepes-magas hőfokon, amíg barnára pirul, gyakran kevergetve, hogy a hús szétváljon, körülbelül 7 percig. Ízesítsük a taco fűszerrel, sóval és borssal; főzzük még 1 percig. Osszuk el a marhahúsos keveréket a sajtos taco kagylók között.
(Megjegyzendő, hogy Mexikó számos részén azt, amit mi sajtos tacónak nevezünk, quesadillának tartják. Észak-Mexikóban azonban, és az Egyesült Államok nagy részében, a quesadillát lisztes tortillával készítik, nem pedig kukoricás tortillával). Íme az én nagyon különleges sajtos taco receptem.
A sajt magas zsír-, mérsékelt fehérje- és alacsony szénhidráttartalma miatt ideális ketoélelmiszer. Mégis, egyes típusok jobbak lehetnek másoknál a zsírtartalom és a feldolgozás szintjének eltérései miatt. Ezek a sajtok magas zsírtartalommal büszkélkedhetnek és minimálisan feldolgozottak, így tökéletesen illeszkednek a keto-diétához. A Cheddar egy népszerű sárga sajt.
Keto sajtos tálakat ( taco saláta, valaki?) készíthetünk kagylók helyett, ha a pirított sajtot egy közepes méretű tálra borítjuk, hogy kihűljön. Kisebb sajttortillákat is készíthetsz, ha egyszerre csak 2-3 evőkanál sajtot olvasztasz meg. Ezután drapériázza őket egy felfordított, szabványos méretű muffinforma poharaira.
- The Big Man's World ® Ezek a keto tacók fűszerezett marhahússal készülnek, és alacsony szénhidráttartalmú tortillákba vagy sajtos taco kagylókba töltik őket! Mindössze TÍZ perc alatt elkészülnek, és adagonként kevesebb, mint 2 gramm nettó szénhidrátot tartalmaznak! Ha a vacsora kevesebb mint tíz perc alatt elkészül és az asztalon van, akkor boldog vagyok.
Mit tegyünk egy keto taco héjba? Töltsön meg minden taco héjat ¼ csésze Keto Beef Chili marhahússal. A tetejére pico de gallo, avokádó, koriander és jalapeno szeletek kerülnek. Azonnal tálalja egy facsart lime-mal. Ezek a finom Keto Tacók tele vannak néhány kedvenc Low Carb mexikói töltelékünkkel, és ízletes sajtos héjba csomagolva. Nagyszerű "építsd magad" vacsora, amit mindenki szeret!
A keto sajtos taco kagyló elkészítéséhez a reszelt mozzarellát lassan megolvasztjuk és serpenyőben ropogósra és karamellizálódásra pirítjuk, mielőtt megfordítjuk a végső pirításhoz. Kíváncsi? Izgatott? Nyáladzik? Nos, ragadj meg egy szalvétát, szárítsd fel az álladra csöpögő nyáladat, és olvass tovább, mert lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítsd el a keto-sajtos taco kagylót.
Mennyi ideig tart a keto taco elkészítése? Ezek a keto tacók fűszerezett darált marhahússal, autentikus taco feltétekkel és keto tortilla héjakkal készülnek, mindössze 1 NETTÓ SZÉNTARTALOM! És a legjobb dolog az, hogy ezek a tacók csak kb. 20 percet vesznek igénybe - beleértve a keto taco kagylót a semmiből! Komolyan, a keto darált marhahúsos receptek ennél jobbak nem is lehetnek.
Hogyan készítsünk taco kagylót cheddarral? Útmutató Melegítsük elő a sütőt 400 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szórjon 1/2 csésze reszelt Cheddart a sütőlapra, hogy egy 6 hüvelyk átmérőjű kört alkosson. Egy spatula segítségével helyezze át a sajtköröket a felfüggesztett méteres rúdra, és drapériázza őket, hogy tacóhéjakat formáljon. Töltse meg a kagylókat a kedvenc taco töltelékével.Hogyan készítsünk alacsony szénhidráttartalmú keto tortillát? Ezek az alacsony szénhidráttartalmú keto tortillák csak 4 gramm nettó szénhidrátot tartalmaznak, és 20 perc alatt elkészülnek. Melegítsünk fel egy száraz öntöttvas serpenyőt közepes lángon. Keverje össze a reszelt sajtot és a kókuszlisztet egy üvegtálban. Mikrózza egy percig, vagy amíg a sajt megpuhul. Keverje jól össze, és kissé hűtse le a sajtkeveréket. Adjuk hozzá a tojást, és addig keverjük, amíg tészta nem képződik.