A Dosa, Dél-India sós főzeléke, egészséges ételnek számít. Az India palacsintájaként ismert dosa ízét az egész országban élvezik az emberek. Sokoldalúan felhasználható étel. Az ízletes palacsinta fogyasztható reggelire, vacsorára vagy akár uzsonnára is.
A dosa egy népszerű dél-indiai finomság, amely úgy néz ki, mint egy palacsinta. A dosa egy ropogós és vékony palacsinta, amely rizsből és urad dal tésztából készül. A Dosa-t hagyományosan samberrel, aloo masalával és kókuszos chutney-val tálalják. Ez a recept 3 személyt szolgál ki. Háromszor-négyszer mossuk meg a rizst és a dal-t vízzel váltogatva.
Ez az indiai palacsinta recept általában lencse vagy fekete gram és rizs erjesztett tésztájából készül. A dosát lehet ropogósra és vékonyabbra készíteni, ahogyan a Khali Dosa vagy a Plain Dosa-t találjuk, de a dosát lehet vastagabbra és lágyabbra is készíteni ugyanabból a tésztából, hogy set dosa-nak nevezzük.
Hogyan készítsünk dosa tésztát urad dalból? Bár az urad dal alkotja a lencse nagy részét, de a különböző fehérjék keveréke érdekében fontolja meg 2-3 evőkanál lencse, például chana dal, tur dal, moong dal vagy masoor dal (vörös lencse) hozzáadását. A dosa tésztához használt rizs lehet rövid vagy közepes szemű fehér rizs vagy parboiled idli rizs.Mi az a besan csicseriborsó dosa? A Besan ChickpeaDosa hasonlít egy normál indiai dosára, de a kedvenc tál chutney-val és sambharral tálalva. A Besan Dosa egy Indiában készített normál dosa-ra hasonlít, és a kedvenc tál chutney-val és sambharral vagy mártogatóssal tálalják.
Ezek a vegyes dal dosák hasonlóak a dél-indiai reggeli receptekhez, mint az Adai és a Pesarattu. Ebben a receptben nincs rizs, és nagyszerű azoknak, akik magas fehérjetartalmú étrendet keresnek.
A Sada dosa egészséges? Igen és nem. Tehát a dosa egyszerre egészséges és nem egészséges, és attól függ, hogy ki fogyasztja. A sada dosa vagy dosa urad dalból, rizsből, főtt rizsből, methiből, pohából és a főzéshez szükséges zsírokból áll. Mi a jó a dosában. Urad Dal : 1 csésze főtt urad dal a napi folsavszükséglet 69,30%-át adja.Ez a magas rost- és egyéb tápanyagtartalmú besan dosa gyors megoldás lehet egy tápláló reggelihez. Egyszerűen készítsen grízlisztből (besan) készült tésztát, adjon hozzá fűszereket és tölteléket, terítse ki a tawára, süsse meg, és élvezze!
Mi az urad dal? Az urad dal osztott fekete lencse és fekete gram dal néven is ismert. Az osztott urad dal megtartja a héját, és erős íze is van. A hámozott és hasított urad dal krémfehér és kissé ízetlen. Ha megfőzzük, a dal szokatlanul nyálkás állagú lesz. Aromásan fűszerezve rotis és rizs kísérőjeként használható.A Dosa egy mérsékelt glikémiás indexű recept. Mivel a dosa nagy mennyiségű rizst tartalmaz, amely gazdag egyszerű szénhidrátokban, és erjesztett, azaz előemésztett, nem bizonyul egészséges választásnak a cukorbetegek számára. Kipróbálhat azonban más, a cukorbetegek számára jó EGÉSZSÉGES DOSA-variációkat is.
Melyek a dosa különböző fajtái? Különböző változatok jöttek létre, mint a masala dosa, set dosa, benne dosa, neer dosa, tojás dosa, csirke dosa, schezwan masala és sok más hasonló. A legtöbb otthonban leggyakrabban a sima dosa, más néven sada vagy khali dosa készül, ahogy mi otthon hívjuk. Ezen a blogon megosztottam néhány receptet, amelyeket általában otthon készítek.
Az otthon elkészített dosa fő összetevői az urad dal és a rizs. Az urad dal legalább néhány órás erjesztés után válik táplálóvá. Az urad dalból készült dosa fogyasztása egészséges szénhidrátokkal látja el szervezetét. Az urad dal a dózában vasat és kalciumot adhat az energiaszükséglet kielégítéséhez.
A besan kevésbé keserű ízű, mint a garbanzo liszt. Remekül működik olyan receptekben, ahol a liszt nem mindig főzhető/pirítható meg teljesen, vagy ahol ropogósabbá kell tenni. Például a kreppek vagy vékony palacsinták, mint a Chilla, a legjobban működnek besannal. Párolt sós sütemények (dhokla), sült fánkok (bhajji/pakora), levesek ( kadhi).
A ropogós dosa elkészítéséhez 2-3 evőkanál chana dal (hántolt bengáli gram) hozzáadása csodálatosan működik. Néhány variációban 2 evőkanál chana dalt és 2 evőkanál tur dalt (galambborsó lencse) is adhatunk hozzá. Körülbelül ¼ csésze moong lencsét is adhat a tésztához.
A dél-indiaiak számára a reggeli főleg dosákból és idlikből áll, és elég tésztát készítenek, amit néhány napig is el tudnak forgatni. Ezért megmutatjuk a Dosa tészta recepteket és azt is, hogyan kell elkészíteni a dosa tésztát. Dosa tészta Mumbai utcai ételek készítéséhez.
Egészséges a besan dosa? Besan Dosa recept: A Dosa az egyik legegészségesebb étkezési lehetőségnek számít egész Indiában. Gyors megoldást jelenthet egy egészséges reggeli étkezéshez. Párosítsa ezt az instant besan dosát sambarral vagy önmagában, ez a recept biztosan mindenki szívét elnyeri. Ez a dosa recept nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is.
Melyek a különböző dosa tészták? Míg az urad dal és a rizstészta alkotja a hagyományos dosa tésztát, számos más dosa recept is létezik, amelyeket különböző összetevők felhasználásával lehet elkészíteni. Például moong dal, zab, besan és olyan tápláló zöldségek hozzáadásával, mint a spenót, lauki, újhagyma stb.
A Dosa egészséges szénhidrátokban és fehérjékben gazdag, ami a fogyókúrázók egészséges és egészséges élvezetévé teszi, mivel minden benne van ahhoz, hogy a táplálkozásodat megőrizze, és abszolút finom.
Mi az a dosa? A dosa egy népszerű dél-indiai vékony palacsinta, amelyet erjesztett rizsből és lencsetésztából készítenek. A dosa története szerint kezdetben csak rizsből készült, de az idő múlásával az emberek urad dalt / fekete lencsét kezdtek hozzáadni, hogy textúrát és ízt adjanak neki.
A besan ugyanaz, mint a csicseriborsóliszt? A besan és a csicseriborsóliszt nem ugyanaz. Az indiai besan (gram liszt), a barna csicseriborsó vagy chana dal (hasított barna csicseriborsó) lisztje, vagy néha a hasított csicseriborsó és a hasított borsó keveréke. Ez egyfajta csicseriborsóból készült liszt, ezért lehet csicseriborsó lisztként címkézni.