Alacsonyabb trigliceridek étkezési terv. Mi a legjobb étrend a trigliceridek csökkentésére?

Ezért érdemes rendszeresen teljes kiőrlésű gabonafélék kombinációját beiktatni az étrendbe, hogy támogassa az alacsonyabb trigliceridszintet. A különféle teljes kiőrlésű gabonafélék, nevezetesen a hajdina, az árpa és a köles rendszeres fogyasztása támogathatja az emelkedett trigliceridszint csökkentését.

Milyen kockázatokkal jár a magas trigliceridszint? A magas trigliceridszint növeli a szívbetegségek és a hasnyálmirigy-gyulladás kockázatát. A túl sok kalória elfogyasztása vagy fogyasztása magas trigliceridszinthez vezethet. A jó hír az, hogy lépéseket tehet a trigliceridszámok csökkentése érdekében. Egészségügyi szolgáltatója javaslatokat tud adni a szívbarát életmódváltásra.

A rostok segíthetnek a trigliceridszint csökkentésében? A kutatások szerint a túlsúlyos vagy elhízott felnőttek a rostbevitel növelésével csökkenthetik trigliceridszintjüket és javíthatják általános egészségi állapotukat. Egy személy több rostot fogyaszthat olyan élelmiszerek fogyasztásával, mint a teljes kiőrlésű gabonafélék, diófélék, magvak, zöldségek, hüvelyesek, gabonafélék és gyümölcsök. Mit tehetek a trigliceridjeim csökkentése érdekében? Az egyszerű szénhidrátok, például a cukor és a fehér lisztből vagy gyümölcscukorból készült ételek növelhetik a trigliceridszintet. Fogyjon. Ha enyhe vagy közepes mértékű hipertrigliceridémia áll fenn, összpontosítson a kalóriák csökkentésére. A felesleges kalóriák trigliceridekké alakulnak és zsírként tárolódnak.

"Ha a testsúlyának mindössze 5-10%-át veszíti el, a trigliceridek akár 20%-kal is csökkenhetnek." Az egészséges felnőttek éhgyomri trigliceridszintjére vonatkozó nemzeti irányelvek a következők: Normális: 150 milligramm/ deciliter (mg/dl) alatt. Határesetben magas: 151-200 mg/dl. Magas: 201-499 mg/dl. Nagyon magas: 500 mg/dl vagy magasabb.

A 7 napos étkezési terv csökkentheti a triglicerideket?

Emellett felvázol egy 7 napos étkezési tervet a trigliceridek csökkentésére, és megvizsgálja a trigliceridek csökkentésének egyéb módjait. Mik azok a trigliceridek? A trigliceridek a szervezetben lévő lipidek, vagyis a zsírok egyik fajtája. A szervezet a legtöbb zsírt trigliceridek formájában tárolja, így ez a leggyakoribb zsírtípus. Az orvos vérvizsgálattal meg tudja mérni a trigliceridek szintjét.

Milyen ételeket kell kerülni, ha magas a trigliceridszintje? Aki a trigliceridek csökkentésére törekszik, kerülje a finomított szénhidrátokat, például a pékárukat, és próbáljon meg több finomítatlan, magas rosttartalmú szénhidrátot, például zöldséget, babot és teljes kiőrlésű gabonát fogyasztani. Próbálja meg a magas cukortartalmú termékeket gyümölcsökkel, például bogyós gyümölcsökkel helyettesíteni, amelyek segíthetnek csökkenteni a cukor utáni sóvárgást. Ehet gyümölcsöt, ha magas a trigliceridszintje? Olyan élelmiszerek és italok, amelyek első összetevőjeként kukoricaszirup, méz, szacharóz, glükóz, fruktóz és malátacukor van feltüntetve A gyümölcs egészséges táplálék lehet, mivel vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és vizet tartalmaz. Ha azonban magas a trigliceridszintje, érdemes lehet korlátozni a napi gyümölcsbevitelt.

Hogyan befolyásolja az ételválasztás a trigliceridszintet?

Az élelmiszer-választás egyike azon tényezőknek, amelyek befolyásolhatják a trigliceridszintet. Az orvosok azt tanácsolhatják, hogy a trigliceridszint csökkentése érdekében változtassanak az étrendjükön. A telített zsírokban, hozzáadott cukrokban, túlzott alkoholfogyasztásban és finomított szénhidrátokban gazdag étrend növelheti a trigliceridszintet.

A testsúly befolyásolja a triglicerideket? "A testsúly nagymértékben befolyásolja a triglicerideket" - mondja Dr. Nissen. "Ha csak 5-10%-ot veszítünk a testsúlyunkból, a trigliceridek akár 20%-kal is csökkenhetnek." Az egészséges felnőttek éhgyomri trigliceridszintjére vonatkozó nemzeti irányelvek a következők: Normális: 150 milligramm/ deciliter (mg/dl) alatt.

Mit kell kerülni a trigliceridek szedése során? Ez magában foglalja az olyan élelmiszerek, mint a cukros italok és rágcsálnivalók, a magas telített zsírtartalmú élelmiszerek és a finomított gabonafélék, például a fehér kenyér és tészta kerülését. Korlátoznia kell az alkoholfogyasztást, kezelnie kell a cukorbetegséget, és fel kell hagynia a dohányzással. 2 Ez a cikk áttekintést ad a trigliceridekről és azok egészségre gyakorolt hatásáról.

Megállapította, hogy a telített zsírsavak bevitele a vér trigliceridszintjének emelkedésével, míg a többszörösen telítetlen zsírsavak bevitele alacsonyabb trigliceridszintekkel járt együtt.

Ezt az egyhetes étkezési tervet egy olyan személy számára tervezték, akinek körülbelül 1800-2000 kalóriára van szüksége naponta, és alacsony az összes zsírtartalma és a telített zsírtartalma, a koleszterinszint csökkentésének céljával.

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend csökkenti a trigliceridszintet?

A kutatók megállapították, hogy 6-12 hónappal a relatív diéta megkezdése után az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élők trigliceridszintje nagyobb mértékben csökkent, mint az alacsony zsírtartalmú étrenden élőké ( 13 ). Az alacsony szénhidráttartalmú diéta követése a vér trigliceridszintjének jelentős csökkenéséhez vezethet, legalábbis rövid távon, az alacsony zsírtartalmú diétához képest.

Milyen élelmiszerek okoznak magas trigliceridszintet?

A cukros ételek és italok, a telített zsírok, a finomított gabonafélék, az alkohol és a magas kalóriatartalmú ételek mind-mind magas trigliceridszinthez vezethetnek. Ha magas a trigliceridszintje, ezeknek az ételkategóriáknak a kerülése segíthet csökkenteni az értékeket. Az egyszerű cukrok, mint például a fruktóz, az emelkedett trigliceridszintek gyakori forrása.

Milyen élelmiszerek csökkentik a trigliceridszintet?

Az edamame-ból, tofuból és tempehből származó szójafehérje és izoflavonok bizonyítottan csökkentik az emelkedett trigliceridszintet. A fermentált szója erős hatást fejt ki, ha az étrendben az állati fehérje helyettesítésére használják. 2. Zsíros halak Az olyan zsíros halak, mint a szardínia, a lazac, a makréla és a hering a trigliceridszintet csökkentő omega-3 zsírsavak fontos forrásai ( 9, 10, 11 ).

Az étrendből származó telített zsír szintén emeli a trigliceridszintet, azonban az omega-3 zsírsavak (amelyek a halakban találhatók) segítenek csökkenteni a trigliceridszintet.

Milyen élelmiszerek csökkentik a trigliceridszintet?

Élelmiszerek, amelyek csökkenthetik a trigliceridszintet Egyes tanulmányok szerint az esszenciális zsírsavak, például az omega-3 zsírsavak segíthetnek a trigliceridszint csökkentésében. 5 Ez a fajta zsír megtalálható a zsíros halakban, például a lazacban, a szardíniában, a makrélában és a tonhalban. Ha lehetséges, törekedjen arra, hogy hetente legalább kétszer fogyasszon vadon fogott zsíros halat.

Az alacsony zsírtartalmú étrend egyetlen étkezése után a trigliceridszintjük magasabb és hosszabb ideig emelkedett, mint a magas zsírtartalmú étrend során.

top Security

Foto Template

Sony Phone

Nike Shoes

Vinyl Record

iPhone

Lawless Inc

DEA Foundation

Walter White

Jesse Pinkman

Product Manager

Skyler white

Accountant