Ha arról van szó, hogy a csicseriborsó jó-e a fogyáshoz, a válasz az igen felé hajlik, főként a csodálatos táplálkozási tulajdonságai miatt. A rostok széles skálájától kezdve az egészséges zsírokig és szénhidrátokig a csicseriborsóban minden megtalálható.
A csicseriborsó nagyszerű rostforrás, és alacsony a kalóriatartalma is.
A csicseriborsótól hízni fogsz? Válasz: Nem, nem. Épp ellenkezőleg, segít a fogyásban, mivel rostot tartalmaz, ami segít abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat.
A fél csésze főtt csicseriborsóból származó hét gramm fehérje segíthet megelőzni a túlevést, így fogyasztása nagyszerű stratégia a testsúlyszabályozáshoz.Először is, a csicseriborsó kalóriasűrűsége meglehetősen alacsony. Ez azt jelenti, hogy a benne lévő tápanyagok mennyiségéhez képest kevés kalóriát biztosít ( 6, 13 ). Azok az emberek, akik sok alacsony kalóriatartalmú ételt fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel fogynak és tartják meg a súlyukat, mint azok, akik sok magas kalóriatartalmú ételt fogyasztanak ( 14, 15 ).
1. Tele tápanyagokkal. A csicseriborsó lenyűgöző tápanyagprofillal rendelkezik. Mérsékelt mennyiségű kalóriát tartalmaz, 46 kalóriát biztosít egy 1 unciás (28 grammos) adagban. Ezeknek a kalóriáknak körülbelül 67%-a szénhidrátból származik, míg a többi fehérjéből és kis mennyiségű zsírból (1).
A csicseriborsó egyszerű fogyasztásától nem fog fogyni, mert nem varázsbab. A Nemzetközi Sporttudományi Szövetség szakértői szerint a fogyás leghatékonyabb módja, ha három dolog közül egyet teszel: A keményítőtartalmú szénhidrátok többnyire cukorból állnak, és nagyon kevés rostot vagy zsírt tartalmaznak.
A csicseriborsótól hízik az ember? a csicseriborsó (más néven garbonzo bab) egészséges. Tele van jó dolgokkal, például rosttal, fehérjével és összetett szénhidrátokkal. Egy csésze belőle csak 270 kalória, így hacsak nem eszel belőle sokat, nem fogsz elhízni tőle.
A csicseriborsó nagyszerű fehérjeforrást kínál, és a fogyás eléréséhez kulcsfontosságú, hogy elegendő mennyiséget fogyasszunk ebből a makrotápanyagból - mondja Lappe. Lappe szerint ez különösen a cukorbetegeknek segíthet a fogyásban, mivel a keményítő megakadályozza a vércukorszint hirtelen megugrását.A csicseriborsó nagyszerű fogyókúrához, mivel tele van rosttal, ami hosszabb ideig tart teltségérzetet. Az olyan ételeknek, mint a kukorica, magasabb a glikémiás terhelése, ami súlygyarapodáshoz vezethet.
Magas rost- és fehérjetartalmának köszönhetően a csicseriborsó kiválóan alkalmas fogyókúrás étrendhez, mivel hosszabb ideig tart jóllakottan és csillapítja az étvágyat. Egy tanulmány szerint azok a nők, akik fehér kenyér helyett csicseriborsót ettek, kevesebb kalóriát fogyasztottak a következő étkezéskor.
A tanulmány azt is megemlíti, hogy a csicseriborsó előnyei közé tartozik, hogy a növényi alapú fehérjék kiváló választás a fogyni vágyók számára, mivel sűrű tápértéket kínálnak az állati fehérjék kalóriái és telített zsírsavai nélkül. Adjon hozzá 2 evőkanál zsírmentes parmezán sajtot, 2 teáskanál chiliport, 2 teáskanál hagymaport és ízlés szerint tengeri sót.Lappe azt is hangsúlyozza, hogy a fehérje nagyobb "hőhatással" rendelkezik a szénhidrátokhoz és a zsírokhoz képest, ami azt jelenti, hogy a szervezet több kalóriát éget el a fehérje emésztésével, mint e két másik makrotápanyaggal.
A lényeg: a csicseriborsó számos módon fogyasztható, és szinte mindegyikük rendkívül tápláló. Azonban, mint szinte minden élelmiszer esetében (igen, még a legegészségesebbeknél is!), van egy mellékhatás, amire érdemes odafigyelni, különösen, ha túl sokat fogyasztunk a hüvelyesből. Mi tehát ennek a tápláló ételnek az egyik legfontosabb mellékhatása?
Az Ozempicet szedők általában azért fogynak, mert kevesebb kalóriát fogyasztanak, nem pedig azért, mert maga a gyógyszer varázslatos módon zsírt éget, Dr. A benne lévő rosttartalom az emésztőrendszerre is vigyáz.Pontosabban, a csicseriborsó oldható rostokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges bélbaktériumok kialakulásához, és Lappe szerint segíthetnek a testsúly fenntartásában is.
Fedezzük fel! Egy szóval: igen, a csicseriborsó egészséges. Sőt, a csicseriborsó táplálkozási all-star! A Fabaceae családba tartozó virágos növények ehető magvait hüvelyeseknek vagy hüvelyeseknek is nevezik. Ugyanebbe a családba tartozik még a lencse, a borsó és a földimogyoró.
Tömegessé teszik az ételeket. Ha csak egy tál leveles zöldséget eszel ebédre, nagy valószínűséggel az étkezés után két órával már éhes leszel. Mivel a csicseriborsó fehérjét és rostokat kínál, nagyobb tömegűvé teszi az étkezést anélkül, hogy egy csomó kalóriába kerülne.
Fogyókúrás eszközként nem csak a finom, vajas ízükben és sokoldalúságukban rejlik az értékük, hanem a fehérje- és rosttartalmukban is.
Annak érdekében, hogy az összes aminosav bejusson az étrendjébe, fontos, hogy a csicseriborsót olyan teljes kiőrlésű gabonával párosítsa, amely metionint tartalmaz, mint például a quinoa ( 10 ). A csicseriborsó kiváló fehérjeforrás, amely segítheti a testsúlyszabályozást és fokozhatja a csontok egészségét.
A csicseriborsó nagyszerű fogyókúrához, mivel tele van rosttal, ami hosszabb ideig tart teltségérzetet.