Rágás és fogyás tanulmány. A helyes táplálkozás és a rágógumi fogyáshoz vezet?

Egy 8 hetes RCT-t végeztünk 201 túlsúlyos és elhízott felnőtt bevonásával annak a hipotézisnek a tesztelésére, hogy a helyes táplálkozásról szóló nyomtatott anyag és a legalább napi 90 percig tartó rágógumi (n = 102) nagyobb súlycsökkenéshez vezet, mint a csak nyomtatott táplálkozási információk (n = 99).

A kutatások továbbá arra utalnak, hogy a séta közbeni rágógumizás segítheti a fogyást.

Hasznos eszköz-e a rágási tevékenység az elhízás elleni küzdelemben? A 15 rágással összehasonlítva a 40 rágás alacsonyabb energiabevitelt és posztprandiális ghrelin-koncentrációt, valamint magasabb posztprandiális glükagonszerű peptid 1 és kolecisztokinin koncentrációt eredményezett sovány és elhízott alanyoknál egyaránt. Következtetés: A rágási aktivitás javítását célzó beavatkozások hasznos eszközzé válhatnak az elhízás elleni küzdelemben. Az étel alapos megrágása lelassítja az étkezés ütemét, és csökkenti a bevitt kalóriák számát, ami fogyáshoz vezethet.

Csökkenti a rágás a táplálékfelvételt? A 16 kísérletből tízben megállapították, hogy a rágás csökkentette a táplálékfelvételt. Öt vizsgálatból három azt mutatta, hogy a harapásonkénti rágások számának növelése növelte a releváns bélhormonokat, kettő pedig ezt a szubjektív jóllakottsággal hozta összefüggésbe.

Célkitűzés: A jelenlegi vizsgálat célja az elhízott és sovány alanyok rágási aktivitásában mutatkozó különbségek összehasonlítása, valamint a rágás hatásának vizsgálata az energiabevitelre és a bélhormon-koncentrációra elhízott és sovány alanyok esetében.

Az elhízott emberek kevesebbet rágnak étkezési egységenként, mielőtt lenyelik?

A jelenlegi vizsgálatban a következő hipotéziseket állítottuk fel: az elhízott emberek kevesebbet rágnak étkezési egységenként a nyelés előtt, mint a sovány emberek, a rágási teljesítmény javítása csökkenti az energiabevitelt egy étkezés során, és a plazma bélhormon-koncentrációját modulálja a rágás az elhízott és sovány alanyoknál.

Befolyásolja-e a rágás a táplálékfelvételt?

A rágásnak a táplálékfelvételre gyakorolt hatása egyértelműbben bizonyított volt, mivel a 16 támogatható vizsgálat több mint fele, amely a későbbi táplálékfelvételt mérte, a rágásnak a táplálékfelvételre gyakorolt szignifikáns hatását mutatta ki. A hosszan tartó rágás vagy a fokozott orális expozíció csökkentette az élelmiszer-bevitelt akár egy későbbi étkezésnél, akár az ülésen belül.

Az olyan parazita férgek, mint a Schistosoma mansoni (a képen), bizonyos fehérvérsejtek működésének befolyásolásával egészségügyi előnyöket biztosíthatnak gazdájuk számára.

Ezekből a változókból a következő rágási kinematikai változókat számították ki: az első harapás kezdetétől az utolsó harapás végéig tartó teljes MD; az átlagos harapásméret, amelyet az étkezés súlyának és a harapások számának arányával határoztak meg; az átlagos harapási arány, amelyet a harapások számának és az MD-nek az elosztásával kaptak; a rágási gyakoriság, amelyet a rágások és az MD arányaként számoltak; és a gramm ételre jutó rágások, amelyet a rágások és az étkezés súlyának arányával kaptak.

A legújabb kutatások szerint a rágási viselkedés befolyásolhatja az energiabevitelt és az energiafelhasználást.

A lassú rágás lehetséges hatásainak meghatározására a kutatók 11 egészséges, normál testsúlyú férfit kértek meg arra, hogy három próbát hajtsanak végre: 30 másodpercenként folyékony ételek normál fogyasztása, folyékony ételek fogyasztása, de 30 másodpercig a szájukban tartása a lenyelés előtt, valamint az ételek 30 másodperces rágása a lenyelés előtt.

A tanulmány kiemelte, hogy a jó rágás azáltal, hogy növeli az energiafelhasználást, valóban segíthet megelőzni az elhízást és a metabolikus szindrómát. Összefoglalva, tanulmányunk kimutatta, hogy a kevesebb rágás az elhízás kockázati tényezője.

Hatékony-e az elhízás kezelésének és megelőzésének súlyközpontú megközelítése?

Így az elhízás kezelésének és megelőzésének súlyközpontú megközelítése nagyrészt hatástalan volt. Nem valószínű, hogy a súlycsökkenésre mint a siker elsődleges mérőszámára való folyamatos összpontosítás megfordítja az elhízás elterjedtségének tendenciáit, vagy fenntartható súlycsökkenést eredményez.

Egy új tanulmány szerint az ételek gyakoribb megrágása segíthet az embereknek a testsúlyuk ellenőrzésében.

Bár a tanulmánynak vannak korlátai a kis mintanagyság miatt, nem ez az első, amely összefüggést mutat ki a lassú étkezés és a fogyás vagy a testsúly megtartása között.

Az Obesity című folyóiratban közzétett 2014-es tanulmány szerint az étel csomómentes rágása növeli a szervezet által az emésztés során elégetett kalóriák számát: egy 300 kalóriás étkezésnél körülbelül 10 plusz kalóriát, ami azt jelenti, hogy pusztán a rágás sebességének lassításával havonta körülbelül 2000 plusz kalóriát égethetünk el.

A tanulmány azt is megállapította, hogy az étel alaposabb megrágása növeli a gyomor és a bélrendszer vérellátását, ami segíthet az emésztés javításában és az ételből származó több tápanyag felszívódásában.

A New Sense Research ügyfélkutató cég megvizsgálta, hogy a rágógumi milyen hatással van az emberekre.

Hányszor kell megrágni a nyelés előtt? A szakembereknek sok mondanivalójuk van a rágásról. Az egyik gyakori tanács, hogy nyelés előtt becslések szerint 32-szer rágjuk meg az ételt. A lágy és vízzel teli ételek lebontásához kevesebb rágásra van szükség. A rágás célja az étel lebontása, így az veszít az állagából. Úgy tűnik, hogy a 32-szeri rágás egy átlagos szám, amelyet a legtöbb falat ételre alkalmaznak.

A Scientific Reports című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint azonban az étkezési szokások egy másik fontos összetevője is segíthet: az étel lassabb megrágása.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a 8 héten át tartó rendszeres rágógumizás nem segítette elő a fogyást ezeknél a túlsúlyos és elhízott felnőtteknél.

A rágás befolyásolja a bélhormonokat? A szisztematikus áttekintésben szereplő öt, hormonokkal foglalkozó tanulmány közül három azonban azt sugallta, hogy a harapásonkénti rágások számának növelése növeli (vagy elnyomja) a telítettség és az étkezés szabályozásában szerepet játszó releváns bélhormonokat. Az étel elfogyasztásának egyik első lépése az étel megrágása a részecskeméret csökkentése érdekében, mielőtt lenyelnénk.

Az extra rágás többek között azért járul hozzá a fogyáshoz, mert az étel alaposabb megrágása lelassítja az étkezés ütemét.

A nyelés előtti rágás viselkedési stratégia?

Ezek az adatok arra utalnak, hogy a nyelés előtti rágások számának növelése viselkedési stratégiát jelenthet a táplálékfelvétel csökkentésére, és potenciálisan segítheti a testtömeg-szabályozást. Kulcsszavak: Étvágy; Étkezési sebesség; Élelmiszer-bevitel; Nyelési viselkedés; Rágás.

Hírek; Nemzeti; Tanulmány szerint egyes súlycsökkentő gyógyszerek helyreállíthatják az elhízás által kikapcsolt rákellenes sejteket.

top Security

Foto Template

Sony Phone

Nike Shoes

Vinyl Record

iPhone

Lawless Inc

DEA Foundation

Walter White

Jesse Pinkman

Product Manager

Skyler white

Accountant