A zabpehelyreceptek elkészítése meglehetősen egyszerű folyamat: Adjunk folyadékot a zabhoz, és melegítsük fel. A zabpehelyreceptek nem csak gyorsan elkészíthetők, de még a kezdő szakácsok is elsajátíthatják az alapvető zabpehelyrecepteket. Egy közepes méretű lábasban keverjen össze 1 csésze darált zabot (régimódi) és 2 csésze vizet, forralja fel.
Segíthet a zab a fogyásban? A béta-glükánt tartalmazó zab 12 héten át történő fogyasztása a BMI, a testzsír és a derék-csípő arány csökkenéséhez is vezethet - állapította meg a Plant Foods For Human Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány.
Milyen feltéteket használhatunk a zabpehelyhez? A mazsola, a kockára vágott alma, a szeletelt banán és az apróra vágott dió kiváló adalékok. A zabpelyhet leggyakrabban reggelire fogyasztják, de egész nap remekül kiegészíti az ételeket és az uzsonnákat. Próbálja ki ezeket az egyszerű, de egészséges módszereket, hogy több zabpelyhet fogyasszon: Adjon zabpelyhet zsemlemorzsa helyett fasírthoz vagy hamburgerhez.Hogyan kell főzni a gyorsan főtt zabot? Keverjen bele két csésze gyorsfőzött zabot. Csökkentse a hőfokot, és fedő nélkül, időnként megkeverve főzze egy percig. Vegye le a serpenyőt a tűzről. Ha kívánja, fedje le, és tálalás előtt hagyja állni kb. 30 másodpercig. Ez lehetővé teszi, hogy a zab felszívja a maradék folyadékot.
1. Forraljon fel 1 csésze vizet vagy tejet és egy csipet sót (ha szükséges) egy kis lábasban. 2. Keverje bele 1/4 csésze zabot, és csökkentse a hőfokot alacsonyra; főzze időnként megkeverve, amíg a zab a kívánt állagú nem lesz, 20-30 percig. A kiegészítők bármilyen zabpelyhet jobb ízűvé tesznek - és táplálóbbá is tehetik.
Hogyan készítsd el az éjszakai zabot? felvert tojásfehérje (főzés közben a zabpehelybe keverve) vagy tükörtojás a tetején Megfontolhatja az éjszakai zab elkészítését is. Keverj össze 1/4 csésze (23 gramm) darált zabot 1/4 csésze (71 gramm) görög joghurttal, 1/4 csésze (60 ml) tetszés szerinti tejjel és egészséges feltétekkel. Ossza szét üvegekbe, zárja le, és tegye a hűtőbe egy éjszakára.
Íme néhány étel, amelyet a zabpehellyel párosíthat, hogy növelje annak fehérje- vagy zsírtartalmát: felvert tojásfehérje (főzés közben a zabpehelybe keverve) vagy tükörtojás a tetején Megfontolhatja az éjszakai zab elkészítését is. Keverjen össze 1/4 csésze (23 gramm) darált zabot 1/4 csésze (71 gramm) görög joghurttal, 1/4 csésze (60 ml) tetszés szerinti tejjel és egészséges feltétekkel.
Mi az az eper és tejszín ízű instant zabpehely? Képzeljünk el egy meleg nyári reggelt és egy tál napérlelte epret gazdag tejes tejszínhabbal körítve. Most képzelje el ezt a melegséget és gazdag ízt egy tál Quaker® Oats-ban. A Strawberries & Cream ízesítésű instant zabpehely az év bármely szakában egy csipetnyi nyarat kínál. Ezt egy szeszélyből vettem, és imádom!A zabpehely számos egészséges tápanyagot tartalmaz, többek között fehérjét, összetett szénhidrátokat és egy kis szívbarát, többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírokat. A zabpehelyreceptek kalóriatartalma általában átlagosan körülbelül 150 kalória 1 csésze főtt zabban.
A zabpehely készítése a tűzhelyen a legjobb módja annak, hogy sok ember számára nagy adagot készítsünk. Ha elfelejted, mit kell tenned, ne félj: hacsak nem ömlesztve veszed a zabot, a zabpehely receptje minden csomagon rajta lesz. Vagy csak ne feledje, hogy mindig 1 csésze folyadékot használjon minden 1/2 csésze zabhoz.
Hogyan kell zabot főzni a mikrohullámú sütőben? Adja a tejet a zabhoz egy mély tálban, és mikrózza 3-5 percig, a mikrohullámú sütő teljesítményétől és a kívánt sűrűségtől függően. Figyeljünk oda, nehogy kifolyjon az oldalára!Milyen fajtái vannak a zabpehelynek? A zabpehely öt különböző formában áll rendelkezésre emberi fogyasztásra. A legkevésbé feldolgozottaktól a legjobban feldolgozottakig a zabpehelyliszt, az acélból vágott zab, a skót zab, a sodort vagy régimódi zab, valamint a gyors vagy instant zabpehely. Az Ön szupermarketjének polcain valószínűleg számos zabpehelyfajta található.
Minden a legegyszerűbb összetevőkkel kezdődik. Szükséged lesz régimódi zabra vagy darált zabra, tejre, vízre és egy csipetnyi sóra. Ez az egyetlen 4 összetevő, amire szükséged van a zabpehely elkészítéséhez. 3 féle zabfajta létezik. Gyors zab: Ezek finomabb zabok, amelyeket nagyon gyorsan meg lehet főzni.
Hogyan főzni zabpehely eper és zabpehely? Útmutató Egy közepes lábasban, magas hőfokon forraljuk fel 1/2 csésze tejet. Keverjük bele a zabot, az eper felét és a sót, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük, amíg a zab puha és krémes lesz, 5 percig. Tálaljuk a zabpelyhet egy tálba, és öntsük rá a maradék 1/4 csésze tejet. Tegyük a tetejére a maradék epret.
(Még a hagyományos, tűzhelyen elkészített zabpehely is tartalmazhat sok szénhidrátot és kevés fehérjét.) De az éjszakai zabkásával az előre csomagolt opciók minden kényelmét élvezheti, de több egészségügyi előnnyel jár. A tej és a görög joghurt fehérjét ad hozzá, a lenmag pedig még több rostot. Ráadásul ez a változat sokkal finomabb, mint bármi bolti.
Milyen feltét illik az epres zabhoz? További epres-zabos feltétek: apróra vágott dió, pepita, lenmag, kakaómag, egyéb gyümölcs/eper, cukrozatlan kókuszreszelék, juharszirup stb. Adhatok hozzá fehérjeport? Értem én, szeretnél egy kis extra fehérjét, mert lássuk be, egy tál zabpehely egy kicsit szénhidráttúlsúlyos.
Milyen egészségügyi előnyei vannak a zabpehelynek? A zabpehely tápanyagokban gazdag. Több fehérjét tartalmaz, mint a legtöbb gabona, valamint számos vitamint és ásványi anyagot. Antioxidánsokat és egy béta-glükán nevű oldható rostot tartalmaz, amely a szervezet számos rendszerét segíti. A béta-glükán oldható rost elősegíti a bél rendszeres ürülését és megelőzi a székrekedést.