A borkőtejszín minden teáskanál 495 milligramm káliumot tartalmaz. Ez a mennyiség a napi ajánlott érték 14-19%-át teszi ki. 2 Egy 1 teáskanálnyi adag tartárkrémben 8 kalória van, amely a szénhidrátokból származik. A borkolbászkrémmel kapcsolatos számos állítást nem támasztanak alá tudományos bizonyítékok.
A borkolbászkrém egészségre vonatkozó állításainak többsége káliumtartalma körül forog ( 8 ). A tartárkrém nyomokban más ásványi anyagokat is tartalmaz, például: Amint arra a kálium-bitartarát elnevezés is utal, a borkőkrém viszonylag nagy mennyiségű káliumot és nagyon kevés makrotápanyagot tartalmaz.
Anekdotikus bizonyítékok azt mutatják, hogy a borkőtejszín fogyasztása segíthet leszokni a dohányzásról; narancslével kombinálva ez a melléktermék állítólag rendkívül kellemetlenné teszi a cigaretta ízét.A borkőtejszínben lévő lúgos kémhatás megelőzheti és kezelheti a bakteriális fertőzéseket, segíthet csökkenteni a vérnyomást, és természetesen bármilyen péksüteményben nagyszerű íze van. Íme, hogy a szódabikarbóna a bőrödnek is jót tesz. A borkőtejszín egy csoda a konyhában, mert oly sokféleképpen hasznos.
Használhatsz citromlevet a borkő helyett? Használjon 2 teáskanál citromlevet vagy ecetet, hogy egy receptben 1 teáskanál borkőtejszín savas hatását keltse. További hozzávaló-helyettesítések. Mennyi a tartárkrém eltarthatósági ideje?
Minden 1/4 teáskanál (1 gramm) borköménykrém után vegyen ki 1/2 csésze (120 ml) folyadékot a receptből, és helyettesítse azt 1/2 csésze (120 ml) tejjel hígított joghurttal.Hány kalória van a tejfölben? * A %-os napi érték (DV) megmondja, hogy egy adag élelmiszerben lévő tápanyag mennyit tesz hozzá a napi étrendhez. Az általános táplálkozási tanácsoknál napi 2000 kalóriát használnak. Mi az ajánlott napi beviteli érték (RDI)? 1 teáskanál tejfölben 8 kalória van. Kalóriabontás: 0% zsír, 100% szénhidrát, 0% fehérje.
Ha valaha is kifogyna a sütőporból, 1 teáskanál sütőport helyettesíthet 1/4 teáskanál szódabikarbónával és 1/2 teáskanál borkővel. Adjon egy csipetnyi borkőtejszínt a főtt zöldségekhez, hogy azok megtartsák élénk, friss színüket. Egy csipetnyi borkőtejszín segít a tejszínhab stabilizálásában is, hogy megakadályozza a tejszínhab szétfolyását.
A szekrényedben lévő borkrém nem csak a citromos habcsókos pitéhez való! Ez a kulcsa egy finom textúrájú keksznek, egy tökéletesen kristályosodott cukorkának, egy légiesen könnyű angyaltortának és még sok másnak is, Frosted Chocolate Cake. Ez a recept édesanyám legrégebbi és legnépszerűbb csokoládétorta-receptje.
Ha a borkőtejszínt egészséges alternatívaként szeretné használni a sütési receptekben, készíthet írót úgy, hogy egy evőkanálnyit ad a tejhez.A szódabikarbónához hasonlóan a megfelelő mennyiségű borkőtejszín fogyasztása egyesek szerint anekdotikus módszer a gyomorégés tüneteinek enyhítésére.
A borkőtejszínnek számos felhasználási módja van a mindennapi étrendben, többek között funkcionális összetevőként.Ha borkővel süt, akkor csak a receptben előírt mennyiséget használja.
Adja hozzá a borkőtejszínt a tojásfehérje-keverékhez, és kézi mixerrel verje fel a tojásokat, amíg lágy csúcsok nem keletkeznek.
A borkőkrémet nedves foltra kenve segíthet eltávolítani a nehéz foltokat a ruhák mosása előtt. A borkőtejszínt számos helyen használják az élelmiszeriparban adalékanyagként, pékáruk összetevőjeként és háztartási tisztítószerként.
A borkrém a borkészítés száraz, porszerű, savas mellékterméke, amelyet számtalan különböző sütési receptben (a süteményektől kezdve a süteményeken át a cukormázig) használnak.
Néha csak borkőkrémnek, Rochelle-sónak (kálium-nátrium-tartarát, amely enyhe hashajtó) és borkő hánytatónak (kálium-tartarát) nevezik.A kutatók nem találtak különbséget a két anyag hashajtó tulajdonságai között; bár a napon szárított mazsolában lévő rost növelte a széklet súlyát. Ezenkívül a borkolbászkrém magas káliumtartalma magyarázhatja hashajtó tulajdonságait.
A borkrém jó a borkészítéshez? Egy csipetnyi borkőtejszín meg tudja koreografálni a felvert tojásfehérje fehérjebalettjét, a szerkezetet feszesen tartva, de nem túl feszesen, hogy a levegő a merev csúcsokba kerüljön anélkül, hogy a sütőben összeomlás veszélyét kockáztatná. De talán az a kedvencem a tartárkrémmel kapcsolatban, hogy továbbra is kötődik a borkészítéshez.
A borkőtejszín és a tejföl ugyanaz vagy különböző? Az égetett borkő és a borkőkrém alumínium-karbónává válik (kálium-karbonát) A tisztítóoldatokban és receptekben a borkő és a karbonátok speciális funkciókkal rendelkeznek: A tartrátok pufferanyagok. A borkő (néha borseprő formájában), mind a lúg alapú, mind a nem lúg alapú tisztítóoldatok gyakori összetevője volt.
A borkőtejszínben lévő sav adja a snickerdoodles jellegzetes fanyar ízét, a rágás pedig azért történik, mert a borkőtejszín megakadályozza, hogy a süteménytésztában lévő cukor ropogósra kristályosodjon.
Keverjen össze egy rész borkőtejszínt négy rész fehér ecettel, hogy olyan pasztát hozzon létre, amely segít a rozsdamentes acél, alumínium és ezüst készülékek polírozásában. Bár a szódabikarbóna (nátrium-bikarbonát) és a borkőtejszín (kálium-bitartarát) kémiailag hasonló, és hasonló egészségügyi és háztartási célokat szolgál, technikailag nem ugyanaz.A borkőtejszín a sütés legelhanyagoltabb összetevője? Mégis úgy tűnik, hogy mindenkinek van egy doboz borköménykrémje, ami a szekrény hátsó sarkában porosodik, egészen addig, amíg egy valószínűtlen sütési projektben szükség nem lesz rá. "A borkőtejszín az egyik legelhanyagoltabb összetevő a sütésben" - mondja Dikla Levy Frances, a One Sarcastic Baker bloggere és a Sütéstudomány című új könyv szerzője.
Használjon 2 teáskanál citromlevet vagy ecetet, hogy egy receptben 1 teáskanál borkőtejszín savas hatását keltse.