Lecitin a zsírégetéshez? A lecitin egy zsíroldal?

Saját kutatásaim során úgy érzem, hogy a lecitin a természet zsíremulgeálója, vagy ha úgy tetszik, zsírzabálója. A lecitin segít lebontani az általunk elfogyasztott zsírokat, valamint a koleszterint és a triglicerideket is. Nemcsak az artériáim tisztán tartásában segít ezekkel a zsíros előnyökkel, hanem a testsúlyom kezelésében is.

Mit csinál a lecitin az élelmiszerekben? Az élelmiszerekben a lecitin zsíremulgeátorként működik. Ez azt jelenti, hogy lebontja és egyenletesen eloszlatja a zsírokat és olajokat, ami az ételek keveredését és egyenletes állagát biztosítja. Emiatt egyesek azt feltételezik, hogy a lecitin támogathatja a gyors lipidanyagcserét és a zsírbontást az emberben.

A lecitin fogyást okoz?

Nincsenek olyan konkrét tanulmányok, amelyek egyértelműen rámutatnának a lecitin fogyást okozó képességére. A lecitin kis összetevőjének, a kolinnak azonban lehetnek előnyei a fogyás szempontjából. A lecitin körülbelül 3 százalékban tartalmaz kolint.

Egyszerű módja annak, hogy a szervezetet hatékonyabb zsírégetésre késztessük, ha a lecitint beiktatjuk az étrendünkbe.

Egyes kutatók azt is feltételezik, hogy a lecitin képes teljesen feloldani a szervezetben tárolt zsírtartalékokat.

A lecitin kölcsönhatásba lép a gyógyszerekkel?

A lecitin és bármely gyógyszer, gyógyszer vagy egészségügyi állapot között nincsenek jól dokumentált kölcsönhatások. A tojásra vagy szójára allergiás embereknek fogyasztás előtt ellenőrizniük kell a táplálékkiegészítőkben és az élelmiszerekben lévő lecitin forrását. Hasznos volt ez? A lecitin segíthet a rossz LDL-koleszterinszint csökkentésében.

Mit tesz a lecitin egészségügyileg?

A lecitin emulgeálószerként működik, ami azt jelenti, hogy szuszpendálja a zsírokat és olajokat, és megakadályozza azok keveredését más anyagokkal. A lecitin-kiegészítőket többek között a magas koleszterinszint kezelésére, szoptatási segédanyagként és fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére lehet megvásárolni. A lecitin-kiegészítőket általában napraforgómagból, tojásból vagy szójababból nyerik.

Személy szerint (nem erősítették meg a tudományt erről), úgy gondolom, hogy a lecitin, kombinálva a Protein Smoothees (Leucinnal, amely segít a zsírégetésben és az izom megtartásában), amit minden reggel fogyasztok, a legjobb módja annak, hogy a napot azzal a küldetéssel kezdjem, hogy zsírt égessek, kalóriát kezeljek, és fenntartsam az egészséges súlyt és alakot (a hasi zsír elvesztése az egész hír, és a legrosszabb zsír egészségügyi szempontból).

A lecitin egy olyan zsírtípus, amely természetes módon számos élelmiszerben megtalálható, és elengedhetetlen az emberi egészséghez.

A lecitin alapvető biológiai komponens, és széles körben használják táplálékkiegészítőként a sejtek oxidáció elleni védelmére, a zsírégetés fokozására és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Mi a lecitin szerepe a szervezetben? A lecitinek a foszfolipideknek nevezett vegyületek nagyobb csoportjába tartoznak. Ezek az agy, a vér, az idegek és más szövetek fontos részei. A foszfolipidek a sejtmembránok részét is képezik. A szervezet a lecitint az anyagcsere-folyamatokban és a zsírok mozgatásához használja. A lecitinek a szervezetben kolinná alakulnak.

Emiatt sokan úgy vélik, hogy a lecitin fogyasztásakor a gyors zsíranyagcserét és a zsírbontást is támogatja.

Ha a súly és a zsírégetés segítése nem lenne elég, a lecitin sok más előnye is van.

A CLA vagy más néven konjugált linolénsav egy omega-6 zsírsav, amelyet széles körben tanulmányoztak a zsírégetéshez való hozzájárulása miatt.

Segít a lecitin a fogyásban?

Fogyás. Gene Bruno, a Huntington College of Health Sciences munkatársa szerint a lecitin segít a szervezetnek a táplálék- és vérzsírokat apró részecskékre bontani. Ez azt jelenti, hogy a zsírsavak nagyobb valószínűséggel metabolizálódnak energiaként, ahelyett, hogy zsírként tárolódnának a zsírszövetben. A lecitin tehát segít a zsírégetésben.

A lecitin jó vagy rossz? A lényeg az, hogy a szójalecitin fogyasztásának vannak előnyei és hátrányai, de határozottan nem olyan rossz, mint amilyennek egyesek beállítják. Ha a megfelelő szójalecitin termékeket választja, akkor valóban büszkélkedhet potenciális egészségügyi előnyökkel, például azzal, hogy képes csökkenteni a koleszterinszintet és fokozni az agyműködést.

Amikor a máj megtisztul a felesleges zsírtól, képes a zsírraktárak metabolizálására az olyan problémás helyeken, mint a has, a csípő és a comb.

Saját kutatásaim során úgy érzem, hogy a lecitin a természet zsíremulgeálója, vagy ha úgy tetszik, zsírzabálója.
A lecitin napi rendszerességgel történő szedésének egyéb előnyei: segít a szervezetben már meglévő felesleges zsírral, mivel lebontja azt a kiválasztás érdekében, segít a száraz, törékeny haj és a száraz bőr és fejbőr esetén, segít, ha könnyen véraláfutásos vagy fekete és kék foltjai vannak, rossz memória, epekő és vesekő esetén. A lecitin képes a zsírt kis molekulákra bontani, amelyek aztán zsírsavakká alakulnak, amelyeket a szervezet könnyen eléget energiaként. A lecitin foszfátcsoporttal rendelkezik, ami hidrofóbiássá teszi, így mindig távolodik a víztől, valamint a molekulákat körülvevő folyadékoktól.

Ez azt jelenti, hogy a zsírsavak nagyobb valószínűséggel hasznosulnak energiaként, ahelyett, hogy zsírként tárolódnának a zsírszövetben.

A lecitin kolinná alakul? A szervezetben a lecitin segít a zsírok mozgatásában, és végül kolinná alakul, a University of Rochester Medical Center szerint. Míg a lecitin önmagában nem "esszenciális" tápanyag (ami azt jelenti, hogy a szervezet magától is képes előállítani), a kolin olyan esszenciális tápanyag, amelynek a táplálékból kell származnia.

Leginkább arról ismert, hogy a zsírégetés és a máj kiváló állapotban tartása révén fokozza az anyagcserét.

top Security

Foto Template

Sony Phone

Nike Shoes

Vinyl Record

iPhone

Lawless Inc

DEA Foundation

Walter White

Jesse Pinkman

Product Manager

Skyler white

Accountant