Mégis, a cékla egy nagy mennyiségben fogyasztott élelmiszer, mert csak 44 kalóriát tartalmaz egy 3 unciás adagban, és nagy mennyiségű rostot, B9-vitamint (folsav), káliumot, vasat és C-vitamint tartalmazó tápanyagot tartalmaz. Nézzük meg mélyebben a céklapor előnyeit. Mint említettem, a cékla egy szuperélelmiszer.
A cékla jó kiegészítője a fogyókúrás programnak, mert nem tartalmaz zsírt.
A cékla magas rosttartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet, ami segíti a fogyást.
Mennyi rost van a céklában? Egy csésze cékla 3,4 gramm rostot tartalmaz, így a cékla jó rostforrás ( 1 ). A rostok megkerülik az emésztést, és a vastagbélbe jutnak, ahol vagy a barátságos bélbaktériumokat táplálják, vagy a széklet tömegét növelik. ). ). Mivel a SuperBeets dehidratált céklából készül, a céklaléhez hasonló előnyöket biztosíthat, amelyek közé tartozhat az alacsonyabb vérnyomás és a jobb sportteljesítmény. A cékla nagyszerű módja annak, hogy optimalizálja az edzéseket, támogassa a fogyási célokat, több rostot kapjon, és támogassa a szív egészségét. Sok zöldség tartalmaz élelmi rostot, de a sárgarépa és a répa rostjai különösen jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre.A répaport vízzel összekeverhetjük, hogy gyümölcslevet készítsünk belőle. Hozzáadható turmixokhoz, szószokhoz vagy pékárukhoz is. A céklapor egyre népszerűbb, mint természetes egészségfokozó kiegészítő. Az emberek táplálkozási okokból vonzódnak a céklaléhez és a céklaporhoz, és sokan élvezik az ízét is. A céklának általában földes, kesernyés íze van.
Amikor rostot eszik, az nagyon lassan halad át az emésztőrendszeren, így segít fenntartani a teltségérzetet, ami támogathatja a jóllakottságot és elősegítheti a fogyást. A cékla tele van C-vitaminnal, folsavval, nitrátokkal, élelmi rostokkal és betaninnal ( 1 ).Mindhárom ásványi anyag fontos a szervezet egészségének és jó kondíciójának megőrzéséhez.
A cékla gyökérpor segíthet mindezekben a kérdésekben, és megadhatja a fogyáshoz szükséges lökést.
Kinek kell kerülnie a céklát? A céklának magas a nitráttartalma, és közvetlenül adva csecsemőknél nitrátmérgezést okozhat. Három hónapos vagy annál fiatalabb csecsemőknél kerülendő. Mielőtt a céklát bármilyen egészségügyi hatásra használná, beszéljen kezelőorvosával vagy orvosával az esetlegesen szükséges óvintézkedésekről. A cékla olyan gyökérzöldség, amely nem tartalmaz zsírt, így nagyszerű kiegészítője a fogyókúrás terveknek. Ez a két típus a megfelelő bélműködés fenntartásával és a koleszterinszint csökkentésével segíti a zsír elleni küzdelmet a fogyás érdekében. Milyen előnyei vannak a répalének? A céklalé jótékonyan hat a májműködésre, segít fenntartani a máj hatékony működését, így az továbbra is képes megszabadítani a szervezetet a méreganyagoktól. Egy lengyelországi állatmodell kimutatta, hogy a patkányok céklával való kezelése segített megelőzni az oxidatív stresszt, és 38 százalékkal csökkentette a lipidperoxidációt, a sejtkárosodás gyakori markerét.A cékla mégis nagy mennyiségben fogyasztott élelmiszer, mivel egy 3 unciás adag mindössze 44 kalóriát tartalmaz, és nagy mennyiségű rostot, B9-vitamint (folsav), káliumot, vasat és C-vitamint tartalmazó tápanyagot tartalmaz.
Bár nincsenek hivatalos iránymutatások az ajánlott napi bevitelre vonatkozóan, napi egy csésze céklalé általában ártalmatlan. Egy tanulmány szerint napi 8,4 uncia lé fogyasztása csökkentette mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást.
A cékla előnyei közé tartozik, hogy csökkenti a vérnyomást, küzd a gyulladás ellen, támogatja az agy egészségét, segíti az emésztést és javítja a sportteljesítményt.
A céklapor közvetett előnye, hogy elősegíti a fogyást.
A cékla előnyei a fogyáshoz: Fokozza a fogyást; A cékla segíti a fogyást és a méregtelenítést, mivel alacsony a zsírtartalma és magas az oldható és oldhatatlan élelmi rosttartalma.A cékla egy hihetetlen táplálkozási tulajdonságokkal rendelkező étel, amelyet soha nem szabad kihagyni az étrendünkből.
Milyen mellékhatásai vannak a céklalének? Számos egészségügyi előnyük miatt dicsérik őket. A céklalé túlzott fogyasztása azonban mellékhatásokat okozhat. A vizelet elszíneződését okozhatja, növelheti a vesekő kockázatát, anafilaxiához, színes széklethez, gyomorpanaszokhoz és terhesség alatti problémákhoz, például szédüléshez és energiahiányhoz vezethet.
Végül, a céklaporban található tápanyagok segíthetnek az egészséges anyagcserében, ami szintén segíthet a fogyásban.
A céklalé az egyik legegészségesebb fogyókúrás italnak számít.Mindkét típus szerepet játszik a zsír elleni küzdelemben a megfelelő bélműködés fenntartásával és a koleszterinszint csökkentésével, ami előnyös a fogyás szempontjából. A Szlovák Köztársaság Táplálkozástudományi Kutatóintézetének állatkísérletében a vörösrépa rostjai 30 százalékkal csökkentették a koleszterinszintet, 40 százalékkal a triacilglicerinszintet és növelték a HDL-koleszterinszintet.
A céklalé fogyasztása segíthet a magas vérnyomásban szenvedők vérnyomásának csökkentésében.A céklapor egy sokoldalú élelmiszer, amelyet az emberek könnyen hozzáadhatnak az étrendjükhöz.
Egy humán vizsgálat is megerősítette a cékla gyulladáscsökkentő tulajdonságait, amely kimutatta, hogy mind a főtt cékla, mind a céklalé képes volt csökkenteni a gyulladásos markerek szintjét magas vérnyomásban szenvedő embereknél. A céklakonzerv jó választás lehet, ha a friss cékla nem áll rendelkezésre, de fontos szem előtt tartani, hogy bizonyos mikrotápanyagokat, köztük folsavat és káliumot valamivel kisebb mennyiségben tartalmaz, így ezek a cékla előnyei nem biztos, hogy olyan erősek.A cékla magas nitrátkoncentrációt tartalmaz, ami segíthet csökkenteni a vérnyomást.