A garnélarák magas fehérjetartalmú és alacsony kalóriatartalmú, ezért hasznos lehet egy fogyókúrás programban. Bár a garnélarák és a garnélarák hasonlóan néz ki és hasonló ízű, a garnélarák valójában más fajhoz tartozik, bár mindkettő rákféle. A garnélarákok csak édesvízből származnak, nagyobbak és húsosabbak, mint a garnélarákok, és kissé édesebb ízűek.
Néhány garnélarákos recept magas kalóriatartalmú, de módosíthatja őket, hogy csökkentsék kalóriatartalmukat, és jobban elősegítsék a fogyást.Emellett jó forrása a telítetlen zsíroknak, amelyeket ha a telített zsírok helyett fogyasztunk, javíthatjuk általános egészségi állapotunkat, így a garnélarák nemcsak egészséges, alacsony zsírtartalmú étel, hanem egészséges zsírokat is tartalmaz.
Bár a garnélarák és a garnélarák hasonlóan néz ki és hasonló az íze, a garnélarák valójában más fajhoz tartozik, bár mindkettő rákféle. A garnélarák csak édesvízből származik, nagyobb és húsosabb, mint a garnélarák, íze pedig kissé édesebb. A garnélarákot ugyanúgy lehet főzni és fogyasztani, mint a garnélarákot, és tápértékük is nagyjából azonos.
A fehérje szükséges a fogyáshoz, mivel az étkezés után teltségérzetet és elégedettséget biztosít.Keressen egészséges, ízletes, alacsony kalóriatartalmú garnélarák recepteket az EatingWell élelmiszer- és táplálkozási szakértőitől.
A garnélarák sós vagy édesvízi? Több sósvízi, mint édesvízi garnélarákfaj létezik. A garnélarákok édesvízből származnak, és sokkal nagyobbak és húsosabbak, mint a langusztához hasonló garnélarákok. Húsuk sokkal édesebb, mint a garnéláké. A garnélaráknak nagyobbak a fogóik és hosszabbak a lábaik.
Egy 3 unciás adag főtt garnélarák 19 gramm fehérjét tartalmaz.
Milyen garnélarákot eszel? A melegvízi garnélarák fehér, barna vagy rózsaszínű, főzve vagy nyersen kapható. Az Ön által fogyasztott garnélarákok mintegy 90%-a farmról származik. Őket tavakban nevelik, ellenőrzött étrenddel. A halászok vadon élő garnélarákot fognak a part menti vizekben. Ezek a garnélarákok teszik ki az USA-ban fogyasztott garnélarákok körülbelül 10%-át. A garnélarákok nagyrészt fehérjéből és vízből állnak.
A garnélarák, az apróbb rákfélék, sós vízben élnek. Ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy az Ön rákja garnélarák-e, néhány apró, de megkülönböztető részletre kell figyelnünk. A garnélarák két lábán karmok vannak, és a páncéljuk második szegmense átfedésben van az első és a harmadik páncélszegmenssel.
A garnélarák egészséges makrotápanyag-profillal rendelkezik. Magas a fehérjetartalmuk, alacsony a szénhidráttartalmuk és nagyon kevés zsírt tartalmaznak. Egy 3 unciás adag például körülbelül 17 gramm fehérjét tartalmaz, és kevesebb mint 1 gramm szénhidrátot és zsírt. A garnélarák beillesztése az étrendjébe biztosítja azokat a tápanyagtípusokat, amelyekre az izmok fejlődéséhez és a zsír csökkentéséhez szüksége van.
A garnélarák remek módja annak, hogy sovány fehérjét fogyasszon, ha alacsony kalóriatartalmú életmódot folytat. Bármilyen formában - sült, sült, grillezett vagy sült - a garnélarák mindig lenyűgözi az ízlelőbimbóinkat.Emeli a garnélarák a koleszterinszintet? A garnélarák természetesen tartalmaz koleszterint, de alacsony a telített zsírtartalma, ami azt jelenti, hogy a garnélarák fogyasztása valószínűleg nem növeli az úgynevezett "rossz" vagy LDL-koleszterinszintet. A Brit Szív Alapítvány ezért azt javasolja, hogy a kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasszunk kagylóféléket, beleértve a garnélarákot is.
ÖsszefoglalóA garnélarák és a garnéla a rákfélék családfájának különböző ágaiból származik. A garnélarák a pleocyemata alrend tagjai, míg a garnélarák a dendrobranchiata alrendbe tartozik. Különböző anatómiai különbségekkel rendelkeznek. Különböző típusú vizekben élnek A garnélarák és a garnélarák egyaránt megtalálható a világ minden táján található víztestekben.
A garnélarák jó omega-3 zsírsav- és fehérjeforrás, amely segíthet a fogyásban.
A garnélarák jó a fogyáshoz? A válasz ezekre a kérdésekre pedig az, hogy a garnélarák - megfelelő módon elkészítve és mértékkel fogyasztva - nagyszerű fogyókúrás étrend. Tele vannak alapvető ásványi anyagokkal és fehérjékkel, miközben viszonylag kevés kalóriát tartalmaznak, ami tökéletes választássá teszi őket, ha egészségesen szeretnéd elégetni a zsírt és megőrizni a sovány izomzatodat.
100 gramm garnélarák körülbelül 115 kalóriát tartalmaz, így alacsony kalóriatartalmú ételnek számít.Mindaddig, amíg mértékkel fogyaszt garnélarákot, és ellenőrzi étrendje többi részének kalóriatartalmát, fogyaszthat garnélarákot és fogyhat.
Az eltérések ellenére egy 100 grammos garnélarák adag a fehérje RDA 32-39 százalékát fedezi, attól függően, hogy férfi vagy nő vagy. Az ilyen táplálkozási különbségektől függetlenül a garnélarák kalóriatartalma alacsony, 100 grammonként körülbelül 68-76 kalória.
Először is, a garnélarák az egyik legfehérjedúsabb élelmiszer: minden egyes gramm hús 25 százaléknyi fehérjét tartalmaz.Más alacsony kalóriatartalmú, nagy mennyiségű garnélarákból készíthető ételek közé tartozik a garnélarákos leves, amely alacsony nátriumtartalmú húslevessel és zöldségekkel készül, valamint a grillezett garnélarák narancsszeletekből, lime-léből, almaszeletekből és hagymából készült gyümölcssalátával.
A garnélarák ugyanaz, mint a garnéla? Bár ízükben hasonlítanak egymásra, és hasonló ételek készítéséhez használhatók, a garnélarák táplálkozása kissé eltér a garnélarákétól. Ezek a rákfélék jó fehérje-, szelén-, foszfor-, B12- és E-vitamin-források. Annak ellenére, hogy úgy néznek ki, mint az óriás garnélarákok, a garnélarák másfajta rákféle, más tápanyagtartalommal.Mindegyik kagylótípusnak más-más típusú kopoltyúja van; a garnélaráknak lamellás (lemezszerű) kopoltyúja van, míg a garnélarák kopoltyúja elágazó. A garnélák testfelépítését tekintve a garnéláknak elöl és hátul egy-egy szegmenset fedő oldallemezük van; a garnélarákok oldallemezei elölről hátrafelé csempeszerűen fedik egymást.