Bajra chilla recept, hogyan lehet instant bajra chilla, köles receptek fogyás. Az egészséges instant bajra chilla egy laktató és tápanyagdús étel reggelire ebédre vagy vacsorára. Ez egy laktató és laktató étel, amelyet be kell illeszteni a fogyókúrás utazásába. Szuper könnyű elkészíteni, és alig 10 perc alatt elkészül.
Mit tegyünk a bajra liszttel? Csak pirítsuk meg a bajra lisztet egy kis zsíron és ajwain magokon, adjunk hozzá jaggery-t, gyömbérport és egy csipet sót, öntsük fel vízzel és hagyjuk felforrni. Elmondta, hogy a falvakban a raab gyakori ital a téli hónapokban, mivel erősíti az immunitást. Terhes és szoptatós anyáknak is adják, mivel a bajra nagyon tápláló számukra.A bajra jó a Weight Watchers számára? Ezenkívül a foszfor és a vas jelenléte nagyszerű táplálékforrássá teszi a vérszegénységben szenvedők számára. Ráadásul a Bajra gluténmentes, ami a fogyókúrázók számára nagyszerű táplálékká teszi, és segít a testsúly hatékony kezelésében. Íme néhány gyors és egyszerű Bajra-recept, amelyet otthon is elkészíthet, anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket kellene tennie.
Egy olyan élelmiszer, amelynek 100 grammos adagja 400 kalóriát tartalmaz, kalóriasűrűsége 4. Az alacsony kalóriasűrűségű élelmiszerek segítik a jóllakottság érzését, de kevesebb kalóriával. A 2,3-nál nagyobb kalóriasűrűségű élelmiszerek általában magasnak számítanak ( 11 ). A Bajra kalóriasűrűsége 1,2.
A tápláló és ízletes Bajra raab egy népszerű téli ital, amelyet gyöngyköleslisztből készítenek. Erősíti az immunitást és gyógyítja a szervezetet a gyakori téli betegségekből. Mindössze 15 perc és kevesebb mint 10 hozzávaló. Amint a ghí felforrósodott, adjuk hozzá az ajwain magokat, és figyeljük, ahogy peregnek. Adja hozzá a bajra lisztet (kölesliszt), és 2-3 percig pirítsa a ghíben.
Vegyünk egy nagy tálcát, tegyünk bele 1 csésze bajrát, öntsünk rá 4- 5 evőkanál vizet, ha a bajra nedves.
A bajra sokoldalú összetevő, amely számos ételben helyettesítheti a rizst, a quinoát, a zabot és más gabonaféléket. A bajra elkészítéséhez egyszerűen forraljon fel 1 csésze (170 gramm) kölest és 2 csésze (473 ml) vizet vagy húslevest. Ezután csökkentse forráspontra, és hagyja főni körülbelül 15 percig. Ezzel a módszerrel könnyű, bolyhos gabonát kell készíteni.
Az egészséges instant bajra chilla egy laktató és tápanyagdús étel reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez egy laktató és laktató étel, amelyet beilleszthet a fogyókúrás utazásába. Szuper könnyű elkészíteni, és alig 10 perc alatt elkészül. Könnyen elkészítheti ezt a zsúfolt reggeleken, és ebéddobozos ételként is magával viheti, és puha is marad.
1: Először melegítsünk fel 1 csésze vizet. A víz legyen forró, de ne forrjon. Kapcsolja le a hőfokot, majd adjon hozzá 1 teáskanál olajat és szükség szerint sót. Keverje jól össze. 2: Adjunk a vízhez 2-2,5 csésze bajra lisztet (vagy fordítva). 3: Keverjük össze egy kanállal, ha a víz túl forró. Ha meleg vizet használ, akkor az ujjaival is keverheti.
Megértjük, hogy a napi rendszerességgel fogyasztott bajra monotonná válhat, ezért elhozunk néhány egyszerű és gyors bajra receptet, amelyekkel kiegészítheti fogyókúráját. Hogyan válasszuk ki a bajrát? 1. A bajra kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy a szemek nem tartalmaznak szennyeződéseket, köveket és egyéb hamisításokat. A szemeknek aprónak, barnásnak és apró gyöngyökre emlékeztetőnek kell lenniük. 2. Hogy vonzó legyen a gyerekek számára, készítse ezeket az uttapamokat mini uttapam serpenyőben. 3. Ezeket az uttapamokat főzés után azonnal tálaljuk.Adjon a pizza utáni sóvárgásnak egy egészséges csavart ezzel az egyszerű Bajra Pizza recepttel, vegyen egy nagy tálat, adjon hozzá 1 csésze bajra lisztet, 2 evőkanál túrót, sót ízlés szerint. Gyúrjunk sima tésztát a víz fokozatos hozzáadásával, és tartsuk félre a tésztát, hogy egy kicsit felhabosodjon.
Hogyan készítsünk otthon bajra lisztet? A bajra liszt otthon is elkészíthető a pörkölt bajra keverőben történő őrlésével. A Bajra Flour, amelyet tamilul Kambu Maavu és angolul Pear Millet néven fordítanak, egészséges összetevő és alkalmasabb diétás ételekhez. Szárazon pirítsa a kambut, amíg enyhén aranyszínű nem lesz.
Bajra karfiol RotiHogy ezt a hagyományos Bajra roti-t készítsük, vegyünk egy nagy tálat, hogy tésztát gyúrjunk, szitáljuk át a bajra lisztet, és adjunk hozzá egy csipet sót, ghít, 1 csésze karfiolpürét és keverjük össze szépen.A bajra jobb, mint a jowar? A bajra több fehérjét és rostot tartalmaz, mint a jowar. Kalóriatartalmukat tekintve majdnem azonosak (360 kalória 100 grammban). Ezért egy fogyókúrázó számára a bajra jobb választás. Egyes források szerint a bajrában és más kölesfélékben antinutriensek lehetnek jelen.
Hogyan főzzük a bajrát ghíben? Adjuk hozzá a bajra lisztet (kölesliszt), és 2-3 percig pirítsuk ghíben. Érezni fogja a ghíben sülő bajra illatát. Adjuk hozzá a jaggery-t, a sót, a gyömbérport és a vizet. Nagyon-nagyon jól keverje össze, hogy a kölesliszt ne legyen csomós, és a jaggery teljesen feloldódjon a vízben.A gyors, kiadós Bajra leves elkészítéséhez fogjon egy serpenyőt és ½ csésze bajra lisztet egy kis vízzel együtt, csökkentse a lángot, és hagyja a bajrát megfőni. Ezután adjon hozzá apróra vágott zöldségeket, például sárgarépát, borsót, hagymát, gyömbért és fokhagymapasztát, fedje le a fedőt, és hagyja főni a levest.
A Bajra élvezetes itala, a raab néhány perc alatt elkészíthető. Vegyünk egy mély aljú serpenyőt, melegítsük fel, adjunk hozzá egy kis ghít és pirítsunk meg egy kis bajrát, majd adjuk hozzá a vizet és egy kis cukrot. Fedjük le a fedőt, és főzzük meg a raabot. Tálaljuk forrón! Készítsen gyors kölesdosát, ha 1 csésze bajrát és 1/2 csésze urad dalt egy éjszakára vagy 6 órára beáztat.