A British Medical Journal tanulmánya szerint azoknál, akik jobban ragaszkodtak a japán étrendi irányelvekhez - a gabonafélékben és zöldségekben gazdag, mérsékelt mennyiségű állati terméket és szóját, de minimális tejterméket és gyümölcsöt tartalmazó étrendhez -, csökkent a szívbetegség vagy a stroke miatti korai halálozás kockázata.
Az alábbi élelmiszerlistát tekintheti a japán étrendjéhez szükséges alapvető bevásárlólistának.
A legfontosabb dolog, amit az okinawai étrendről tudni kell, hogy ez az étrend kevesebb rizst tartalmaz, mint a hagyományos japán étrend.
A japánok sokféle szárazföldi és tengeri zöldséget is fogyasztanak, beleértve a tengeri algát is, amely tele van egészségjavító ásványi anyagokkal, és segíthet a vérnyomás csökkentésében.
Miért esznek a japánok sok zöldséget? Ezt részben a hagyományos japán étrendjüknek tulajdonítják, amely alacsony kalória- és telített zsírtartalmú, ugyanakkor sok tápanyagot tartalmaz, különösen a különböző színű zöldségekben található fitonutrienseket, köztük a flavonoidokat.
A fogyókúrás japán étkezési terv és a tipikus japán étrendi irányelvek sok feldolgozatlan fehérjét és zöldséget tartalmaznak.Miért fontos az élelmiszer Japánban? Az élelmiszer központi kulturális szerepet játszik Japánban, és a termeléssel kapcsolatos kihívások befolyásolják az ételek elkészítését, fogyasztását és megbecsülését. Japán hegyvidéki terület, kevés természeti erőforrással, így nem csoda, hogy a tenger gyümölcsei és a kevés sík vidéken, rizsföldeken termesztett rizs évezredek óta alapvető élelmiszerek.
Nézzük meg, hogy milyen japán ételeket kell fogyasztanod a napi étrendedben, melyeket semmiképpen ne egyél, és néhány japán diétás trükköt, amelyek megkönnyítik a fogyás folyamatát.
Mi az az otthoni étkezés Japánban? Japánban az otthoni étkezés egy fogásból áll, de több fogásból. Van a keményítő, ami általában párolt rizs; egy leves, ami általában miso leves, és legalább két étel. A rizst természetesnek veszik, pedig ez az étkezés központi eleme.A tipikus japán étrend alacsony telített zsírtartalmú, és magas az antioxidánsokban gazdag, tápanyagokban gazdag élelmiszerek, például a friss hal, a főtt vagy savanyított zöldségek és a gabonafélék, például a rizs aránya.
Mi a minta japán diéta terv? 1. nap: Minden egy miso leveses reggelivel kezdődik, algasalátával, nattóval és rizzsel. Ebédre grillezett tonhalat fogyaszthat dashi leves és soba tészta kíséretében. Köretként főtt zöldségeket és kelkáposztasalátát kap. Vacsorára halpogácsát, edamame-ot, tésztalevest és marinált zöldségeket készíthet.
A fogyókúrás japán étkezési terv és a tipikus japán étrendi irányelvek sok feldolgozatlan fehérjét és zöldséget tartalmaznak. Egy tipikus japán étkezés tartalmazhat párolt rizst, tengeri algát, fehérjét és erjesztett levest és/vagy zöldségeket. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a japán nők várható átlagos élettartama 87 év.
Mit együnk Tokióban? Az alapétel levesből, többféle köretből és egy tál párolt rizsből áll. A leves gyakran tiszta leves halból, csirkéből vagy misóból, a köretek pedig bármilyen friss, szezonális alapanyagból készülhetnek. Érdemes megemlíteni az ételek elhelyezését is. Balra elöl, a legfontosabb tételnek fenntartott helyen van a rizs.
Ebben a diétás útmutatóban megmutatok mindent, amit a japán diétáról tudni kell, és azt, hogyan fogyhatsz a japán bölcsességek és ételek életedbe való átültetésével.A tipikus japán étrend hangsúlyozza a japán főzési technikákat is, mint például a japán grillezés és párolás, amelyek maximalizálják az elfogyasztott ételek egészségügyi előnyeit, miközben minimalizálják az egészségtelen zsírok és olajok mennyiségét.
Az étkezés szerkezete Japánban némileg eltér a nyugati és európai konyhában hagyományosan megtalálható többfogásos étkezéstől, ahol minden fogást külön-külön szolgálnak fel. Az átlagos házias japán étkezés (vagy gohan) egyetlen fogásból áll, amelyben egyszerre több étel kerül bemutatásra, a desszert pedig a második fogásként szolgál.
A japán diéta néhány alternatívája a mediterrán diéta, a paleo diéta és a ketogén diéta.
Így kövesse a japán heti étrendtervet: Az első nap Reggeli: kávé cukor és tej nélkül.Milyen a japán konyha? A japán konyha az egyensúlyra helyezi a hangsúlyt, és az alapanyagokból a legtöbb ízt hozza ki, ahelyett, hogy nehéz szószokat adna hozzá. Az alapétel levesből, többféle köretből és egy tál párolt rizsből áll. A leves gyakran tiszta leves hal- vagy csirkehússal, illetve misóval, a köretek pedig bármilyen friss, szezonális alapanyagból készülhetnek.
A legalapvetőbb formátum: leves vagy előétel, főétel, majd desszert. Maga a főétel középpontjában a fehérje rész áll, legyen az hús, hal vagy valami vegetáriánus, a zöldségek pedig a keményítő a köret. Japánban az otthoni étkezés egy fogásból áll, de több fogásból.
A Kitsune Udon egy másik egyszerű, de észbontó japán étel, amit nem szabad kihagyni, és a japán diétás étrend része kell, hogy legyen.Ha úgy dönt, hogy a japán fogyókúrát követi, nem kell meghatározott kalóriaszámokat vagy csak a nap bizonyos időpontjait követnie, mint sok más diétás terv esetében.