A tandoori csirke, a hal és a tandoori panír egészséges és finom fehérjeforrásként szolgál. A fehérje segít előidézni a jóllakottság érzését, ami segít kordában tartani a sóvárgást. Mivel a tandoori árukat nem kenik nehéz, krémes vagy hizlaló mártásokkal, ideális kiegészítői az egészséges fogyókúrának.
Tartsa kéznél a konyhában, hogy nyers csirkéhez, halhoz, garnélarákhoz és az indiai sajthoz, a paneerhez adhassa az azonnali tandoori elkészítéséhez. Turmixolja simára a joghurtot, az olajat, az ecetet, a gyömbért és a fokhagymát. Keverjen bele némi fűszert és 3 1/2 evőkanál tandoori fűszerkeveréket. Vágja a bárányhúst 4 cm vastag szeletekre.
Egészséges a panír? A paneer rohadt finom és egészséges is! A kép jóvoltából: Shutterstock. Sokoldalú és finom, vegetáriánusok és nem vegetáriánusok által egyaránt kedvelt - a paneer vagy túró az indiai konyhák nélkülözhetetlen része. Az érlelt sajtokhoz képest enyhe ízű, és alacsony kalóriatartalmú, ha alacsony zsírtartalmú tejből nyerik ki.A sült ételek súlygyarapodással és a magas koleszterinszint és vérnyomás kockázatának növekedésével járnak. A tandoori csirke, a hal és a tandoori panír egészséges és finom fehérjeforrásként szolgál. A fehérje segít előidézni a jóllakottság érzését, ami segít kordában tartani a sóvárgást.
Jó neked a tandoori csirke? Zsírokban és fehérjékben gazdag, és ami a legjobb benne, hogy nincs benne szénhidrát. A csirkeszárny és csirkecomb 18 gramm zsírt és 20 gramm fehérjét tartalmaz. Mindazok számára, akik izmokat szeretnének növeszteni, a csirkemell a sovány fehérjeforrás és a legjobb. A tandoori csirkével a fő probléma a pácolásban rejlik.
Milyen összetevőkből áll a tandoori csirke? Az autentikus tandoori csirke receptje egyszerű, szuper ízletes és mesésen elkészíthető különböző ételekbe. Finom főtt csirke a legfinomabb tandoori csirke páccal, amely joghurtból, citromléből, fűszerekből, gyömbérből, fokhagymából, kasoori methiből és egy csipetnyi ételfestékből készül az ikonikus megjelenésért.
Hány kalória van egy tandoori paneer pizzában? Egy Tandoori Paneer Pizza 632 kalóriát tartalmaz. Ebből 197 kalória szénhidrát, 97 kalória fehérje és 328 kalória zsír. Egy Tandoori Paneer Pizza a 2000 kalóriát tartalmazó normál felnőtt étrend teljes napi kalóriaszükségletének körülbelül 32 százalékát biztosítja. Kattintson ide a megtekintéshez.Egy kis keverőtálban keverje össze a joghurtot és a citromlevet. Adjuk hozzá a fűszereket, a felaprított fokhagymát és a chilipasztát, majd keverjük össze, amíg sima, sűrű pácot kapunk. Tegyünk a csirkéből 6 darabot két cipzáras zacskóba, és adjuk hozzá a pác 1/2 részét mindegyik zacskóhoz. Zárja le a cipzárt, és gyúrja össze a zacskókat, amíg a csirkét jól bevonja a pác.
Egyszerűen fogalmazva, a tandoori pácolt húst sütnek erős tűzön a tandoorban, egy agyagkemencében. A húst hosszú fémnyársakon engedik a kemencébe, és ebben a füstös és rendkívül forró környezetben készre sütik. Mi az a tandoor? A tandoor alapvetően alig több, mint egy nagyon nagy agyagedény.
Az egy éjszakán át joghurtban és fűszerekben pácolt csirkecombok a már megszokott ízletes tandoori ízűre sülnek. És nem kell beruháznia egy tandoor sütőbe ahhoz, hogy utánozza a hagyományos eredményt. Csak tegye be ezt a csirkét a sütőbe, és készüljön fel egy ízletes ételre. Szerezd meg a tandori csirke receptjét. Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Használjon csont nélküli, bőr nélküli csirkecombokat a nedves, puha, főtt tandoori csirkéhez. A görög joghurtból sűrű pác készül. Ha hagyományos joghurtot használ, akkor próbálja ki a sűrű fajtát. Nagyon ajánlom a kasoori methi használatát, hogy autentikus tandoori csirkét készítsen a sütőben.
Mi az indiai hal? Zsenge, fehér, pelyhes, gyógynövényekkel és fűszerekkel pácolt hal, amelyet hagyományosan tandoori kemencében készítenek. Az olyan fűszerek, mint a fokhagyma, a gyömbér, a vörös chilipor és a masala kombinációja alkotják a tandoori ízű alapot. Egészséges az indiai hal? Még szép, hogy az! Ha a megfelelő halat használod, ez a recept tökéletes a Whole30, paleo és keto diétához.Süssük a tandoori csirkét a sütőben magas hőfokon tizenöt percig. Vegye ki a tálcát a sütőből. Kenje meg a csirkét egy kevés olvasztott vajjal, fordítsa meg a csirkét, és folytassa a sütést további harminc percig, vagy amíg a szélei enyhén el nem szenesednek. (A sütési idő sütőnként eltérő lehet).
A tandoori csirke növeli a koleszterinszintet? Amikor tandoori csirkét eszel, az egész csirkét fogyasztod, amely fehérjéket, zsírokat és koleszterint is tartalmaz. A csirkében lévő koleszterin növeli a rossz koleszterinszintet, ami az út során számos szívbetegséghez vezet. Amikor Tandoori csirkét eszik, akkor az egész csirkét eszik, amely fehérjéket, zsírokat és koleszterint is tartalmaz.Miért piros a tandoori csirke? A tandoori csirke egyik jellemzője, amely egyedivé teszi a tandoori csirkét, a pompás piros színe. Színe annak köszönhető, hogy az elkészítés során számos fűszert használnak, többek között piros chilipaprikát és cayenne-borsot: ezek felelősek a tandoori csirke intenzív piros színéért, amelyeket a pácolás során joghurttal, curryvel, gyömbérrel és citrommal együtt használnak.