Hogyan kell főzni spárgát a fogyás érdekében? Hogyan főzzük a spárgát?

Egy nagy tepsiben forgassa meg a spárgát olívaolajjal, és fűszerezze sóval és borssal. A spárgákat egymáshoz közel is elrendezhetjük, de kerüljük az átfedéseket. Süssük puhára (körülbelül 15 percig). Protipp Olivieri séftől: Mint minden zöld zöldség, minél tovább sütjük, annál inkább elhalványul a színe, és tompa, csúnya zöld lesz.

Adja hozzá a spárgát és a mogyoróhagymát a serpenyőbe; főzze közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a mogyoróhagyma aranyszínű lesz, a spárga pedig ropogósan puha, körülbelül 7 percig.

Kezdjük azzal, hogy a spárga végeit letörjük és kidobjuk.

Hogyan kell spárgát párolni? Hogyan pároljuk a spárgát. A párolt spárga az egyik leggyorsabb módja a spárga elkészítésének. A spárga párolásához vágja a megtisztított spárgát 2 hüvelykes darabokra. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat közepes-magas hőfokon egy nagy serpenyőben (vagy melegítsünk fel 1 evőkanál vajat közepes hőfokon). Melegítsük fel a tortillákat egyenként egy közepes serpenyőben, közepesen magas hőfokon, oldalanként kb. 1 percig.

Amint elérte a legjobb állagát, tegye át a spárgát egy tányérra, és szórja meg bőségesen tengeri sóval.

Mennyi ideig főzzük a spárgát sós vízben?

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, majd adjuk hozzá az apróra vágott spárgát, és főzzük puhára, 3 percig. Azonnal tegyük egy nagy tál jeges vízbe, és hagyjuk kihűlni.

A spárgát nagyon könnyű sütőben főzni, és a sütő hője karamellizálja a spárgában lévő természetes cukrokat, és elmélyíti az ízét.

Ezután azonnal öntse meg citromlével, olívaolajjal és némi pelyhes sóval.

Itt van minden, amit tudnia kell arról, hogyan vásároljon spárgát, hogyan tárolja, és hogyan főzze meg a spárgát, ha hazaérkezett.

És bár a zöld spárga a leggyakoribb látvány a boltokban, a lila spárga és a legértékesebb fehér spárga is megtalálható.

Lehet nyers spárgát enni?

Tegye a spárgát egy párolókosárba, és fedje le. Tegyük magas hőfokra. Amint gőz képződik, 2-4 percig főzzük, amíg a spárga élénkzöld és puha lesz. Tegye a spárgát jeges vízbe, hogy megállítsa a főzési folyamatot, ha nem azonnal fogyasztja. A spárga nyersen is fogyasztható saláta részeként.

A spárga tálalására vonatkozó ötleteinket alább találja, és tekintse meg spárgás receptjeink gyűjteményét is. Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, egy fél csésze vagy öt szál főzve mindössze 20 kalóriát tartalmaz.

Ez a tésztasaláta bőségesen reprezentálja a tavasz legjobb terményeit: spárgát, sárgarépát, zöldhagymát és még cseresznyeparadicsomot is.

Tegyük a spárgát egy keverőtálba, és locsoljuk meg az olívaolajjal.

Míg a spárga számos egészségügyi előnyéről ismert, a spárga fogyókúrás előnyei iránt nagy az érdeklődés.

Mennyi ideig főzzük a sült spárgát?

Az elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 400 fokra, és rendezzük el a spárgát egy tepsiben. Meghintjük olívaolajjal, sóval és borssal, majd fedetlenül 12-15 percig sütjük, amíg ropogósra sül. További ötletekért próbálja ki ezeket a sült spárga recepteket. Ez a balzsamecetes sült spárga recept gyorsan elkészíthető, és négy személyt szolgál ki.

A sült spárga az egyik kedvenc, legegyszerűbb köretünk, amely az év bármely szakában és bármilyen alkalomra elkészíthető. Mielőtt kipróbálná a spárga főzési módszereinek egyikét, a spárgaszárakat le kell vágnia.

Rendezze el a spárgát egy rétegben egy peremezett sütőlapon.

A vékony ("ceruza") spárga csak néhány percet vehet igénybe, különösen, ha magas hőfokon sütjük, például grillezzük, sütjük vagy serpenyőben sütjük.

Meg lehet főzni a spárgát?

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége a spárga főzését ajánlja, mivel a zöldség antioxidáns hatásai a főzés során megnőnek. Egyes spárgaimádók szerint a spárga akkor a legjobb, ha egyszerű: egy kis olívaolajjal vagy vajjal, sóval és borssal, esetleg egy kis bazsalikommal, balzsamecettel vagy parmezán sajttal meghintve.

Egyszerűen csak egy kis olívaolajjal, sóval, borssal és parmezánnal ízesítjük, ennyi az egész!

Ezt a lándzsát használjuk útmutatóként, és egy késsel távolítsuk el a többi csokor alját.

Amint az olaj elkezdett forrósodni, helyezze a spárgadarabokat a serpenyőbe, és terítse szét őket.

Hogyan melegítsük újra a spárgát?

Vegye ki a spárgát egy fogóval vagy egy merőkanállal, és tegye közvetlenül a jeges vízzel teli tálba. Szükségig tárolja a hűtőben, majd egyszerűen csepegtesse le, és tálaláskor egy serpenyőben kevés vajjal melegítse fel újra. A spárga másik elkészítési módja a szénné égetés, akár grillserpenyőben, akár grillen - ha az időjárás engedi.

Amellett, hogy tápláló, a spárga finom és könnyen beilleszthető az étrendbe.

Alacsony kalóriatartalmú, de magas tápanyagtartalmú, mindössze fél csésze főtt spárga 20 kalóriát, 2 gramm rostot és 2 gramm fehérjét tartalmaz.
A levágott és fűszerezett spárgasípokat közvetlenül a grillrácsra fektetheti, a spárgákat grillkosárba helyezheti, vagy grillezheti a tűzhelyen lévő grillserpenyőben.

Kenje be a spárgát majonéz, olívaolaj, citromhéj, darált fokhagyma, só és bors keverékével.

GRIDDLE: Helyezze a grillserpenyőt magas hőfokra, és amikor átmelegedett, tegye bele a spárgát, locsolja meg olívaolajjal, és fűszerezze sóval és fekete borssal.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a spárgának?

A zöldség tele van más tápanyagokkal is, többek között A-, C-, E-, K- és B6-vitaminnal, valamint folsavval, vassal, rézzel, kalciummal és fehérjével. Ráadásul antioxidánsok gazdag forrása. Mintha még egy okra lenne szükséged, hogy többet fogyassz belőle, a spárga szuper sokoldalúan felhasználható: grillezhető, sülhet, főzhető és párolható.

Nem csoda, hogy szeretjük, különösen, amikor elérkezik a spárgaszezon, és az ára leesik, így annyi spárgát ehetünk, amennyit csak bírunk.

https://hirposzt.hu/?lang=hu&page=/QNuV4

top Security

Foto Template

Sony Phone

Nike Shoes

Vinyl Record

iPhone

Lawless Inc

DEA Foundation

Walter White

Jesse Pinkman

Product Manager

Skyler white

Accountant