A holdbab jó fehérjeforrás a vegetáriánusok számára. Bár fehérjetartalomban még mindig a hús áll az első helyen, a moong dal sem marad el messze mögötte. Egy 100 g-os adag moong dal 24 g fehérjét biztosít. A csíráztatott moong dal a tápanyagok erőműve.
A mungóbabból készült kiadós indiai étel, a moong dal tápláló része lehet a fogyókúrának, ha egészséges alapanyagokból készítjük. A mungóbab rostot és fehérjét biztosít, két telítő tápanyagot, amelyek segíthetnek az éhségérzet szabályozásában, így csökkentheti a kalóriabevitelt, hogy csökkentse az általános testzsírt, amelynek egy része a hasi területről származik.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el a moong dalt, íme néhány tipp a moong dal megfelelő csíráztatásához: Keressen jó minőségű magokat a csíráztatáshoz. Tisztítsa meg a moong babot mosással. Ezután áztassa be őket egy éjszakára. Akár 7-8 óra is megteszi. Ügyeljen arra, hogy a bab megfelelően elmerüljön a vízben. Másnap öblítse le a babot, és öntse le a vizet.
Hogyan készítsünk moong dal halwa-t? Ez a moong dal halwa sem kivétel, a moong dalt aranyszínűre és aromássá kell sütni, ugyanúgy, ahogyan a besan ladoo-hoz sütjük a besant. Nagyon sokszor készítettem már ezt a halwát, és megtanultam az egyszerűbb elkészítési módot anélkül, hogy az íze csorbát szenvedne. A trükk az, hogy nem áztatjuk be a lencsét, így rengeteg időt takarítunk meg.Lehet minden nap moong dalt enni? Igen, minden nap ehetsz moong dalt. Csak ügyeljen arra, hogy mértékkel fogyassza. A moong dal gazdag vasban, és ellensúlyozhatja a vérszegénységet. Összességében a moong dal beiktatása az étrendjébe erősítheti az immunrendszerét, és megelőzheti a betegségek kialakulását.
A csíráztatott moong dal a tápanyagok erőműve. Rengeteg enzimet, fehérjét, klorofillt, vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz. Válasszon jó minőségű magokat a csíráztatáshoz. Tisztítsa meg és mossa meg a moong babot, majd áztassa be egy éjszakára vagy 7-8 órára (ügyeljen arra, hogy a bab vízben legyen).
Moong Dal: egészségügyi előnyök, táplálkozás és receptek. A fehérjével teli és alacsony szénhidráttartalmú moong dal (más néven zöld gram) az egyik legjobban ajánlott vegetáriánus szuperélelmiszer. Az indiai étrend szerves része, rendkívül könnyű és könnyen emészthető. Más gabonafélékkel összehasonlítva a moong dal alacsony szénhidráttartalmú, így egészségesebb választás.
Ennek ellenére van 3 desi vagy indiai dals, amely segíthet a természetes fogyásban: a moong dal, a masoor dal és a kulthi ki dal (lógram). A moong dal, más néven hasított sárga bab India egyik legkedveltebb dala, amely számos ételben nyilvánult meg a régiókban.
Más gabonafélékkel összehasonlítva a moong dal az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú hüvelyes. A többi hüvelyes magas fehérjetartalmú, de szénhidráttartalmú is. A moong bab jó fehérjeforrás a vegetáriánusok számára. Bár fehérjetartalomban még mindig a hús áll az első helyen, a moong dal sem marad el messze mögötte.
Milyen mellékhatásai vannak a moong dalnak? Ha Ön érzékeny bizonyos babfélékre, a moong dal napi fogyasztása olyan mellékhatásokat okozhat, mint légszomj, viszketés, hányinger, hányás és hasmenés. Minden élelmiszer jó, ha mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk. A moong dal előnyei a benne lévő élelmi rostoknak köszönhetőek.
A moong dal a csirke alternatívája? A moong dal olyan gazdag fehérjében, hogy a csirke alternatívájának tekintik! Egye ezt a dalt, hogy fedezze a napi fehérjeszükségletét! Vegetáriánus vagy vegán léted akadályozza a napi fehérjebeviteledet? Nem kell, hogy így legyen! A moong dal-t bármely állati eredetű fehérjeforrás alternatívájaként fogyaszthatja.
Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és adjuk hozzá a mustármagot, a köménymagot és a currylevelet. Kapcsoljuk le a lángot, és keverjük bele a piros chiliport és a hinget. Öntse ezt a moong dalra, és óvatosan keverje össze. Amikor a dal egy kicsit kihűl, facsarjon rá egy kis citromlevet, és tálalja. Öntsön olajat vagy ghít az Instant pot acélbetétjébe, és nyomja meg a saute gombot.
A moong lencse jó a fogyáshoz? A holdlencse tele van rosttal és plat-alapú fehérjével, amelyekről köztudott, hogy segítenek a testsúly csökkentésében. A masoor dal köztudottan a legtöbb fogyókúrás étrend legfőbb összetevője. Tökéletes mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, hogy a jóllakottság érzését kölcsönözze, ugyanakkor alacsony a zsírtartalma.
A National Institutes of Health Office of Dietary Supplements a 19 éves és idősebb terhes nőknek napi 600 mikrogramm folsav bevitelét ajánlja. A nem terhes nőknek napi 400 mikrogramm folsavra van szükségük. Az USDA FoodData Central szerint 1 csésze moong dal bab 321 mikrogramm folsavval látja el Önt.
A Moong Dal Chilla-t egészségesebbé teheti, ha reszelt sárgarépát vagy céklát, apróra vágott paprikát vagy aprított káposztát ad hozzá. Tálalja ezeket a Mungóbab-palacsintákat morzsolt/reszelt panírral töltve, vagy úgy, ahogy van, paradicsomos ketchuppal vagy zöld chutney-val. Fogyassza ezeket a chillákat reggelire vagy uzsonnára. 1. Öblítsen le 1 csésze moong dalt 3-4 alkalommal vízben. 2.
A bio moong dal beépítése a napi étrendbe javítja az immunrendszert és csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát. Moong dal a szív egészségének javításáért - bár a hüvelyesek, mint a zöld és a sárga dal rendkívül táplálóak, fontos, hogy egészséges módon főzze meg őket, hogy maximális egészségügyi előnyöket élvezhessen.
Hogyan kell főzni a zöld moong dalt? 1. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy kis serpenyőben vagy tadka serpenyőben. Tartsa a hőfokot alacsonyan. Adjunk hozzá ½ teáskanál köménymagot, és pirítsuk, amíg pattogni nem kezd. 2. Kapcsoljuk le a hőt, és adjunk hozzá egy csipet asafoetidát és ¼ teáskanál vörös chiliport vagy cayenne-borsot. Keverjük össze. 3. Óvatosan adjuk a temperáló olajat a főtt zöld moong dalhoz.A magas fehérjetartalom hozzájárul a szövetek építéséhez és javításához, valamint az izmok, csontok, porcok, vér és bőr építéséhez. Egy 100 g-os adag főtt moong dal körülbelül 6 g fehérjét biztosít. Emellett bizonyos mennyiségű E-, C- és K-vitamint is tartalmaz. Az indiai étrend szerves része; hihetetlenül könnyű és könnyen emészthető.
A moong dal jó a fogyáshoz? Itt van egy összefoglalás azokról a tényezőkről, amelyek a moong dal-t egy végső fogyásbarát összetevővé teszik. Magas fehérjetartalom - A holdbab 100 grammonként 24 gramm fehérjét tartalmaz. A fehérje sokáig emésztődik, elnyomja az éhségérzetet, fokozza az étel "termikus hatását" (TEF) és elősegíti a zsírégetést.