A marhamájpástétom az első olyan módja a húsevő étrendben a máj elkészítésének, amely a tényleges májból indul ki. Ez egy kiváló megközelítés a szervhússal kezdők és a szakértők számára egyaránt. A krémes, ízletes pástétom bármilyen módon is készíted, könnyen fogy. Olvasson el mindent, amit a májpástétomról tudnia kell a keto- és húsevő diétához, hogy kiválaszthassa az Önnek megfelelő receptet!
Hogyan kell főzni a májat? 1. lépés: Darálja a májat ¼ hüvelykes darabokra. 2. lépés: Keverjük össze a darált marhahússal. Én 50/50 arányban szeretem elkészíteni. 4. lépés: Keverje össze az egészet a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá tengeri sót. Választható: adjunk hozzá fokhagymát, hagymát vagy fűszereket. Ha nem szeretnéd megfőzni a májadat, de mégis szeretnéd a természet eredeti szuperélelmiszerét, akkor van számodra megoldásom.Azoknak, akiknek újdonság a húsevő diétában a szervhús fogyasztása, egy kis fűszerezés és növényi táplálék segíthet az ízek jelentős javításában. Az alábbiakban egy egyszerű marhamáj, szalonna és hagyma receptet mutatunk be.
A csirkemájpástétom kiváló a húsevő étrendben! A választás a tiéd: hagyd el teljesen az összes növényi összetevőt, vagy kövesd az utasításokat úgy, ahogy vannak, és élvezd a keto húsevő recepteket a diétádban! A májnak fontos szerepe lehet az alacsony szénhidráttartalmú diéta tápanyagsűrűségének javításában, ezért tegyél őszinte erőfeszítést, hogy élvezd.
Mennyi ideig kell főzni a májat, hogy puha és nedves legyen? Párolja a húst kis mennyiségű szalonnazsírban, vagy használjon repceolajat egy egészségesebb ételhez. A párolt májat tegye egy lábasba marha- vagy csirkehúsleves konzervvel. Ezután süsse a májat körülbelül 30 percig. A sült máj tetejére apróra vágott sárgarépát és burgonyát teszünk.és addig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Kell-e szerveket enni a húsevő étrendben? Ez egy ellentmondásos téma, de lehet, hogy a húsevő étrendben szerveket kell enni ( a marhamáj az én kedvencem). Az emberek alkalmazkodtak ahhoz, hogy egy egész állatot fogyasszanak, és nem csak egyet. Emiatt az állat egyik részében lévő tápanyagokat ellensúlyozzák a másikban lévő tápanyagok. Mennyi májat kell enni húsevő étrend mellett? Marhamáj: 18 g-tól 59 g-ig férfiaknak és 14 g-tól 59 g-ig nőknek Csirkemáj: 27 g-tól 90 g-ig férfiaknak és 21 g-tól 90 g-ig nőknek A húsevő étrendben a marhamájnak kell lennie az első számú szervhúsnak, mivel más májfajtákhoz képest jobb tápanyagprofilja van (lásd az alábbi táblázatot).Olyan izgalmas látni, hogy az emberek készen állnak arra, hogy a máj, a szív, a vese és más szervhúsok fogyasztásával elfogadják a kulturálisan fontos élelmiszereket és a hagyományos bölcsességet. A máj főzése húsevő étrendben egyszerű és élvezetes. A húsevő étkezés előkészítése lehet csupaszon praktikus, és mégis lehet egy kis hangulata.
Ön csak húst, halat, tojást és néhány állati eredetű terméket eszik; minden más élelmiszercsoportot - beleértve a zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, hüvelyeseket, dióféléket és magvakat - kizár. A húsevő diéta fogyással, jobb hangulattal, valamint vércukorszint-szabályozással büszkélkedhet. Azon a meggyőződésen alapul, hogy a magas szénhidráttartalmú étrendek okozzák a krónikus betegségeket.
Egyszerű és élvezetes módja annak, hogy májpástétomot készítsünk belőle. Számos oka van annak, hogy miért jó választás a pástétom, ha egyszer úgy döntesz, hogy a keto diétában vagy a húsevő diétában szervhúst fogsz enni.
Milyen hátrányai vannak a húsevő étrendnek? A húsevő étrend égbekiáltó hátránya az, ami a húsból hiányzik. Bár a kizárólag húsból készült étrend táplálkozási szempontból problematikus, az itt felsorolt tápanyagok többsége megtalálható a szervhúsokban: májban, vesében, kenyérmirigyben, tüdőben, agyban stb. A kulcs tehát az lehet, hogy sok húsevő étrendet folytató ember nem eszik elég szervet.A tanulság továbbra is ugyanaz: nem egy olyan étrenddel működnénk a legjobban, amelyben a máj az egyetlen szervhús, és nem szabad, hogy az izomhús legyen az egyetlen szerv, amelyet az étrendünkbe beiktatunk. Az izomhús sok mindenre jó, és gazdag cinkben, szelénben és néhány B-vitaminban.
A húsevő étrendben a marhamájnak kell lennie a legmegfelelőbb szervhúsnak, mivel más májfajtákhoz képest jobb tápanyagprofilja van (lásd az alábbi táblázatot). Annak érdekében, hogy ne lépje túl az A-vitamin tolerálható felső beviteli szintjét, naponta csak egy-két kis szelet marhamájat fogyasszon.
Lehet fogyni húsevő diétával? Ha húsevő diétán van a fogyás érdekében, érdemes kísérletezni a hússal, a tojással, a marhahússal, a májjal és más magas fehérjetartalmú lehetőségekkel. Sok teljes kiőrlésű élelmiszerboltban nem csak csirketojást tartanak, így próbáljon ki más típusokat is, például kacsatojást. Ha szerencsés vagy, és pulykatojást látsz, próbáld ki ezeket a tojásokat.
A máj elkészítésekor a legjobb, ha egy órán át tejben áztatjuk. Ez segít eltávolítani a hús keserűségét, és puhábbá teszi az állagát. Ha partira készítjük, érdemes előre elkészíteni. A májat a legjobb, ha közepes lángon főzzük.
Még ha szigorú húsevő diétát is tart, akkor is élvezheti a májpástétomot néhány egyszerű módosítással. Az önnek nem tetsző fűszernövények és fűszerek egyszerű elhagyása elegendő lehet. Készítsen egyszerű húsevő pástétomot májból, vajból (kacsazsírból vagy sertészsírból), sóból és opcionálisan tejszínből.
A máj és hagyma a máj elkészítésének hagyományos módja, és gyakran jó módja annak, hogy a májat megismertessük azokkal, akik finnyásak. A máj megpuhításához és az erős íz és aroma tompításához vágja keskeny csíkokra, és áztassa a csíkokat tejben akár négy órán át.