Ugrás a fő tartalomra

Ujhelyi István szerint a magyar kormány megszorít, elvon, kivon, adót emel, megsarcolja az emberek millióit

A magyar kormány "megszorít, elvon, kivon, adót emel, megsarcolja az emberek millióit", miközben Európa országainak nagy része balról próbálja meg a válságot kezelni - mondta az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

Az MSZP-s Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt tizenkét évben a Fidesz nem gazdasági csodát tett Magyarországon, hanem egy olyan homokvárat épített, amely nem tudja megvédeni a magyar társadalmat az első szembejövő globális krízis esetén.

Hozzátette: miközben Európa országainak nagy része balról próbálja meg a válságot kezelni, a kisvállalkozások, a családok, a legkiszolgáltatottabb rétegek megvédésre készül, a magyar kormány más sem tesz, mint "megszorít, elvon, kivon, adót emel, megsarcolja az emberek millióit".

Szerinte az uniós források nélkül nincs kilábalás a válságból, és ahelyett, hogy a kormány megegyezne az EU-val, a magyar parlament kedden egy az európai együttműködést, az uniós intézményeket, az EP-t támadó, "felesleges és förtelmes" állásfoglalást fogadott el.

Az inflációról szólva hangsúlyozta, már jóval a háború kitörése előtt bevezették az árstopokat, így hazugság a háborúra fogni a bajokat.

Több példát is hozott, így azt, hogy Spanyolországban hatezermilliárd forint értékű szociális csomagot jelentett be a baloldali kormány, Ausztriában 2500 milliárd forint értékű csomag segíti az embereket, míg Skóciában egyebek mellett átmenetileg felfüggesztették a háztartási energiaszámlák áfatartalmát, Romániában pedig azonnali minimálbér-emelés történt, és ötveneurós élelmiszerkupont vezettek be.

Ujhelyi István emlékeztetett arra, hogy az MSZP is benyújtotta a parlamentnek létbiztonsági csomagját, amely egyebek mellett bevonta volna a "fideszes oligarchákat" a közteherviselésbe, bővítette volna a hatósági áras termékek körét, és Esély-kupon néven élelmiszertámogatást vezetett volna be.

A kormány lesöpört minden javaslatot, neki fontosabb volt "Európa megtámadása, a katás vállalkozások nehéz helyzetbe hozása és főispánok kinevezése" - fogalmazott, sürgetve Magyarország uniós ügyészséghez való csatlakozását, a jogállamisági kérdések "rendbe tételét".

Kijelentette, "egy autokrata rezsim csak addig vigadhat, amíg finanszírozni tudja saját magát. Akkor, amikor elfogy a pénz, és a népet kezdi sarcolni, akkor meztelen lesz a király. Ennek a napjait éljük" - tette hozzá.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rák tünetei, amikre nem figyelünk oda

Az emberek nagy része jó néhány testi tünetnek nem tulajdonít túl nagy jelentőséget, és nem fordul időben orvoshoz, csak akkor, ha már valami komolyabb bajt tapasztal. A Házipatika szerint ezzel viszont csökkentik a saját gyógyulási esélyeiket. Ha az alábbi tünetek valamelyikét hosszabb ideje tapasztaljuk, mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat, hogy meggyőződjünk róla, nincs nagy gond – írja a Prevention . Ha a testünk bármely részén csomó vagy duzzanat jelenik meg, és huzamosabb ideig nem tűnik el, forduljunk orvoshoz. Nátha-és influenzaszezonban senkinek sem tűnik fel egy kis torokkaparás, köhögés, de ha nagyon makacs, vagy minden ok nélkül egy más évszakban jelentkezik, nézessük meg magunkat, mert pajzsmirigy-, nyelőcső- vagy épp tüdőrák tünete is lehet. A székletünk mennyiségének, állagának, színének, vagy a székelés idejének megváltozása, hacsak nem valamilyen gyógyszer vagy étel okozza, és tartósan fennáll, vastagbélrák tünete is lehet. Ha vért találunk a vizeletünkben, vagy viz

Hamarosan 200 évig is élhet az ember

Az orvostudomány és a technológia fejlődésének köszönhetően napjainkra eljutottunk odáig, hogy évtizedekkel tovább élhetünk egészségben, mint néhányszáz évvel ezelőtt. Életkorunk határainak kitolása folyamatosan a kutatók szeme előtt lebeg: folyamatosan kísérleteznek olyan gyógymódokkal és szerekkel, amelyek ezt célozzák. Dr. Andrew Steele bioinformatikus nemrégiben megjelent Ageless (Kortalan) című könyvében pedig azt állítja, hogy egy új típusú gyógyszernek köszönhetően megvalósíthatóvá válhat, hogy az emberek jóval tovább éljenek, mint 100 év – írja a BGR . A brit kutató szerint egyes szenolitikus gyógyszerek ugyanis képesek lehetnek az emberi élettartam meghosszabbítására. Ez a terület olyan gyógyszerek létrehozásán dolgozik, amelyek kiiktatják a szöveteket romboló sejteket. A tudósok ezeket öregedő sejteknek nevezik, amelyek sajátossága, hogy életünk során leállnak az osztódással. Amikor ez megtörténik, olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek felgyorsítják az öregedési folyamato

Kiderült, miért úszhatja meg néhány erős dohányos a tüdőrákot

Szakértők egy csoportja egy új tanulmányban megfejthette, hogy egyes dohányzók miért ússzák meg a tüdőrákot – írja az IFLScience cikkére hivatkozva a 24.hu. Az ismert kockázatok ellenére tüdőrák „csak” az élethosszig tartó dohányosok 10-20 százalékánál alakul ki. A jelenség hátterében több faktor is állhat, az új vizsgálat alapján ugyanakkor többről van szó puszta szerencsénél. A szakértők szerint egy olyan mechanizmus adhatja a védelmet, amely képes szabályozni a tüdőben a mutációk számát. A kutatók régóta sejtik, hogy a dohányzás a tüdősejtekben DNS-mutációk révén képes daganatot okozni. Dr. Simon Spivack, az Albert Einstein College of Medicine munkatársa és kollégái ennek megfelelően elemzésük során jóval több mutációt észleltek a dohányzók sejtjeiben, mint a nem dohányzóknál. A mutációk száma csak egy bizonyos határig, 23 csomag-évig emelkedett. A csomag-év a cigarettafogyasztás klinikai számszerűsítését szolgálja, és az elszívott szálak, illetve a dohányzás hosszának idején alapul

Ezért lehet káros és veszélyes is lehet, ha ventilátor mellett alszunk

Sokszor a nyári hőségben szinte egész nap megy a ventilátor. De vajon mennyire jó ötlet éjszakára is bekapcsolva hagyni? 1. Allergiát és asztmát okozhat A ventilátor felkavarja a port, vele a poratkákat, az állati szőröket, ami súlyosbíthatja a meglévő allergia tüneteit, sőt, annál is belobbanthatja a betegséget, aki korábban nem volt allergiás. 2. Romlik a levegő minősége Sokan éjszakára nyitva hagyják résnyire az ablakot, és bekapcsolják a ventilátort, hogy frissüljön a levegő. Csakhogy városban ez nem jó ötlet, hiszen a szálló por, a kártékony részecskék körbejárnak az egész szobában, megtöltik a légteret, és könnyebben a légutakba jutnak, mintha csak az ablak lenne nyitva. 3. Rosszat tesz a légutakkal Ha minden éjszaka bekapcsolva hagyod a ventilátort, könnyen lehet, hogy egy idő után bedugult orral fogsz ébredni; ugyanis a folyamatos légáramlat miatt kiszárad az orrnyálkahártya. Sokszor annyira súlyos a kiszáradás, hogy orrvérzés is lehet a vége. Emellett az orrnyálkahártya száraz

Ezek a legjobb vérnyomáscsökkentő ételek

A magas vérnyomás valódi népbetegségnek számít a világon, amely kezeletlenül súlyos szövődményekhez vezethet. Fontos azonban, hogy a hétköznapok során is sokat tehetünk a kezelése érdekében - például az étkezésünk révén, írta a Házipatika . A vérnyomáscsökkentés egyik leghasznosabb életmódbeli eszköze a DASH-diéta. A rövidítés az angol Dietary Approches to Stop Hypertension kifejezést takarja, amely szabad fordításban annyit tesz: diétás megközelítések a hipertónia megállítására. Ennek célja a sóbevitel visszafogása, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelése, illetve az étrendi paletta kiszélesítése teljes kiőrlésű gabonákkal, halakkal, baromfihúsokkal, diófélékkel, hüvelyesekkel és alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel. Érdemes persze hozzátenni, hogy bár az egészséges táplálkozás valóban nagy segítséget jelent amagas vérnyomáskezelésében, nem ez az egyetlen eszköz, amelyet javasolt bevetni a cél érdekében. Az egészséges testsúly fenntartása, a rendszeres testmozgás és a kezelőorvos ál