Ugrás a fő tartalomra

Ellenzéki pártok: Orbán Viktor beismerte, hogy a kormány nem tudja és nem is akarja megvédeni a magyar családokat

Hazugsággal, felelőtlenséggel vádolta a kormányfőt az MSZP társelnöke Orbán Viktor rádiós interjújára reagálva. A Momentum szerint a rádiónyilatkozat egyértelmű beismerése annak, hogy a kormány nem tudja és nem is akarja megvédeni a magyar családokat. Az LMP arra hívta fel a figyelmet, hogy a miniszterelnök nagyon is tehetne az energiaválság-klímaválság hatásai ellen, míg a DK szerint Orbán Viktor beismerte, hogy nem fogják megvédeni a munkahelyeket.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Facebook-oldalán azt írta, a miniszterelnök a politikai haszonszerzés, a hatalom megtartása érdekében felelőtlen osztogatásba kezdett a választások előtt, és mindvégig azt hazudta, hogy ez fenntartható. Hazudtak a stabilitásról, a rezsiről, az orosz energia áráról, a veszélyhelyzetről és szinte mindenről - hangoztatta, közölve azt is, végtelenül cinikusnak tartja, amivel a 32 éve az adófizetők pénzéből élő Orbán Viktor a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) "eltörlését" indokolja.

A szocialista politikus szerint adómentessé kell tenni a minimálbért, csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját, fel kell zárkóztatni a kisnyugdíjakat, rendezni kell a közszolgálatban dolgozók, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét.

A Momentum az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor rádiónyilatkozata egyértelmű beismerése annak, hogy a kormány nem tudja és nem is akarja megvédeni a magyar családokat a megélhetési válságtól, az elszabaduló inflációtól és a növekvő energiaárak okozta terhektől.

Közölték, Magyarország számára azonnali segítséget jelentene az EU-s források hazahozatala, azonban a Fidesz erre képtelen. A Momentum már régóta hangoztatja, hogy a magyarok megélhetését és a gazdaság stabilitását az tudná garantálni, ha a kormány kiegyezne az unióval, teljesítené a strukturális reformokat és így hozzájutna azokhoz a forrásokhoz, amelyeket végre kórházakra, iskolákra, munkahelyekre, vagyis a magyarok megélhetésére lehetne fordítani - áll a közleményben.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a zöldfordulatot, a klímaromboló szénhidrogénfüggéstől való megszabadulást sürgette. Facebook-bejegyzésében az energiaválság fenntartható kezelése érdekében a többi között azt javasolta, oldjanak fel minden, a megújuló energia telepítésére vonatkozó tiltást és korlátozást, indítsanak szociális alapú épületszigetelési programot, valamint mondják fel a soha el nem készülő paksi beruházást, és az így megmaradó pénz a megújuló kapacitások bővítésére fordítható.

A DK szóvivője pénteken azt mondta, Orbán Viktor beismerte, hogy nem fogják megvédeni a munkahelyeket. Online sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs arra hivatkozott, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, most harcolni kell mindenért, amit korábban természetesnek vettünk, ezért akinek munkahelye van, az becsülje meg.

A politikus úgy fogalmazott: a miniszterelnök tudja, hogy miről beszél, hiszen "most vette el 450 ezer kisadózó megélhetését". Előbb "rászabadították a gazdaságra az orbáni inflációt, majd brutális megszorítócsomagot hajtottak végre a különadókkal, a kata eltörlésével és a rezsinöveléssel" - jelentette ki.

A miniszterelnök pontosan tudja, hogy a Fidesz megszorító politikája csak még nagyobb károkat fog okozni és munkahelyeket fog megszüntetni; rezsinövelés és munkahelymegszüntetés, ez a Fidesz jelenlegi programja - foglalta össze véleményét Barkóczi Balázs.

Előzmény: Új szakaszába lép az európai történelem, belépünk a háborúk korába

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rák tünetei, amikre nem figyelünk oda

Az emberek nagy része jó néhány testi tünetnek nem tulajdonít túl nagy jelentőséget, és nem fordul időben orvoshoz, csak akkor, ha már valami komolyabb bajt tapasztal. A Házipatika szerint ezzel viszont csökkentik a saját gyógyulási esélyeiket. Ha az alábbi tünetek valamelyikét hosszabb ideje tapasztaljuk, mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat, hogy meggyőződjünk róla, nincs nagy gond – írja a Prevention . Ha a testünk bármely részén csomó vagy duzzanat jelenik meg, és huzamosabb ideig nem tűnik el, forduljunk orvoshoz. Nátha-és influenzaszezonban senkinek sem tűnik fel egy kis torokkaparás, köhögés, de ha nagyon makacs, vagy minden ok nélkül egy más évszakban jelentkezik, nézessük meg magunkat, mert pajzsmirigy-, nyelőcső- vagy épp tüdőrák tünete is lehet. A székletünk mennyiségének, állagának, színének, vagy a székelés idejének megváltozása, hacsak nem valamilyen gyógyszer vagy étel okozza, és tartósan fennáll, vastagbélrák tünete is lehet. Ha vért találunk a vizeletünkben, vagy viz

Hamarosan 200 évig is élhet az ember

Az orvostudomány és a technológia fejlődésének köszönhetően napjainkra eljutottunk odáig, hogy évtizedekkel tovább élhetünk egészségben, mint néhányszáz évvel ezelőtt. Életkorunk határainak kitolása folyamatosan a kutatók szeme előtt lebeg: folyamatosan kísérleteznek olyan gyógymódokkal és szerekkel, amelyek ezt célozzák. Dr. Andrew Steele bioinformatikus nemrégiben megjelent Ageless (Kortalan) című könyvében pedig azt állítja, hogy egy új típusú gyógyszernek köszönhetően megvalósíthatóvá válhat, hogy az emberek jóval tovább éljenek, mint 100 év – írja a BGR . A brit kutató szerint egyes szenolitikus gyógyszerek ugyanis képesek lehetnek az emberi élettartam meghosszabbítására. Ez a terület olyan gyógyszerek létrehozásán dolgozik, amelyek kiiktatják a szöveteket romboló sejteket. A tudósok ezeket öregedő sejteknek nevezik, amelyek sajátossága, hogy életünk során leállnak az osztódással. Amikor ez megtörténik, olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek felgyorsítják az öregedési folyamato

Kiderült, miért úszhatja meg néhány erős dohányos a tüdőrákot

Szakértők egy csoportja egy új tanulmányban megfejthette, hogy egyes dohányzók miért ússzák meg a tüdőrákot – írja az IFLScience cikkére hivatkozva a 24.hu. Az ismert kockázatok ellenére tüdőrák „csak” az élethosszig tartó dohányosok 10-20 százalékánál alakul ki. A jelenség hátterében több faktor is állhat, az új vizsgálat alapján ugyanakkor többről van szó puszta szerencsénél. A szakértők szerint egy olyan mechanizmus adhatja a védelmet, amely képes szabályozni a tüdőben a mutációk számát. A kutatók régóta sejtik, hogy a dohányzás a tüdősejtekben DNS-mutációk révén képes daganatot okozni. Dr. Simon Spivack, az Albert Einstein College of Medicine munkatársa és kollégái ennek megfelelően elemzésük során jóval több mutációt észleltek a dohányzók sejtjeiben, mint a nem dohányzóknál. A mutációk száma csak egy bizonyos határig, 23 csomag-évig emelkedett. A csomag-év a cigarettafogyasztás klinikai számszerűsítését szolgálja, és az elszívott szálak, illetve a dohányzás hosszának idején alapul

Ezért lehet káros és veszélyes is lehet, ha ventilátor mellett alszunk

Sokszor a nyári hőségben szinte egész nap megy a ventilátor. De vajon mennyire jó ötlet éjszakára is bekapcsolva hagyni? 1. Allergiát és asztmát okozhat A ventilátor felkavarja a port, vele a poratkákat, az állati szőröket, ami súlyosbíthatja a meglévő allergia tüneteit, sőt, annál is belobbanthatja a betegséget, aki korábban nem volt allergiás. 2. Romlik a levegő minősége Sokan éjszakára nyitva hagyják résnyire az ablakot, és bekapcsolják a ventilátort, hogy frissüljön a levegő. Csakhogy városban ez nem jó ötlet, hiszen a szálló por, a kártékony részecskék körbejárnak az egész szobában, megtöltik a légteret, és könnyebben a légutakba jutnak, mintha csak az ablak lenne nyitva. 3. Rosszat tesz a légutakkal Ha minden éjszaka bekapcsolva hagyod a ventilátort, könnyen lehet, hogy egy idő után bedugult orral fogsz ébredni; ugyanis a folyamatos légáramlat miatt kiszárad az orrnyálkahártya. Sokszor annyira súlyos a kiszáradás, hogy orrvérzés is lehet a vége. Emellett az orrnyálkahártya száraz

Ezek a legjobb vérnyomáscsökkentő ételek

A magas vérnyomás valódi népbetegségnek számít a világon, amely kezeletlenül súlyos szövődményekhez vezethet. Fontos azonban, hogy a hétköznapok során is sokat tehetünk a kezelése érdekében - például az étkezésünk révén, írta a Házipatika . A vérnyomáscsökkentés egyik leghasznosabb életmódbeli eszköze a DASH-diéta. A rövidítés az angol Dietary Approches to Stop Hypertension kifejezést takarja, amely szabad fordításban annyit tesz: diétás megközelítések a hipertónia megállítására. Ennek célja a sóbevitel visszafogása, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelése, illetve az étrendi paletta kiszélesítése teljes kiőrlésű gabonákkal, halakkal, baromfihúsokkal, diófélékkel, hüvelyesekkel és alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel. Érdemes persze hozzátenni, hogy bár az egészséges táplálkozás valóban nagy segítséget jelent amagas vérnyomáskezelésében, nem ez az egyetlen eszköz, amelyet javasolt bevetni a cél érdekében. Az egészséges testsúly fenntartása, a rendszeres testmozgás és a kezelőorvos ál