Elrendelték a Covid-osztályon betegtársára támadó férfi előzetes kényszergyógykezelését

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését annak a kínai férfinak, aki márciusban egy fővárosi kórház Covid-osztályán sebészeti ollóval szúrt meg egy nőt, aki később életét vesztette.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatása szerint a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított férfi ellen a kényszerintézkedést legfeljebb hat hónapra rendelték el.

Hozzátették: a bíróság ezzel egy időben megszüntette a terhelt letartóztatását és elrendelte elmeállapotának - az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) egy hónapig tartó - megfigyelését.

A rendőrség korábbi közlése szerint egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt, kínai állampolgárságú férfi. A megszúrt beteg később meghalt.

A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén.

A törvényszéki közlemény ismertette, hogy a gyanúsított cselekménye közfeladatot ellátó személy sérelmére és több személy sérelmére, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének, illetve testi sértés kísérletének megállapítására lehet alkalmas. Ha bűnösnek találják, 10-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - írták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését, valamint elmeállapotának megfigyelését, a bíróság ezt - a kommüniké szerint - megalapozottnak találta.

A végzés nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy nő elmesélte, hogyan ölte meg majdnem a vibrátora

Börtönbe kerülhet Shakira

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

12 éves fiút erőszakolt meg egy 43 éves nő, egy kislány végignézte

A legyek elűzésének fortélyai