Idős asszonyt fosztott ki a házaspár Budapesten – a nőt elfogták, a férfit még keresi a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett és más bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást, amellyel összefüggésben keresi a 48 éves Paliga-Tihanyi Istvánt - írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a házaspár 2020. augusztus 26-án a József körúton megszólított egy 88 éves nőt, majd magukat régi ismerősnek kiadva beszélgetni kezdtek vele; az idős nőtől megtudták, hogy épp laptopját akarja szervizeltetni, a páros pedig rögtön felajánlotta segítségét, hogy megjavítják a készüléket.  

A gyanú szerint Paliga-Tihanyi István és felesége a nő bizalmába férkőzött és rábeszélték, hogy a lakásán javítsák meg a laptopot. Miután felmentek hozzá, a férfi úgy tett, mintha nekiállt volna a szerelésnek, felesége pedig elterelte az idős asszony figyelmét. A házaspár az egyik szekrényből megszerezte a sértett táskáját – benne megtakarított pénzével, ékszereivel, irataival –, majd sietve távoztak.   

A feleséget az újbudai rendőrök 2021. június 17-én a XI. kerületben elfogták. A nyomozók a 48 éves nőt bűnsegédként elkövetett kifosztás, okirattal visszaélés és csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság 2021. június 19-én elrendelte P.T. Mónika bűnügyi felügyeletét. A férj ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fényképen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy nő elmesélte, hogyan ölte meg majdnem a vibrátora

Börtönbe kerülhet Shakira

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

12 éves fiút erőszakolt meg egy 43 éves nő, egy kislány végignézte

A legyek elűzésének fortélyai