Az életét áldozta fel örökbefogadott kutyájáért a berkesdi fiatal

Egész életében arra vágyott, hogy nyomot hagyjon a világban, végül hősként halt meg Csabi, az a berkesdi fiatal, aki alig két hete az életét áldozta fel örökbefogadott kutyájáért - írja a Blikk.

Csabi és szerelme pár hónappal ezelőtt fogadták örökbe Bessy kutyát a Mancs Menedék Állatvédő Egyesülettől. Nagy boldogságban nevelték a négylábút az ausztriai Linz városában, ahol a szerelmespár élt és dolgozott. Bessy bántalmazott kutyus, ám Csabiék mellett megismerte a feltétel nélküli szeretetet, ennek hatására pedig napról napra bátrabb, nyitottabb lett.

Bessyt éppen ezért sokszor már póráz nélkül sétáltatta Csabi, ahogy a tragédia reggelén is. A történtekről Vivien, az elhunyt férfi testvére mesélt a Blikknek.

"A bátyám rengeteget foglalkozott Bessyvel, fontos volt neki, hogy jól érezze magát náluk. A kapcsolatuk annyira jó lett, hogy a kutyát egy idő után bátran elengedte a szabadban, hiszen tudta, csak egy hívószó, aztán szalad is vissza hozzá" – mondta a lapnak Vivien.

A tragédia reggelén Bessy és Csabi sétálni mentek. Testvére szerint a kutya valószínűleg a frizbi után futott, amikor játék közben megcsúszott és a vízbe esett.

"A csatornánál, pont a zsilip előtt zuhant a vízbe Bessy. A bátyám gondolkodás nélkül ugrott utána. Rávall ez a viselkedés, az életében is szeretett hősködni, mindig azt hitte, mindent képes megoldani egyedül. Felfoghatatlan, hogy eltemettük" – folytatta a lány.

Csabi holttestét a helyi rendőrség emberei emelték ki a vízből. Bár hatalmas harcos volt, az erős sodrással és a ránehezedő víztömeggel nem tudott megküzdeni. Utolsó erejével Bessyt még sikerült biztonságos helyre, a parthoz terelnie, ezzel megmentve az állat életét. A kutya már vissza is került Csabi párjához.

"Csabi olyan életet élt, amit kevés ember mondhat el magáról. Soha nem akart beállni a sorba. Örök lázadó volt, de nagyon boldog, csak a mának, a pillanatnak élt. Bár adódtak nehézségek, minden helyzetből győztesként került ki. Egészen mostanáig. Csabi számomra nem csak egy testvér volt, hanem a legjobb barátom is. Mindig ott volt, amikor szükségem volt rá. Pótolhatatlan veszteség, egyszerűen nem ismerek nála bátrabb embert. Hősként halt meg, úgy, ahogy mindig is szeretett volna. Bár maradt volna még egy kis időnk együtt" – mondta megrendült hangon a férfi húga.

Csabit az édesanyja, a szerelme, a barátai és a testvére gyászolja. Együttérzését a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület is kifejezte a közösségi oldalán.

Címlapfotó: Blikk

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy nő elmesélte, hogyan ölte meg majdnem a vibrátora

Börtönbe kerülhet Shakira

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

12 éves fiút erőszakolt meg egy 43 éves nő, egy kislány végignézte

A legyek elűzésének fortélyai