Zidane távozhat a Real Madridtól, egyértelműnek tűnik, ki válthatja

Spanyol sajtóhírek szerint Zinedine Zidane nem tölti ki 2022-ig szóló szerződését a Real Madridnál és a szezon végén távozik - írja az M4 Sport.

A TeleMadrid információi szerint döntése nincs összefüggésben a szezon sikerességével, fizikai és mentális kimerülés az oka.

Zidane másodszor ül a Real kispadján, első időszakában sorozatban 3 BL-t és közte egy bajnoki címet is nyert. 2018-ban váratlanul távozott, de egy évvel később visszatért, a 2019/20-as szezonban pedig ismét bajnoki címhez vezette a klubot.

A mostani idényben rengeteg nehézséggel kellett megküzdenie, a Covid-19 világjárvány mellett elképesztően sok sérülés nehezítette dolgát. Ennek ellenére az elődöntőig jutottak a Bajnokok Ligájában, a címvédés pedig még összejöhet, de ahhoz hibáznia kell a két fordulóval a vége előtt két pont előnnyel éllovas Atlético Madridnak.

A Zidane távozásáról szóló hírekkel összhangban a Marca szombati címlapján már a következő vezetőedzővel foglalkozik:

„Raúl, a lehetséges megoldás” – írják a szalagcímben.

A 43 éves klublegenda 2018 óta dolgozik edzőként a klub utánpótlásában, 2019 nyarán vette át a második csapatot, a Castillát, ahol remek eredményeket ért el.

2020 nyarán – a klub történetében először – megnyerte az ifjúsági BL-t az U19-es csapattal, jelenleg a Castillával a harmadosztály rájátszásában küzdenek a feljutásért, amire 9 éve nem volt példa.

A klubnál úgy gondolják, Raúl az egyértelmű választás Zidane távozása esetén, legyen az 2021 nyarán, vagy később. Kinevezését a szurkolók is örömmel fogadnák.

Raúl edzői kvalitásaira Németországban is felfigyeltek az elmúlt időszakban, szezon közben korábbi klubja, a kiesés elől végül sikertelenül menekülő Schalke is megkereste, de a hírek szerint az Eintracht Frankfurt is tett neki ajánlatot a következő szezonra.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik