Új böngésző érkezett a mobilokra, ingyen letöltheti

Az Opera GX végre iPhone-okon és androidos készülékeken is használható. A gyártó azt ígéri: ezzel más lesz a böngészés élménye.

Két évet kellett várni, hogy az asztali megoldás után mobilokra is megérkezzen az Opera kifejezetten játékosoknak fejlesztett böngészője, a GX. Az app a hivatalos alkalmazásboltokban még nem található meg, de a gyártó weboldalán elérhető és biztonságos telepítő- (apk-) fájlokat már most is le lehet tölteni. A program Android- és iOS-rendszereken is működik - írja a hvg.hu.

A telefonos Opera GX-szel az asztali megoldáshoz hasonlóan szabályozható, hogy mekkora erőforráshoz férjen hozzá a saját feladataihoz. Ez egy mobil esetében különösen jól jön, hiszen ott eleve kisebb teljesítményből kell gazdálkodni.

A szoftver gyártója emellett a haptikus visszajelzéseket is aktiválta, így a program használatakor finom rezgések segítenek a navigációban.

A mobilos változat másik előnye a megjelenés testreszabhatósága: a felhasználók a hozzájuk legjobban passzoló témák közül választhatnak, egészen egyedi kombinációkat előállítva. A GX a hírek felfedezésében is kezesebben működik, ezen a téren ráadásul előnyben részesíti a kimondottan játékos tartalmakat – köztük például az ingyenessé vált vagy akciós játékprogramokról szóló bejegyzéseket.

A szoftver természetesen összehangolható az asztali változattal, ha a felhasználó azonos fiókról jelentkezik be. Ezzel megkönnyíthető a könyvjelzőben lévő oldalak elérése.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik