Megfestette a saját temetését, és szívszorító búcsúüzenetet is hagyott a fiú

A Lónyay-főcsatorna hídjáról a vízbe vetette magát egy 13 éves fiú, akinek holttestét később a saját keresztapja és édesapja találta meg. Mint később kiderült, búcsúüzenetet is írt szüleinek a fiú, sőt, édesapja csak most döbbent rá, hogy Pisti korábban megfestette a saját temetését - írja a Szabolcs Online.

A Pisti családját ismerők szerint a gyermek magatartásával ugyan adódtak kisebb-nagyobb problémák, de minden esélye megvolt rá, hogy becsületes úton törjön ki a szegénységből. A kisfiú a múlt héten az iskola udvaráról ellopott és eladott egy biciklit. Ekkor közölték vele, hogy van elég osztályzata, és nem bánnák, ha a tanév hátralevő idejében inkább otthon maradna.

A szülők nem értették, mi vezette arra a fiút, hogy elvegye a másét, de apja gyanítja, köze lehet a dologhoz, hogy a gyermek éppen hangszerre gyűjtött – Pisti ugyanis egy pianínóra vágyott. Híres művész szeretett volna lenni, de otthon csak egy régi szintetizátoron tudott gyakorolni. Ám nem akart lemondani az álmairól.

"Aki csak látta, mindenki tudta, hogy az ő keze nem közhasznú munkára való! Mondogatta is nekünk, hogy ne aggódjunk, ha felnő, művészként ő fog gondoskodni az egész rokonságról, hogy senkinek se kelljen nehéz fizikai munkát végeznie" – mondta az anya a Borsnak.

A kisfiút nem csak a zene érdekelte, festett és rajzolt is. A legnagyobb megdöbbenést az okozta a szülőkben, amikor rájöttek, a kisfiú a saját temetését is megfestette.

"Többször is utalt rá, hogy majd a képeiből megtudjuk, mit szeretne, de akkor nem értettük, mire gondol. A legszebb munkáján egyértelműen felismerhető a mi utcánk, a végén a református templommal, ahova gyakran betért zongorázni. A házak közötti sokadalomban ott vannak a zenészek. A fiam megfestette a saját temetését! Természetesen innen, a házból visszük majd a nyughelyére, hiszen tudjuk, hogy így szeretné" – mondta a családfő.

A kisfiúnak nem ez volt az első próbálkozása a halállal. Másfél évvel ezelőtt éppen egy rokonnál aludt, amikor valahogy megszerezte a vendéglátója erős gyógyszerét.

"Éjjel telefonáltak, hogy siessünk, mert nagy baj van. Akkor még sikerült megmenteni a kórházban az életét. Megígérte nekünk, hogy többet nem tesz ilyet" – emlékezett vissza az anya.

"Arra gyanakszunk, hogy szerelmi bánat gyötörte, de ezekről nem beszélt velünk. Hiába vártuk haza, csak egy búcsúüzenetet küldött" – zokogta István, majd elővette a mobilját, hogy megmutassa gyermeke utolsó sorait:

"Drága Édesanyám! Szeretlek, és kérlek, ne sírj értem! Mikor azt a levelet olvasod, valószínűleg én már halott leszek. Kérlek, ne sírjál, és mondd meg apának, hogy szeretem! Vigyázz magadra nagyon! Az utolsó végrendeletem, hogy a vencsellői nagytemetőben temessenek el, és K. Edina zongorázzon! Szerető fiad„

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik