Gyógyszer nélkül is enyhíthetők a frontérzékenység tünetei

Ugyan vannak patikában kapható ellenszerek, de sokkal fontosabb lenne a megelőzés.

Hangzatos és könnyű azt mondani, de mégis csak így van, hogy próbáljuk csökkenteni a stresszt az életünkben, vigyünk be elegendő vitamint és ásványi anyagot, fogyasszunk kevesebb egészségünkre káros táplálékot, hagyjunk fel a dohányzással, stb. És akkor a napi folyadékbevitelről még nem is beszéltünk, melyből minimum 2 liternyi mennyiségnek el kellene fogynia naponta, és ebben nincs benne a kávé. No és persze a cukros üdítők. Folyadék tekintetében részesítsük előnyben a tiszta vizet és a gyógyteákat - írja a Divatmagazin.

A rendszeres mozgás is legalább ennyire fontos lenne, kinek-kinek vérmérséklete, edzettsége szerint, az életkori sajátosságokat is beleszámítva. Már a gyakori séta bevezetése is előnyös változásokat hozhat.

A mindennapok része lehet a váltott zuhany is, mely 2-2 perces időtartamú hideg, majd meleg vizes tusolást jelent. Ha van lehetőségünk szaunázni, feltétlenül használjuk ki a lehetőséget, így karbantartva a keringésünket is.

Az olyan stresszoldó módszerek, mint az aromaterápia, a gyógynövényteák és kivonatok alkalmazása szintén a hatékony megelőzést szolgálják. Jó szívvel ajánlják a citromfüvet, a levendulát, a ginzenget, az orbáncfüvet és a rozmaringot. És ha már stresszűzés, mindenképp meg kell említeni a jógát, a különböző relaxációs gyakorlatokat, a meditációt, de aki szeretné, választhat a különböző masszázsfajták közül is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik