A Manchester United legendája szerint a vasárnapi tüntetők idióták

Schmeichel szerint a rendbontók közül sokan még meg sem születtek, amikor Glazerék átvették a klubot.

A Manchester United korábbi kapusa, Peter Schmeichel idiótáknak és rendbontóknak nevezte azokat a szurkolókat, akik vasárnap este betörtek az Old Traffordra - írja a Híradó.hu. Az MU hívei délben kezdtek gyülekezni az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet.

A Daily Mail összeállításából kiderül, a drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga – amelyhez a Manchester United is csatlakozott – csak olaj volt számukra a tűzre. A későbbiekben több száz szurkoló egy alagúton át – néhány fémkordont félredobva – bejutott a pályára, ahol fáklyákat gyújtott és kamerákat tört össze. Később távoztak ugyan, de a Liverpool elleni rangadót így is el kellett halasztani.

Schmeichel, aki a United nagykövete, kritizálta a tüntetőket, úgy véli, azok, akik megrohamozták a stadiont, nem hűséges tagjai a klubnak. “Nem hiszem, hogy igazi szurkolók lennének akik betörtek a stadionba. Szerintem idióták, rendbontók. Néhányuk még meg sem született, amikor Glazerék átvették a klubot” – mondta a CBS Sports-nak.

Úgy véli, az igazi rajongók is hangoztatják véleményüket, de mindezt megfelelő stílusban a megfelelő helyen. “Erre jó példa az elmúlt két hét, ami megmutatta, ha összetartunk és megmutatjuk, hogy ellenezzük azokat az elképzeléseket, amelyekkel nem értünk egyet, hatalmas csoportként ez hatással van” – mondta a dán klasszis.

Schmeichel, aki 1991 és 1999 között játszott a United színeiben úgy véli, együtt kell tudni dolgozni a Glazerekkel. A szurkolók azonban nem értenek vele egyet, a legenyhébb hozzászólások szerint dilettáns, őt is megvették és egyáltalán nincs tisztában a klub helyzetével. Az eset érdekessége, hogy Schmeichel korábbi klubtársa, Gary Neville is a jelenlegi tulajdonosok ellen emelte fel a hangját.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik