A legnagyobb párkapcsolat rombolók! Avagy 4 tévhit, amit a romantikus filmek hitettek el velünk

Jöjjön pár nagy tévedés, amit a romantikus filmek hitettek el velünk!

"Hollywoodban mindig is az egyik legfontosabb témának a szerelem számított! Szinte nincs mozi szerelemi szál nélkül, a romantikus filmek és romkomok pedig a csúcsra járatott műfajai ennek a biznisznek. Igen, mi is imádjuk őket, ám azt senkinek sem ajánljuk, hogy készpénznek vegye a filmekben látottakat. Hiszen nem véletlenül tartják azt, hogy a romkom olyanok a nőknek, mint a férfiaknak a pornó, így jobb, ha a mi fejünkben is megmarad ez úgy, mint puszta fantázia." - írja a Joy.hu

A pszichológusok szerint a romantikus filmek kifejezetten károsak lehetnek a párkapcsolatokra, mert több olyan viselkedési minta is megtalálható bennük, amiket bár a készítők a mindent elsöprő szerelem jeleként ábrázolják, ám valójában ezek a toxikus kapcsolatok fő jellemzői. 

1. A szerelmes férfi őrülten féltékeny

A filmekben az őrült féltékenység az őrült szerelem jele, ám a való életben ilyesminek nincs helye egy kapcsolatban. A kóros féltékenység és birtoklási vágy olyan jelenség, amit inkább kezeltetni kellene, mintsem dicsérni. Ezt semmiképp se tekintsd a szerelem fokmérőjének, sokkal inkább arról árulkodik, hogy a párod komoly önbizalomhiányban szenved.

2. Ha a párod nem tiszteli a határaidat, az azt jelenti, hogy mélyen kötődik hozzád

És majd ő tudja, mi a jó neked... NOPE! Inkább ez csak azt jelenti, hogy nem tisztel téged. Mind mások vagyunk, és mindenkinek mást jelent a harmonikus párkapcsolat, ám ha a te egyéni igényeidet zokon veszi a párod, az nagy hiba. Ne nyisson rád a fürdőben, ha te nem szeretnéd, és ne nehezményezze, ha te igenis heti rendszerességgel szeretnél eljárni valahová a barátnőiddel, vagy edzeni, vagy agyagvázát készíteni. Bármit, amihez csak kedved van... Persze egy kapcsolatban fontos, hogy tudjunk alkalmazkodni a másikhoz, de ha azt tapasztalod, hogy a te igényeid és vágyaid a háttérbe vannak szorítva, akkor nem élsz boldog kapcsolatban.

3. Az állandó veszekedés a szenvedélyes kapcsolat jele

Ja persze, és közben ez a fene nagy szenvedély ki is nyírja teljesen a kapcsolatot. Igen, vannak "olaszosabb" temperamentumú párok, és abban a szakértők is egyetértenek, hogy teljesen normális, ha egy pár olykor összekülönbözik, sőt, ha semmin nem vitatkoznak, az megint csak árulkodik valamiről, ám a filmekben ciklikusan látható nagy viták, majd nagy kibékülések nem egy jó kapcsolat ismérvei. Hisz egy párkapcsolat lényege a lelki kiegyensúlyozottság, a támogatás, és a szeretet. Valami, ami pluszt ad ebben a világban, nem állandóan csak elvesz.

4. Azért tud ennyire megbántani, mert szeret

Nos, ez annyiban igaz, hogy valóban azt tudjuk a legjobban megbántani, akit szeretünk, hiszen ő áll hozzánk a legközelebb, és neki ismerjük a legbensőbb titkait és félelmeit, na de ezzel visszaélni? Nem szép dolog! És nem is tesz ilyet, aki valóban szereti a másikat! A szándékosan bántó megjegyzések, a másik leggyengébb pontjának állandó megütése, az "övön aluli" megnyilvánulások nem a szerelem jelei, hanem a mérgező kapcsolaté.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik