A Barcelona három játékost szemelt ki Busquets pótlására

A katalánok már évek óta keresik a védekező középpályás méltó utódját.

Sergio Busquets a nyáron lesz 33 éves és egyre gyakrabban éri az a kritika, hogy szezonról szezonra lassabb – úgy, hogy előtte sem volt éppen szellőléptű.

Nagyon úgy fest, az utánpótlás nem a La Masiáról érkezik majd, ugyanis a Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona három labdarúgót szemelt ki a világ- és kétszeres Európa-bajnok szűrő pótlására - írja az M4 Sport.

Egyikük a Rennes 18 éves tehetsége, a Real Madrid által is óhajtott – Zinédine Zidane odáig van a játékáért – Eduardo Camavinga. A francia középpályást posztján a világ egyik legreményteljesebb labdarúgónak tartják, fizikai ereje, szerelőkészsége és labdakezelése kiemelkedő. Mivel szerződése 2022 júniusában jár le, most nyáron akár le is igazolható, legalábbis klubja bolond lenne nem pénzre váltani egyik, ha nem a legnagyobb értékét – piaci értéke a Transfermarkt szerint 60 millió euró.

Másikuk a sassuolós Manuel Locatelli, akinek a játékát már két éve követik a katalánok. A 23 éves játékos amellett, hogy remekül szűr, a hosszú és a rövid passzokkal sem áll hadilábon, tehetségéről sokat elmond, hogy a Manchester City, az Inter és a Juventus is szerződtetné, ám a Barca előnyére válhat, hogy kitűnő kapcsolatot ápol a Sassuolóval, amely ha nem szeretné piaci értéke alatt elengedni, úgy legalább 35 millió eurót kér majd érte.

Bár Mikel Merino többet játszik a pálya közepén a Real Sociedadban, mint szűrőként, képességei láttán ő is a katalánok listáján szerepel. Az egyetlen probléma az ára, ugyanis a Transfermarkt hiába taksálja 40 millió euróra, a 2025-ig élő szerződésébe foglalt kivásárlási záardék alapján 60 milliót kell leszurkolnia érte annak a klubnak, amely szeretné szerződtetni, ez az ár pedig 2022-ben 65 millióra nő.

Mindez egyben azt is jelentheti, hogy a 2019 nyarán szerződtetett Frenkie de Jong hiába hangoztatta, hogy a 4-3-3-as felállásban leginkább pont Busquets posztján érezné jól magát, hogy mélységből irányíthasson, vélhetően inkább Xavi korábbi posztján, a jobb oldali középső középpályás helyén számolnának vele a csapatban, míg Iniesta örökösét Pedriben találták meg – kérdés, hol lesz majd így hely a kezdőben a szintén saját nevelésű, a Barcelona-szurkolók által nagyon kedvelt Riqui Puig számára.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik