Mennyi a realitása Messi és a PSG házasságának?

Sajtóhírek szerint a PSG hivatalos ajánlatot tett Lionel Messinek, aki nyáron szabadon távozhat a Barcelonából.

A francia bajnok klub kettő plusz egy éves szerződést kínál az argentin játékosnak, aki június 24-én 34 éves lesz.

A hírről a TNT Sports Brasil újságírója, Marcelo Bechler számolt be többek között a spanyol Cadena Ser rádióadónak nyilatkozva. Bechler jólinformált újságírónak számít, 2017-ben például az elsők között tudósított Neymar Barcelonából Párizsba igazolásáról.

Most azt mondta: a PSG katari tulajdonosai nagyon bíznak abban, hogy Messi a Szajna partjára költözik. Egyrészt a saját “projektjüket” versenyképesebbnek tartják, mint a Barcelonáét, másrészt amit az anyagiak terén kínálnak, az más klubok számára elérhetetlen.

Az argentin támadó szerződése az idény végén lejár a katalán fővárosban, utána szabadon távozhat. Spanyol médiainformációk szerint a Barca még nem nyújtotta be Messinek a szerződéshosszabbítási ajánlatát, ami azért is meglepő, mert az egyesület régi-új elnöke, Joan Laporta többször is úgy nyilatkozott, hogy meg van győződve a világklasszis játékos maradásáról.

Az biztos, hogy Messi tavaly nyáron el szerette volna hagyni a katalán klubot, azonban azóta történt néhány olyan változás, amely megváltoztathatta vagy megváltoztathatja az argentin véleményét. Egyrészt Bartomeu elnök már nincs a klubnál, Laporta pedig sokkal jobb viszonyt ápol Messivel, mint elődje.

Erősítheti a maradási szándékot, hogy a Barcelona nemrég megnyerte a spanyol kupát és komoly esélye van a bajnoki cím elhódítására is. A két hazai sorozat megnyerése megnyugtathatja Messit is, főleg úgy, hogy Koeman ezzel sikerrel vezényelheti le a fiatalítást a csapatnál.

A nyáron Messi egyik óhaja volt, hogy a megfelelő módon erősítsék is meg a csapatot. Erre válaszul Batromeu elnök méltatlan módon kirakta a szűrét Luis Suáreznek, akivel Messi baráti kapcsolatot ápolt. A spanyol és angol sajtó azonban kész tényként közli, hogy nyáron érkezik a klubhoz Sergio Agüero is, aki szintén jó barátja Messinek. Nehéz elképzelni, hogy a két argentin nem beszélt egymással a transzfer kapcsán, vagyis Agüero érkezése egy indikátor lehet arra is, hogy Messi is marad a Nou Campban.

Az biztos, hogy a szorzók alapján erre van a legnagyobb esély, de érdekesség, hogy a PSG ajánlata ellenére a bukik továbbra is a Man. City-t látják a legesélyesebb kérőnek - írja a Hathárom.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy nő elmesélte, hogyan ölte meg majdnem a vibrátora

Börtönbe kerülhet Shakira

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

12 éves fiút erőszakolt meg egy 43 éves nő, egy kislány végignézte

A legyek elűzésének fortélyai