Kávé ízű szalonnával bővül az Aldi termékkínálata

Az Aldi kávéval ízesített bacon szalonnája piacra vezetésekor nyilvánvalóan a kiinduló ötletet a két reggeli kedvenc összeolvasztása adta. A hús különlegessége abban rejlik, hogy legalább 24 órán át kávéban pácolják, hogy a kávébabok gazdag és aromás ízével fokozzák a szalonna zamatát.

A szupermarket közleményében kifejtette, hogy „a kávé aromája tökéletesen kiegészíti a szalonna nagyszerű zamatát, amely során egy szirupos karamellszerű ízt hoznak létre, valamint ideális az enyhén édesebb íz eléréséhez a hús sütése után.”

A Caffé Nero (brit kávéház) már 2019-ben elkezdte a kávéval ízesített szalonnák alkalmazását a szendvicseiben, de az Aldi az első brit szupermarket, amely ilyen termékeket hozott létre és kezdett forgalmazni.

A maga nemében ez volt az első kávézólánc, amely az eszpresszó ihlette menüjének részeként sós változatban is szerepelt a termék. A Caffé Nero a bacon szalonnát 20 órán át pácolta saját kávékeverékével, és a vállalat bevallása szerint hét hónapig tartott mire sikerült elérniük a tökéletes íz világot.

Az Aldi szupermarket a közelmúltban jogi eljárásba keveredett a „hernyótorta” terméke miatt. Ugyanis a rivális szupermarket a Marks and Spencer szellemi tulajdonjogi keresetet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, azt állítva, hogy az Aldi „Cuthbert” hernyótortája sérti az igencsak hasonló „Colin” fantázianevű termékük védjegyét. A M&S azt akarja elérni az eljárással, hogy az Aldi ne árulhassa többé a Cuthbert-et, és a jövőben se forgalmazhasson semmilyen ehhez hasonló terméket. A M&S már 30 éve gyártja a Colin hernyótorta süteményeket, és azt állítja, hogy az Aldi a Colin hírnevén keresztül kíván nyereséghez jutni.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik