Ennyi követő kell ahhoz, hogy felmondj a munkahelyeden, és főállású influenszer legyél

Ha mindig is tudni akartad, mennyi követő kell ahhoz, hogy megélj az influenszerkedésből, itt egy hiánypótló kalkulátor.

Sokak számára csábító lehet az influenszerek élete, akik abból élnek, hogy posztolnak a közösségi oldalakra, és ezért pénzt kapnak.

Nem csoda, ha sokan szeretnének belevágni, és a könnyűnek látszó elfoglaltsággal meggazdagodni. A legnépszerűbb influenszerek valóban elképesztő összegeket tesznek zsebre, de azt se felejtsük el, hogy rengeteget foglalkoznak a közösségi jelenlétük építésével, és több százezren vagy millióan követik őket - írja a Nők Lapja Café.

Mivel sokan kíváncsiak, milyen népszerűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki megéljen az influenszerkedésből, elindult egy hiánypótló kalkulátor. A Lickd.co oldalon elérhető Közösségi fizetések nevű alkalmazás megmutatja, hány követőre van szükséged egy-egy közösségi oldalon, hogy az általad vágyott pénzt megkapd.

Ha a magyarországi nettó átlagkeresetnél valamivel többet, havi 300 ezer forintot szeretnénk influenszerkedéssel keresni, ennyi követőre lesz szükségünk:

  • YouTube: 1000 feliratkozó és 2 millió 871 ezer megtekintés évente;
  • Instagram: 5000 követő és 37 szponzorált poszt évente;
  • TikTok: 10 ezer feliratkozó és 32,4 milliós megtekintés évente.

Ezek a számok persze nincsenek kőbe vésve, az iparági becsléseket veszik alapul. De jó kiindulási pont arra, ha feladnád a munkádat, és főállású influenszer lennél.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

6 vicces történet nőgyógyászoktól, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

Halottal álmodtál? Ezt üzeni neked a tudatalattid

Videón, ahogy tigris közelít egy férfihoz fényes nappal, az utcán

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik