A Real, a Barca és a Juve számíthat a legkeményebb büntetésre az UEFA-tól

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke szerint az Európai Szuperligához csatlakozó 12 klub mindegyike szankciókra számíthat, azonban az elbírálásban különbséget jelenthet, ki mikor ismerte fel, hogy „hibát követett el” - írja az M4SPORT.HU.

Az UEFA első embere a Daily Mailnek adott interjút, de arról nem árult el konkrétumokat, milyen büntetésre számíthat a 12 szuperligás klub.

„Meglátjuk, mi fog történni, az biztos, hogy minden résztvevőnek vállalnia kell döntése következményeit, nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna.”

„Csak magukat hibáztathatják, senki mást, a következő napokban tisztábban fogjuk látni, mit kell tennünk.”

„De számomra egyértelmű különbség van a hat angol és a másik hat klub között, hiszen előbbiek elsőként léptek ki és ismerték el, hogy hibáztak. Tartás kell ahhoz, hogy valaki elismerje, hibát követett el.”

„Az én szememben három részre lehet osztani a 12 klubot: van a hat angol, akik elsőként kiléptek, őket követte három, az Atlético, a Milan és az Inter, majd vannak a laposföld-hívők, akik azt képzelik, az Európai Szuperliga még mindig létezik” – utalt a Real Madridra, a Barcelonára és a Juventusra Ceferin. (Jegyezzük meg, Ceferin 6-3-3-as felosztása ellenére valójában már csak a Real Madrid és a Barcelona számít tagnak.)

„Nagy különbség van köztük, ez nem is kérdés” – tette hozzá Ceferin, így várhatóan a szankciók között is lesz eltérés, de a Bajnokok Ligájából történő kizárás sem lehetetlen.

„Mindannyian felelősségre lesznek vonva, csak eltérő módon.”

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke és a Szuperliga vezetője szombaton még arról beszélt, hogy a Szuperligához csatlakozó klubokat szerződés köti, így a nyomás okozta meghátrálás ellenére továbbra is tagok és szerződés köti őket.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy nő elmesélte, hogyan ölte meg majdnem a vibrátora

Börtönbe kerülhet Shakira

Ezen besírsz: 10+3 vicces településnév a Nyugat-Dunántúlról

12 éves fiút erőszakolt meg egy 43 éves nő, egy kislány végignézte

A legyek elűzésének fortélyai