Életveszélyes manővereket hajtanak végre az autósok az M44-es autóúton (videó)

Elképesztő manővereket rögzített az elmúlt hetekben a Magyar Közút kamerája az M44-es autóútra vezető új békéscsabai turbó körforgalomnál.

A szabályoknak megfelelő, egyértelmű kitáblázás ellenére egyes közlekedőknek még nem sikerült megszoknia a környéken újdonságnak számító békéscsabai többsávos körforgalmat – derül ki a Magyar Közút közleményéből.

A körforgalomban a sávok speciális elemekkel vannak elzárva egymástól, a fizikai elválasztás pedig csak a csomópontok ki- és bejáratánál szakad meg, így ha valaki nem a céljának megfelelő sávba sorol be a körforgalomba, már nem tud irányt váltani.

A Magyar Közút szakemberei ezért a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében arra kérik az autósokat, hogy ha az előjelzések ellenére véletlenül nem a számukra megfelelő sávban hajtanak be a körforgalomba és emiatt az M44-es autóútra hajtanak fel, ne tegyenek meggondolatlan lépéseket, hanem inkább menjenek el a csupán négy kilométerre található a legközelebbi csomópontig, ahol biztonságosan le tudnak hajtani, illetve visszatérni a turbó körforgalomhoz. Valamint felhívják a figyelmet arra is, hogy aki navigációs eszközt használ, figyeljen arra is, hogy az friss adatokat tartalmaz-e, abban szerepel-e az új út és csomópont.

A szakemberek a következő hetekben az előírásokon túl újabb burkolati jelekkel és táblákkal erősítik tovább a csomóponti ágak előjelzéseit, valamint az autóút legközelebbi lehajtójára is külön táblán hívják majd fel a figyelmet. (atv.hu)

Népszerű bejegyzések