Hároméves nevelt lányával hónapokig fajtalankodott a fehérvári férfi

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint élettársa kiskorú gyermekével 2020. augusztusa és novembere között, székesfehérvári lakásukban többször szexuális cselekményt végzett.

A nyomozás adatai szerint a gyermekjóléti központ feljelentése alapján azért indult nyomozás, mert az alapellátás keretén belüli gyermekjóléti gondoskodás során a kiskorú sértetten több ízben tapasztaltak orvosi látlelettel is dokumentált sérüléseket. A gyámhivatal a gyermeket a családból kiemelte és ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

Az elkövetett cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel, amely 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy szabadlábra kerülése esetén élettársának a befolyásolásával a büntetőeljárás eredményes lefolytatását veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

(ügyészség.hu)

Népszerű bejegyzések