Szél Bernadett: Egy történet arról, miként követtük el a leghatalmasabb tévedésünket

Szél Bernadett David Attenborough Egy élet bolygónkon című könyvét olvasta a karácsonyi ünnepek alatt. Az ismeretterjesztő műsorok egyik úttörőjének írását mindenkinek ajánlja, mert szerinte komoly erőt tud adni az évkezdéshez is.

"Nekem nagyon fontos megerősítés minden egyes oldala, elképesztően támogat, inspirál, emlékezet mindenre, amiben hiszek. Elég régóta küzdök azért, sőt igazából az egész politikát azért kezdtem el, hogy hozzájáruljak ahhoz a zöld fordulathoz, ami elengedhetetlen a világ túléléséhez." - írta a független parlamenti képviselő.

"Attenborough is a mai teljesen szétcsúszott világgal indít, de nem reked meg itt, hanem egészen konkrét utat is mutat. Mert igenis van kiút. Nagyon rossz dolgok történnek velünk, Magyarország mindenféle szempontból nagy bajban van, a világ egésze is kizökkent — és mégis, mégis van kiút. Ahogy a szerző írja (nem spoilerezek:): “Az Egy élet a bolygónkon a tanúvallomásom, egyben a látomásom is. Történet arról, miként követtük el a leghatalmasabb tévedésünket, és annak felvázolása, hogy ha haladéktalanul cselekszünk, hogyan tudjuk helyrehozni ezt a tévedést. Ma még — utoljára — van esélyünk arra, hogy tökéletes otthont teremtsünk magunknak, és helyreállítsuk az épségét annak a csodálatos világnak, amelyet örököltünk. Csak akarnunk kell.” Mégpedig sokunknak kell nagyon erősen akarnunk. Fordulat kell, új értékeknek kell megerősödni a változáshoz, a szolidaritásnak, az együttműködésnek, annak a képességnek, hogy higgyünk magunkban és egymásban, és alap, hogy muszáj megőriznünk a bolygót ahhoz, hogy emberhez méltó életet tudjunk élni egyszer végre mindannyian. Komoly feladat ez, de minden nagy út egy erős elhatározással kezdődik. Ebben segít Attenborough." - olvasható Szél Bernadett bejegyzésében.

Népszerű bejegyzések